reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Tesciowa zabrala Domiska na ogrodek(nie powiem zebym sie cieszyla no ale coz...pozory trzeba stwarzac:dry::sorry2:)
No ale mam czas popisac i wstawic jakies zdjecia a za chwil chyba se obiad jakis zjem:tak:
znam to uczucie, jak teściowa bierze dziecko... łączę się z Tobą w bólu... i gratuluję umiejętności zachowania pozorów, u mnie są na wykończeniu, muszę dokupić, a z M. ciągle się awanturujemy o mamusię :baffled:

dzwonila do mnie wlascicielka restauracji gdzie pracuje i poprosila mnie abym 13 sierpnia przyszla do pracy bo ma waznych ludzi zabukowanych a ona niewierzy ze ktos by dobrze zrobila wszystko jak ja i dla tego chce mnie. boze jak mi wzrosly morale :-D ;-)
Nooo klucha niezastąpiona!!! Niech wiedzą, że polaki to niezastąpione są :-D

Moje dziecko ćwiczy piski różne:baffled:
Haha moje też, or wczorajszego wieczora postanowil nauczyć się piszczeć i dzisiaj cały dzień ćwiczy. On jak sobie coś wbije do głowy to uparcie i z wielką irytacją próbuje do skutku, tak samo było z przewrotem na brzuchol :-D

Zupa mi sie grzeje a kluski na parze rosna...a swoja droga uwielbiam je:-)
Też chcę ten przepis, łopatologicznie napisany!!! ;-)

Dziewczyny mylam glowe i sie wystraszylam!!!!Tak mi wlosy wypadaja,ze garsciami ze szczotki i podlogi zbieram po rozczesywaniu:zawstydzona/y::-(A delkatnie rozczesuje!!Jak tak dalej pojdzie to za miesiac bed lysa:zawstydzona/y::dry::confused:
U mnie to samo, idę obciąć kłaki w poniedziałek :baffled:

Witajcie!!!
Też nie lubię i nie chciałam jej budzić. Ale mamy z nią problem, bo od 5-5:30 praktycznie jest już wyspana i chetna do zabawy, a wieczorem przed kąpielą zasypia na 2-3 godziny. Więc chcieliśmy tę drzemkę skrócić albo przesunąć w czasi wcześniej lub najlepiej po kąpieli żeby sobie zasypiała.
Do tej pory kąpaliśmy ją koło 21 jak się budziła. Ustaliliśmy że kąpiel wcześniej, koło 20.
No i już 2 dni pod rządnici z tego nie wychodzą, bo córeczka owszem, zasypia wcześniej, ale... śpi dłuzej, i i tak wychodzi że budzi się po 20:baffled: A bez drzemki popołudniowej się nie da, bo sama pada, marudna i zmęczona...

Może małymi kroczkami? Co kilka dni 15 minut później spanko... Albo jak mówi Gabi - Ty sie przestaw, będzie prościej ;-)

A nie jest taka ostatnia u nas brzuch wróg publiczny nr 1 i nie umie jeszcze się przekręcić ale pracujemy nad tym:tak::tak:
U nas już brzuchol polubiony, odkąd sam się KAjcio przekręca :tak:

Moje dziecko to anioł, zajmuje się sam sobą po kilka godzin dziennie!!! :-D Muszę kupić kamerę, miałam co prawda w planach aparat na zęby, no ale uwiecznić Kajcia wolę :tak:

reklama
klucha nie ma za co;-)jasno napisane??bo ne wiem czy cos zrozumialas,bo sie spieszylam jak pisalam:sorry2:
kamile tez Ci wysle;-)a co do tesciowej...krew mnie zalewa no ale coz...jak chce jezdzic do mnie musze sie jakos zachowywac:dry:
Ma_Dunia mi tez lekarka kazala odzwyczaic miska od jedzenia w nocy:sorry2:
No i nie wiem co jeszcze...poklocilam sie z M i to ostro:dry:bo karmilam przy kolezance ktora do mnie przyjechala...bo moglam wyjsc i zostawic ja sama na pol godz:baffled::confused:eh...w leb se tylko strzelic:baffled:

szczesliwa nie ma sprawy;-):-)tylko pod wieczor bo teraz taka wkurzona jestem ze wychdze z domu z Domiskiem...kamile Tobie tez pozniej wysle:)
Ale jeste wkurzona na M:wściekła/y::no:
Wlasnie sobie spi i tak mi pomaga przy dziecku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szlag mnie trafia!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
aa jeszcze jedno - ja moje dziecię budzę bez skrupułów, spi sie w nocy :-p Do 12 w południe moze spac ile chce (pierwsza drzemka), później jeszcze jedna drzemka, najlepiej od 15 do 17 i o 22 juz spi. To jest model do którego dążymy :-p

madzia wszystko jasne
co do spania moja spi kiedy chce i ile chce nie mamy drzemek o okreslonym czasie poniewaz raz wstaje o 8 a raz o 10 a spac zawsze w okolicach 23

nio i moj Maks juz smacznie spi:tak::-)
wkoncu, bo musze powiedziec, ze strasznie marudny byl dzisiaj:baffled: pewnie dlatego, ze zerwalismy go o 5.30 i byl niewyspany.. nio, a pozatym te kable mu pewnie przeszkadzaja..
a mnie cos glowa boli:baffled: zreszta ostatnio strasznie zle sie czuje:baffled: mam nadzieje, ze to szybko minie, bo inaczej to sie wykoncze wkoncu..

Hej,
napisałam wcześnej długiego posta i cały mi sie skasował:wściekła/y: i teraz juz mi sie nie chce znowu :no:

Tolunia śpi teraz, bo całe popołudnie mi płakała i sie zwijała, brzucholek ją bolał... czyżby to wczorajszy melon zjedzony przez mamusie:confused::sorry2:
Moja też śpi ile chce i kiedy chce. Na szczęscie z nockami u nas nie było nigdy problemu, bo od kiedy wróciłyśmy ze szpitala Tola budziła sie raz w nocy, max 2 razy ale to tylko czasami. Niestety prze 3,5 m-ca w dzien byl koszmar, wzdęcia, kolki, płacz a drzemki tylko po pół godz. Dopiero od niedawna jakby ją puściło i śpi więcej w dzien, ładnie sie bawi i odkrywa powoli możliwości swojego ciała. Przez to tez chyba dopiero niedawno zaczęła sie obracać na boczki, a do przekręcenia na brzuszek to mamy jeszce daleką drogę.
Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieciaczki sięgają po zabawki, tzn wyciągają do nich ręce? Bo moja nie chce, jak jej podam to trzyma, wkłada do buziola, przekłada z raczki do rączki, a jak jej wypadnie to ryk ale sama reki nie wyciągnie leń mały:angry: A może to jeszcze czas, albo żadna zabawka na tyle sie jej nie podoba? hmmm... trzeba chyba kupic cos nowego

Malutka trzymam kciuki za dobre wyniki. Moja Tola waży 5760 i tez przez ostatnie 10 dni przybrała 160g tylko :) Całuski dla Synusia!

Klucha no no no gratulacje, miło tak zostać docenionym :)

Ma_dunia rzeczywiście Julianek ładnie rośnie więc spokojnie możesz wydłużać przerwy miedzy karmieniami. Ja też próbowałam ale jednak musze dawac częsciej bo Tola mało przybiera.

Madzia ja też poproszę o przepis na kluski, najlepiej na wątku kulinarnym.

My jutro lecimy do Nysy pozałatwiac reszte spraw z noclegiem i przyjeciem w knajpie po chrzcinach, a pogoda sie zapowiada fajna to pewnie weekend nad jesiorkiem spedzimy.
No to jednak sie troche rozpisałam, ale to chyba i tak nie wszystko co zamierzałam...
Raczej sie do poniedziałku juz nie odezwe wiec miłego weekendu dla wszystkich!!!

reklama
Do góry