reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

almani- ciesze sie ze jeszcze jakas mamusia ze szkocji:-)
diabliczka83- co do napisania czegos na poznajmy sie to juz tam trzy po trzy naskrobalam, wiec mozna zobaczyc. Poza tym to mieszkam na wyspach juz 4 latka , w zwiazku mal. juz 5 latek minelo choc dopiero tak jakos w tym roku zawitala do mego domku mala pociecha:-)

reklama
Hej!
Witam wszystkie nowe kwietniówki :-)
U nas dzień załatwiania spraw, a przy okazji spacerki ;-).
Widzę diabliczko, że twoja Ania uwielbia wschody słońca :tak:.

hej:)
doveinred witaj i tutaj na forum:-):-)
almani nie przejmuj sie ja tez nie bardzo potrafie gotowac, moj M jest w tym lepszy, a o ciastach i tortach juz nie wspomne, nic sama nie upieke:-D kazdy mi mowi ze jak na swoj wiek to i tak duzo umiem ale ja jakos nie jestem przekonana:-p
patewka buziaczki w stopki dla Julci:-)
becik niestety nie pomoge bo mieszkam w anglii i tutaj jest troszke inaczej;-)
dzis w nocy Kondzio dal mi troche odpoczac, spal od 20.30 do 6 rano bez przerwy, modle sie by tak mu zostalo:-pteraz spi, aniolek dzisiaj wstapil w niego:-)
powoli zaczynam pakowanie, juz w niedziele wyprowadzka....nie wiem ktora juz z rzedu ale najprawdopodobniej ostatnia:-p
spadam pozny obiadek jesc:cool2:paa

Witam Was mamusie te obecne i te przyszłe.....jestem mamą 5 miesięcznej Wiktorii....W styczniu 2009 wygasla mi umowa na czas okreslony która została przedłuzona do dnia porodu....od kwietnia otrzymywałam zasiłek macierzyński który mi się właśnie skończył i co teraz??????????????nie posiadam świadczeń do zasiłku wychowawczego z powodu wygasnięcia umowy więc co ja mam teraz zrobić....mam zrobić?????czy juz zostaje bez grosza przez cały czas????ponieważ siedzę w domu z malutką to nie mogę podjąc pracy nie ma kto się zająć dzieckiem a i sama nie chce oddawać jej w obce czy też rodzinne ręce.....poradzcie może miałyscie takie przypadki u siebie co mam dalej robić????czy przysługują mi jakieś świadczenia??????????????????????????????:-(przepraszam że tak nie na temat

witaj:)) a zarejestrowałaś się w Up. Jeżeli w ciagu ostatnich 18 m-y pracowalas conajmniej 12 to przysługuje Ci zasiłek dla bezrobotnych- ja tak mam. i jeszcze jesli masz niskie dochody to jakiś zasiłek rodzinny z MOPR-u, ale to malutkie kwoty. Dopytaj w Osrodku Pomocu Rodzinie w Twoim mieście.

pozdrawiam i głowa do góry:-):-):-)

my dzisiaj pospacerowali troche ale jakos zimno było, juz po kolcji i M. kima z Hanią, ale zaraz do roboty na nocke idzie:))

oki, miłej Nocy
buziaczki Dziewczyny

helo,
na zamkniętym coś pustawo, więc wróciłam pokornie na otwarty :sorry:
czytam co u was, witam nowe mamusie:tak::-)
buziaki dla dzisiejszych 5 i 6 miesięczniaków

młody od 20 śpi, wszystko już zrobiłam, co było do zrobienia, jeszcze tylko prysznic i filmek w tv,
miłej nocki wszystkim

Madunia sorki za post pod postem, ale czytam wstecz, bo dawno mnie tu nie było

Zapytam jeszcze, a szczepiłyście na pneumokoki ? Bo w tej sprawie mam mętlik :sorry:

ja szczepię, już jesteśmy po dwóch dawkach, wybralismy synflorix - najnowsza, w sumie żadnych skutków typu gorączka, biegunka, itp. po niej nie było, choc Karol i tak ładnie znosił wszystki szczepienia, tylko droga 270 za jedną dawkę, a my zaczeliśmy wcześnie, więc jeszcze dwie przed nami

Ja tez mala szczypie na pneumokoki ale mam to juz objete w szczypieniach obowiazkowych :)

Mi dzien minal jak zwykle szybko obiad sprzatanie i teraz z misiakiem sobie ogldamy filmy :)) W sumie dziennie jedno i to samo sie dzieje ....

Milego wieczorku mamy :))

Dobrej nocki mamuskii :))

:)))))))))))))))))))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No i dzisiaj moja Julcia 5 miesiąc zaczęła.

Patewka my jutro zaczynamy 5 miesiąc, my jesteśmy z ostatniego kwietnia

Chyba skończyłyscie 5 miesiąc? Zaczynacie 6 ;-)

Mandarynka no witaj!!!!!!! strasznie dawno Cię nie było;-)
Dzięki. Też witam :-)

helo,
na zamkniętym coś pustawo, więc wróciłam pokornie na otwarty :sorry:

Właśnie, widzę, że nie mam już dostępu do zamkniętego wątku, a miałam od początku. Można coś zrobić w tej sprawie?

Do góry