reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Czesc babki,
my z Tolunia juz po 8 byłyśmy na spacerku, a potem goraco to drzemka w cieniu na balkonie, a teraz spi znowu, a ja popijam kawke.
Dzisiaj chyba przez ten gorąc znowu klęska z jedzeniem, ale wczoraj nawet troszke ciągnęła cycusia.

Malutka współczuje humorków synusia, ja tak miałam przez pierwsze 3 miesiace, prawie cały czas płacz, a jak drzemka to max pół godziny i znowu ryk. Tak było ale to przez bolący brzuszek. Powodzenia u kardiologa i trzymam kciuki! A co do cierpliwosci to kazdy przeciez ma swoje granice i to normalne że czasem juz sie konczy, ja tez tak mam.

Jestem jak najbardziej za stworzeniem watku na pogaduchy prywatne na zamknietym.
I propozycja połączenia watków równiez mi sie podoba.

My dzisiaj jedziemy na USG bioderek, prywatnie, troche późno bo nikt wcześniej nie kazał, a teraz stwierdziłam że dla świetego spokoju sprawdze czy wszystko ok.

pozdrowionka

reklama
Hej babki.Tylko sie melduję,bo za dużo piszecie,nie mam kiedy czytać.Tak tylko luknęłam,że narzekacie na spanie.Hahaha zanim sie obejrzycie,to maluchy w ogóle nie będą spały w dzień:sorry:
My po szczepieniu,łobuziara waży na prawie 4 miesiące 5470 (ur.3500):wściekła/y: matkę to wkurza,ale przynajmniej będzie kiedyś zgrabna laska:-p
To spadam,pozdrawiam,do kiedyś tam;-)

ja tez zrobiłam juz obiadek

moja niunia spi

uf...

połączenie watków-fajny pomysł-bedzie porządek już lepiej sie na to wszystko patrzy i idzie to "ogarnąc"

witajcie!

Wojtas dał mi dziś rano popis z niejedzeniem, zjadł może 30 ml i ani grama więcej, kombinowalam może za gorące albo za zimne, wreszcie zmieniłąm butlę nuby na tommee tippee i dokończyl resztę mleka do dna, dodam że następny posiłek byłjuż z nuby bez problemów, rozwalił mnie tym

od 10 do 13 byliśmy na dworze ale że gorąco to uciekliśmy do domu, poza tym wykorzystalam że teraz mi zasnął i zdążylam posprzątać i ugotować obiad

na 18 idędo dentysty - brr.... ale cóż potem nie będzie bolało

uciekam przymknąć na chwilę oko
pa

Cześć Kobitki. :-)

Jeżeli chcecie to można połączyć „Cycomanię…“ z „Dietą mam karmiących piersią“.
Jeszcze pomyślałam żeby połączyć „Senny wątek“ z „Opieką nad maluszkami…“, oraz „Jakie zabawki i inne dzeiciowe graty?“ wrzucić do wątku zakupowego.

Co do filmików można je wklejać. Chyba należy najpierw wrzucić film na www.youtube.com a potem wkleić link do posta.
Dobrze będzie to wszystko połączyć tak jak piszesz. Zresztą im mniej wątków, tym łatwiej nam będzie zaległości nadrabiać, czytać i pisać.
My po spacerku połączonym wizytą w przychodni, Ania drzemie z tatusiem, a ja się chyba połozę do nich, tez odsapnę. Później zakupy nas czekają...

Co do spania w dzień - u nas różnie, kwadratowo i podłużnie - czasem Ania pośpi kilka razy po godzinie, czasem po kilkanascie minut, wczoraj walnęłą dwie mega drzemki po 2 i pół godziny,a dziś znowu takie 20-minutówki...

Jeżeli chcecie to można połączyć „Cycomanię…“ z „Dietą mam karmiących piersią“.
Jeszcze pomyślałam żeby połączyć „Senny wątek“ z „Opieką nad maluszkami…“, oraz „Jakie zabawki i inne dzeiciowe graty?“ wrzucić do wątku zakupowego.

Jestem całkiem za i przyłączam się do wątku od serca na zamkniętym :tak:

poniosla mnie fantazja i przedchwila sama obnizylam lozeczko Mlodemu:-) kurde jaka dumna teraz z siebie jestem to wam mowie;-) a najlepsze jest to, ze od ponad tygodnia sie zbieralismy, zeby wkoncu to zrobic i jakos tak nam sie nie chcialo.. nio, a mnie dopadl power i zrobilam to sama:tak: ciekawe co mezus powie jak z pracy wroci, on to dopiero sie zdziwi:-D hi hi

Właśnie... miałam was zapytać, kiedy zamierzacie obniżyć łóżeczka, bo chyba nadchodzi czas... :tak:

Gabi mi przypomniała, że mój Kajtuś nie był jeszcze szczepiony, no ale albo za gorąco, albo trzeba najpierw wątrobę skontrolować, a lekarz na urlopie. ehhh...:baffled:

Ostatnia edycja:
Wróciliśmy od dziadków:-p
nocka spoko, tylko ja jakaś zombi. któaś pisała o domku z ogrodem i jeziorem - zabiję z zazdrosci, bo od paru dni nic mi się tak nie marzy, jak woda i świeże powietrze.
piję zieloną herbatę (jak dla mnie fuj i badziewie, choc wiele osób lubi), bo coś mi leży na żołądku.
Z tym domikiem to chyba ja byłam:zawstydzona/y: ale nie zabijaj, wierz mi, to ma swoje plusy i minusy, z czego najwięszy to dziadkowie na parterze plus robactwo wszelakie:wściekła/y: a problemy z żołądkiem - kurde, może to jednak nie był farsz teściowej?:confused2::-p
nio, a jeszcze w dodatku Mlody cos marudzi, a mi sie cierpliwosc wylacza:zawstydzona/y: normalnie, az mi glupio, ze pisze takie rzeczy.. nio, ale jemu dzisiaj nic nie pasi odkad wstal:baffled: cycek nie, zabawa nie, zmienianie pampersa tez nie:baffled: na chwile wybawil mnie akon puszczony z telefonu, ale tez nie na dlugo to pomoglo:confused2:
U nas też maruda czasami...
mnie w takich sytuacjach ratuje youtube:-D
hehehe dokładnie, nowy fan Reksia rośnie:-p
poniosla mnie fantazja i przedchwila sama obnizylam lozeczko Mlodemu:-) kurde jaka dumna teraz z siebie jestem to wam mowie;-)
Nooooo Kochana to gratuluję!!!!!

Młody znalazł sobie właśnie świetne zajęcie, leży za mną na sofie i dłubie mi koszulkę - naciąga i puszcza, ubaw ma nieziemski:-)

Byliśmy u moich rodziców, dziecko klasycznie przespało 3 h na dworze, a domu nie bardzo śpi, ale dzięki temu okazało się, że z grubsza da się odgruzować mieszkanie w pół godziny, czasem nawet zdążę się wyrobić i poszaleć, na przykład nogi sobie ogolić:-p a na dworze spanie ma nieziemskie:-p

Zaliczyliśmy po drodze pediatrę, bo Młodemu się coś na oczkiem zrobiło, użarł go chyba jakiś komar kamikadze, dostaliśmy mazidło. Na basen możemy iść testowo, jak nic się ze skórą nie będzie działo, to idziemy od września na zajęcia dla niemowlaków:-) na parterze znowu jest mały szkodnik ze smoczkiem, ale dzisiaj to na mnie jakoś nie oddziaływuje:-) Młody zadowolony nadal ciągnie koszulkę, guga i śmieje się głośno do siebie - a ja tu cholera w jakieś zabawki chciałam inwestować:-)

Spaaaaaaaaać....

reklama
Nareszcie doczytałam widzę że dziś masa ludzisków niedospana:-D:-D:-D cały dzień się za mną to spanie ciągnie.Spacerek wyglądał tak: z przodu wózek później ja a następnie kanapa do spania:laugh2::laugh2::laugh2:
Ma_Dunia jestem za dla wszystkich twoich projektów:tak::tak:
Melduję że oduczyłam już Konstancję od usypiania na rękach-kochane stworzonko.Przyznam że ten zgubny nałóg to przez bóle brzucha bo bolał tak że tylko w pozycji buzią do podłogi pomagało aa wczoraj zauważyłam że usypia tylko na rękach. im szybciej oduczona tym lepiej i krócej ....

Do góry