Asia100
marzec'04, kwiecień'09
Madzia w tym artykule na pewno sie pomylili. Ryz nie ma glutenu, a chodziło im o żyto - to jest 4 zboze w Polsce
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
masz racje...Witam wszystkich!
Madzia Singh w tej książce jak już ktoś pisał nastąpił pewnie błąd - miało być żyto, a nie ryż.
"Dieta bezglutenowa polega na eliminacji: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa oraz wszystkich ich przetworów, nie oznacza jednak eliminacji innych produktów zbożowych. Produkty mączne dozwolone w diecie bezglutenowej to naturalne bezglutenowe zboża - kukurydza i ryż oraz wszystkie ich przetwory, a także soja, proso, gryka, sorgo, mąka ziemniaczana, tapioka itd."
Mala od kilku dni jest taka marudna i placzliwa ... I to nie raczej na zabki bo dziasel ani czerwonych ani z bialym polotem na dole ani nabrzmialych nie ma Nie slini sie bardziej niz zwykle i dlaej ja erece jak od zawsze ... Wiec niewiem o co chodzi malenkiej ...
U mnie rankiem też padało - a kot na balkon chciał i już! Co tam deszcz jako on musi na balkon... eh te kocie zachowaniaWitajcie dziewczyny z deszczowej Łodzi was pozdrawiam!!!!!! Ja już nie pamiętam kiedy tu padał deszcz.
.. ja już sięgłam po autorytet w postaci Gabi;-);-)
A tak w ogóle to pięknie was witam w pierwszy prawdziwie jesienny poranek.
No i dzisiaj moja Julcia 5 miesiąc zaczęła. Jak to szybko zleciało ....
Dzień dobry wszystkimMoja dzidzia doszła do wniosku, że 5 rano to piękna pora na zabawę i fika sobie po łóżku...kopiąc mnie i tatusia
![]()