reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Hejo babeczki wieczorowa pora :)) Dzien mialam ahh ahh ahh pelen roboty ... Mala od kilku dni jest taka marudna i placzliwa ... I to nie raczej na zabki bo dziasel ani czerwonych ani z bialym polotem na dole ani nabrzmialych nie ma Nie slini sie bardziej niz zwykle i dlaej ja erece jak od zawsze ... Wiec niewiem o co chodzi malenkiej ... Czasem mam wrazenie ze ona sie panicznie boii zostac sama ... Ja juz skonczylam fitness mialam na 3 miesiace wykupiony ale powtorze sobie znowu go :) I z mala siedze caly czas pomagam jej jestem przy niej jak mnie potrzebuje ... Ale ona jak spi jest ok ale jak sie obudzii i mnie nie widzii to panicznie placze i sie zali i zali Tak samo jak na chwilke zostawie ja sama to ta sama akcja ...:( Szkoda mi jej naprawde szkoda robie wszystko aby jej pomoc Aby bylo jej dobrze ale bez przesady wykorzystac tej malej malpce sie tez nie dam :))
A tak w ogole to mialam obiadek z wczoraj tzn zupka rosol i zrobilismy z Damianooo papryki nadziewane a jutro Pierogii !!! Ruskie i z kapusta :)) Ahh i dzis w nocy wlasnie za niedlugo Damian jedzie po naszych lokatorow ... Wiec wysprzatalam caly dom wszystko wypucowalam zeby pozniej nie bylo jakiejsc gadki ... Bylo dziennie czysto ale wyszorowalam wszystko i tak ... Wiec jestem padnieta ... Wzielam sobie dlugii prysznic wysmarowalam sie wymasowalam wynacieralam sie :)) Pachne wszystkim :)) Noo a teraz to czytam i czytam forum :)

Dobranoc i dziekuje marzenko za zyczonka :))

Witam wszystkich!
Madzia Singh w tej książce jak już ktoś pisał nastąpił pewnie błąd - miało być żyto, a nie ryż.
"Dieta bezglutenowa polega na eliminacji: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa oraz wszystkich ich przetworów, nie oznacza jednak eliminacji innych produktów zbożowych. Produkty mączne dozwolone w diecie bezglutenowej to naturalne bezglutenowe zboża - kukurydza i ryż oraz wszystkie ich przetwory, a także soja, proso, gryka, sorgo, mąka ziemniaczana, tapioka itd."

Kurcze o ile łatwiej jest was nadrobić niż w czasach ciąży!!! :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry wszystkim:) Moja dzidzia doszła do wniosku, że 5 rano to piękna pora na zabawę i fika sobie po łóżku...kopiąc mnie i tatusia:-p

Witajcie dziewczyny z deszczowej Łodzi was pozdrawiam!!!!!!

Ja już nie pamiętam kiedy tu padał deszcz:szok::szok::szok:.Moje dziecie podarowało mi godzinę snu więcej:tak::tak::tak: wstała o 7rozpusta jakaś czy co??? W związku z aurą ma niechcicę;-);-)......jesień....jesień

Witam wszystkich!
Madzia Singh w tej książce jak już ktoś pisał nastąpił pewnie błąd - miało być żyto, a nie ryż.
"Dieta bezglutenowa polega na eliminacji: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa oraz wszystkich ich przetworów, nie oznacza jednak eliminacji innych produktów zbożowych. Produkty mączne dozwolone w diecie bezglutenowej to naturalne bezglutenowe zboża - kukurydza i ryż oraz wszystkie ich przetwory, a także soja, proso, gryka, sorgo, mąka ziemniaczana, tapioka itd."
masz racje...
Poszukalam w necie rowneiz na zagranicznych stronkach i bylo napisane rye co znaczy żyto

Madzia bo ja już sięgłam po autorytet w postaci Gabi;-);-)bo ty znana jesteś i cenionaz ze stanowczego podejścia do żywienia maluszków i nie chciałam żebyś tkwiła w błędzie.....

Mala od kilku dni jest taka marudna i placzliwa ... I to nie raczej na zabki bo dziasel ani czerwonych ani z bialym polotem na dole ani nabrzmialych nie ma Nie slini sie bardziej niz zwykle i dlaej ja erece jak od zawsze ... Wiec niewiem o co chodzi malenkiej ...

Sylciu - kiedy mojej Juleczce ząbki się przebiły też nie miala ani czerwonych dząseł ani ślinotoku :-D w nocy tylko budziła się częsciej na cyca nawet 8 razy. A potem te ząbki to przez przypadek wymacałam. Więc może to jednak to ? :-)

Witajcie dziewczyny z deszczowej Łodzi was pozdrawiam!!!!!! Ja już nie pamiętam kiedy tu padał deszcz:szok::szok::szok:.
U mnie rankiem też padało - a kot na balkon chciał i już! Co tam deszcz jako on musi na balkon... eh te kocie zachowania :cool2:

.. ja już sięgłam po autorytet w postaci Gabi;-);-)

Jakoś do tej pory nie czytalam uwaznie żywieniowych wątków, a szkoda bo lada moment i ja będę wprowadzac jabłuszko. Lekarka namawiala mnie już na wprowadzenie glutenu własnie, ale po co? Nowa moda ???.. Bez sensu.

A tak w ogóle to pięknie was witam w pierwszy prawdziwie jesienny poranek.
No i dzisiaj moja Julcia 5 miesiąc zaczęła. Jak to szybko zleciało ....

Witam się i ja z deszczowego Zabrza :zawstydzona/y:

A tak w ogóle to pięknie was witam w pierwszy prawdziwie jesienny poranek.
No i dzisiaj moja Julcia 5 miesiąc zaczęła. Jak to szybko zleciało ....

Patewka my jutro zaczynamy 5 miesiąc, my jesteśmy z ostatniego kwietnia :-D

Kurcze ale zamieszanie z tym glutenem, 5 lat temu jak urodziłam starszego nie było takiego zamieszania i maluch zdrowy :tak: Tak, że nie wiem czy żywić tak jak starszaka, czy podążać za modą żywieniową :eek:

Zapytam jeszcze, a szczepiłyście na pneumokoki ? Bo w tej sprawie mam mętlik :sorry:

reklama
Do góry