reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

a ja wzielam sie na sposob, wsadzilam wlasnie Mlodego do lozeczka, dalam mu misia i puscilam odtwarzacz na telefonie:tak: muzyka mu leci caly czas i poki co sie uspokoil;-) coprawda jak es przychodzi to sie zlosci, bo muzyka sie wylacza, ale narazie dziala:-D hi hi
a co do ogladania czegos na komputerze to mialam wczoraj ubaw z mezusia jak opowiadal kuzynce, ze Mlody lubi ogladac rozne rzeczy na kompie, a dokladniej mial na mysli to, ze ogladali wczoraj chwile filmik o Michaelu Jaksonie.. nio i on opowiada, jaki Mlody to grzeczny, jak oglada z zaciekawieniem i wogule, na co ja stwierdzilam, ze film go niewiele interesowal, za to sluchal tego jak tatus film komentowal:-D hi hi

reklama
Cześć Kobitki. :-)
Aha - i ja dołączam do fanów MaDuni :happy: - super zmiany i bardzo podoba mi się wątek z linkami. A miało być jeszcze połączenie wątków cyckowych?
I szkoda, ze nie da się tak jak fotki, wstawiać filmików - to bymy miały ubaw z naszych pociech. I tak mamy ;-)
Jeżeli chcecie to można połączyć „Cycomanię…“ z „Dietą mam karmiących piersią“.
Jeszcze pomyślałam żeby połączyć „Senny wątek“ z „Opieką nad maluszkami…“, oraz „Jakie zabawki i inne dzeiciowe graty?“ wrzucić do wątku zakupowego.

Co do filmików można je wklejać. Chyba należy najpierw wrzucić film na www.youtube.com a potem wkleić link do posta.

Czekam na Wasze opinie.
Dziś mamy 4 miesiace !!!
Buziaki w stóki dla Karolka! Wracajcie szybko do domu! :-)
Ma_Dunia a jaka to książka?
„Pierwszy rok życia dziecka“. Polecam. :-)
boze jakten czas szybko leci ale ownukach jeszcze nie chcemyslec, zamloda jestem
:-):-):-)
Ja o ciąży dowiedziałam się 4.08 i byłam zakoczony tylko tym, że już po trzech miesiącach się udało. :-)
ostrożnie z tym kubeczkiem, bylam w sobotę w sklepie żeby kupić właśnie butlę nuby i oglądałam też kubeczki - jak dobrze pamiętam jest na nic zalecenie ze od 6 miesiąca.... żeby mały się nie zakrztusił. A tak wogóle to stwierdzam że przynajmniej u nas te wyroby nuby są marnie oznakowane jeśli chodzi o to dla jakiego wieku są przeznaczone, ja mam smoczki vari-flo i jest napisane że są niby od 0 do 6 m-cy, a na tych oznaczonych lit. M, czyli średnich nic nie ma, przy nich oznaczenia aventa są wręcz boskie!
Ja mówiłam o piciu ze zwykłego kubeczka bez dzióbka przy mojej pomocy i pod nadzorem. Takie próby można robić już po 4.miesiącu życia. Jednocześnie będę mu dawała butelkę ze smoczkiem i uchwytami i dopiero od szóstego miesiąca kubek z dzióbkiem. :tak:
Kurcze ...jakaś taka nie konsekwentna jestem, ale moze rzeczywiscie narazie poczekam do kolejnej wizyty i jak bedzie przybierała te 100gram tygodniowo to cyc zostanie, a jak mniej to przejdziemy na butle. Ech ja sie juz motam w tym wszystkim a moja Tolunia to już chyba całkiem zgłupiała, co ta matka wyrabia... raz cycek raz butelka.
Moja pediatra mówi, że norma przybierania dla dzieci karmionych piersią to 100-200g na tydzień. Jeżeli Tola przybiera w dolnej granicy to chyba jest OK. Rada psychologa wydaje się rozsądna. :tak:
Hej,ja na chwilę,bo zaraz szczepienie,wpadłam tylko powiedzieć,że...NIE MUSIMY JUŻ PIELUCHOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super! :-)
wlasnie...często sie to pojawia "nie na otwartym" może niektore sprawy poruszymy na zamknietym i utworzymy wątek na pogadanie i tam ale bardziej osobisty co milion osób nie przeczyta tylko my? a na tym będziemy dalej gadać:-)
ma _dunia -pani moderator co uważasz? a jak wy dziewczyny? chyba juz mocno sie znamy by pogadac od serca?
Ja jestem za. :-)
Zresztą kiedyś na zamkniętym były pogaduchy, ale parę osób zaczęło prowadzić prywatne wojny i wątek skasowano. :dry: Sadzę, że warto stworzyć miejsce na pogaduchy na tematy, które chcemy poruszać tylko w zamnkniętym gronie. :tak:

No i nic nie moge zrobic bo Domis nie chce spac!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi tez juz cierpliwosc sie konczy a jestem baaardzo cierpliwa osoba.Nic nie pomaga tylko na rece a niekiedy na rekach mu nie pasuje!!Ide na spacer bo zwariuje:baffled::eek:

Hania tez ma takie dni i wtedy tylko spacer pomaga i tylko na nim spi, raczkizle i wogole zle. dawno nie miala takiego dnia ale lepiej nie przechwalac
ma dunia ja to bylam w szoku bo nie spodziewalam sie ze tak szybko sie uda, tuz przed okresem powiedzielismy sobie ze bedziemy sie starac a nastepnego okresujuznie mialam

Ostatnia edycja:
nio u nas takie dni sa ostatnio na okraglo:eek: nic mu na dluzsza mete nie pasi:baffled: jesli chodzi o spanie w dzien to od tygodnia gdzies o 12 wlacza syrene, dostaje cyca i wlaczam odkurzacz, a on usypia.. nio i spi .. niecale pol godz:baffled: i tak wyglada jego spanie w dzien:confused2: ostatnio to juz nawet w wozku ani w samochodzie nie spi, tylko patrzy dookola i sie na wszystko dziwi:eek:
nio a ja musze sie wam pochwalic dziewczyny:tak: poniosla mnie fantazja i przedchwila sama obnizylam lozeczko Mlodemu:-) kurde jaka dumna teraz z siebie jestem to wam mowie;-) a najlepsze jest to, ze od ponad tygodnia sie zbieralismy, zeby wkoncu to zrobic i jakos tak nam sie nie chcialo.. nio, a mnie dopadl power i zrobilam to sama:tak: ciekawe co mezus powie jak z pracy wroci, on to dopiero sie zdziwi:-D hi hi

nio, a Mlody juz nie spi.. nio musze przyznc, ze sie chlopak naspal:confused2: teraz lezy i sie zwija w kulke, wiec pewnie zaraz kupona walnie:tak:
klucha ja myslalam, ze nam we dwoje bedzie ciezko to zrobic, bo pamietam, ze kiedys pol nocy zesmy je skladali:sorry: a tu prosze, jednak w pojedynke sie dalo;-) nio, ale jak sie za to bralam, to z przekonaniem, ze rozgrace pol pokoju, ale choc bedziemy mieli motywacje, zeby wkoncu je obnizyc..

Jeżeli chcecie to można połączyć „Cycomanię…“ z „Dietą mam karmiących piersią“.
Jeszcze pomyślałam żeby połączyć „Senny wątek“ z „Opieką nad maluszkami…“, oraz „Jakie zabawki i inne dzeiciowe graty?“ wrzucić do wątku zakupowego.

Co do filmików można je wklejać. Chyba należy najpierw wrzucić film na www.youtube.com a potem wkleić link do posta.

Czekam na Wasze opinie.

świetne propozycje

a swoją drogą dziewczyny czy wy poszalałyście - odeszłam od kompa tylko na chwilę do małego się pobawić, nakarmić itd... a tu 4 nowe strony w tym tempie to ja nie będę w stanie czytać

wyjazd mnie rozleniwił i nie mam ochoty znosić wózka - chmmm czyżby motywacja do zmiany lokum? i tak zanim by się udało to minie trochę czasu i już wózek na lekki by był zamieniony więc lipa.
Idę się wygrzebać z prasowaniem bo po powrocie kupa wysuszonych ciuchów mi urosła :D

reklama
Boze laski dlaczego moje dziecko jest takie marudne????:eek::baffled:
Teraz tescie sie nim zajmuja(jakos musialam sie przemoc i pozwalac im sie nim zajmowac i nosic-niestety)a ja mam czas zeby posprzatac,bo tylko kuchnie ogarnelam i salon i to bylo by na tyle:confused2::sorry:
Aaaa zapomnialabym...tescie mnie zaszokowali dzisiaj...jak pisalam,ze ide na spacer no to sie zebralam a oni akurat przyjechali,bo byli na miescie i co??Kupili Domiskowi pampersy,spioszki,czapeczke z bucikami,pajacyki,grayzak,parasolke do wozka i mate edukacyjna:szok:Ja bylam w szoku,bo oprocz wozka i jedenj koszuli do tej pory mu nic nie kupowali...w prawdzie ja chialam kupic mate fisher price a oni campola kupili no ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby jak to stare dobre powiedzenie mowi:-)
Dobra spadam,bo ide sprzatac i musze jeszcze nastawic pranie i wyprasowac pranie,ktore juz daaawno wyschlo:sorry:

aha...malutka moj Dominik tez tak spi i wogol widze,ze podobnie sie zachowuje jak Twoj wiec lacze sie z Toba w bolu bo wiem jakie to wyczerpujace...

Do góry