reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Gabi gratuluję wyników!!! a co do opcji wyjście - i tak nie ma tak dobrze, dwa razy w tygodniu na godzinę, bo Młody wyje o cyca:-p a wózekwalking jest najlepszym sportem, sama praktykuję. I, jak to mój M powiedział - w sumie za darmo i nie trzeba kijków:-)

reklama
a my dalej trenujemy siadanie---ten widok jest boski:tak::tak::tak:

gorzej tylko ze Alus chce tylko siedziec--jesc na siedzaco i spac tez:-( szkoda tylko ze duza czescia tego siadania sa moje biedne plery

uf nadrobiłam....o wy plotkareczki kochane:-)

dzis cały dzionek nad jeziorkiem z koleżanka i jej córcią, pogoda super ja zrelaksowana -naprawde było super, pogoda rewelka...mała moja była wpatrzona w łabędzie :-)

spaczyna...żal sie kochana nam-od tego jestesmy i starsznie mi przykro ,że jeszcze jeden dzien musisz w szpitalu zostac...

gabi hahahhaha żelazkofitnes -hmmmm ...cos w tym jest:-D

:-D
Hej,ja po wizycie pani doradcy laktacyjnego.Kocham babkę normalnie,naprawdę bardzo fajna,chyba trochę taki psycholog dla mnie;-)No,ale wiadomo,że karmi się głową przecież.Ale kobieta profesjonalistka naprawdę,nie jeden pediatra mógłby się schować przy niej.
Dostałam masę pochwał,jak to mała lepiej cycka łapie itp.Niuńka się cudnie prezentowała.Dziś waży 5510g.Czyli nadal ma w nosie wszelkie ustawowe normy,ale już trzyma się swojej i idzie do przodu.Zostajemy wyłącznie na cycku do pół roczku :-) I za toproszę kciuki trzymać.
A teraz śpi,a reszty rodziny nie ma.Prasowanie wyniesione do drugiego pokoju,to nie widać:-p Czyli tzw. urlop,ciekawe jak długo:sorry:
Buziaki.
ps.Skukanka jak Ci zazdroszczę:zawstydzona/y: moj chłop pracuje p kilkanaście godzin,nie ma takiej opcji,żebym wyszła.
Ale zawsze mam żelazkofitness,wózekwalking i szmatarobic:rofl2: Karnety załatwione na kilka lat;-)
Gabi dobrze że Twój Ancymonek przybiera i to najważniejsze a Tobie medal za wytrwałość- ja nie dałam rady
żelazkofitnessu nie uprawiam w ogóle - ja prasuje tylko dla siebie, dla reszty prasuje mój mąż :-D
szmatoaerobic - tylko jak jest chłodno bo wciepłe dni od rana do wieczora wózekwalking:-):-):-)
ja przed urodzeniemzuzy dużo pracowałam , do tego szkoła i prowadzenie domu, obiad zawsze na czas i takie tam, dlatego postanowiłam sobie ze jak sie obronie to reszte macierzynskiego poświecam głównie dzieciom a co zostanie to relaks
wiadomo co trzeba zrobic to trzeba a reszta ...kij z tym

Ostatnia edycja:
Dominik taaaaka kupe walnal wczesniej,ze az sie wylala z pampersa:sorry::baffled:I oczywiscie byla kapanko i przebieranko
Ania dzisiaj to samo zrobiła!!! :-D Siedziała mi na kolanach jak usłyszeliśmy charakterystyczny dźwięk - kupa. I to porządna kupa ;-) Nie dość, że pampers peny, wylało się plecami i ubranie do prania. Jakimś cudem zdążyłam ją odsunąć od siebie i uratowałam swoje ciuchy. Nie opanowałam jeszcze zdjęcia obsranego ubrania żeby nie ubabrać dziecka. Więc wanienka i kąpiel.:tak: Przy okazji ochłodziła się po spacerze. A jak ryczała że nie chce być wyjęta z wody - normalnie jakby mogła, to by do wieczora siedziała i się pluskała chyba ;-) W sobotę znów będzie miała radochę w aquaparku...

Uwaga, uwaga, napiszę coś, czego nie napisałam od 4 miesięcy - nudzi mi się:-p:-p
Moze kiedyś też tak napiszę ;-)

Hej,ja po wizycie pani doradcy laktacyjnego.Kocham babkę normalnie,naprawdę bardzo fajna,chyba trochę taki psycholog dla mnie;-)No,ale wiadomo,że Ale zawsze mam żelazkofitness,wózekwalking i szmatarobic:rofl2: Karnety załatwione na kilka lat;-)
Ha ha ha, dobre! :-D:-D:-D

Moje dziecko oczywiście bezczelnie łamie zasade niespania przed kąpielą i śpi od 17 :sorry: Kurczę, szkoda mi jej budzić, zresztą w sumie jakby policzyć to w dzień śpi tylk2 razy, a że długo? :sorry:

diabliczka bardzo mnie zachęcasz na wyjscie basenowe! chyba męża i dziecko wyciagne szybciej na basenowe szalenstwa! a powiedz mi jak reaguje skóra dziecka? jest bardziej wysuszona?czy wszystko ok?

Ale zawsze mam żelazkofitness,wózekwalking i szmatarobic:rofl2: Karnety załatwione na kilka lat;-)
Nie no tekst rewelacja!!! normalnie nowe motto życiowe: uprawiaj sport - przy dziecku też można! A ile dyscyplin do wyboru...
Kciuki trzymamy, podziwiamy za upór :-)
No to my idziemy na trening. Dzisiaj mamy żelazkofitness :-D

Znowu mam chwilkę:szok:
Zuziunia,u nas też wózekwalking cały dzień.Dlatego dla Was czasu nie mam:zawstydzona/y:
Diabliczka,zasady są po to,żeby je łamać.
Hmm,dziewczyny uważajcie z tym sadzaniem:sorry2:to są naprawdę jeszcze maluchy.Jak dziecko jest gotowe to samo siądzie,nie ma co sie spieszyć,uszkodzić kręgosłup czy bioderka można bardzo szybko,wyleczyć już nie tak prosto.
Ech,Niunia usnęła (sama w łóżeczku:tak:),zaraz tatuś starszaka przywiezie.
Buziaki.

reklama
Tatuś obudził córę, mimo je głośneeego sprzeciwu i teraz na głowie stajemy co by :
a)nie spała
b)nie płakała

W gręposzły piosenki z bajek na you tube, bo mamie się repertuar na szybkie i skoczne wyczerpał, a przy wolniejszych - śpiewam, śpiewam, dziecię ... śpi :szok::baffled::-D

Szczęśliwa - nie zauważyłam zadnej różnicy po kąpieli Ani w basenie. Żadnych zmian na skórze i innych problemów. Za to uśmiech d ucha do ucha.
CZekam na twoje relacje z wizyty z dzieckiem w wieeelkiej ;-) wodzie !

Do góry