reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

hehe adusia no to sa jaja...ktos ukradl mi posty:-DAle tak na powaznie to wydaje mi sie,ze chyba dlatego,ze Ma_Dunia usunela kilka watkow:tak:

eh...M dalej spi a Dominik oczywiscie nie i jest rzeski jak poranek:eek:nie wiem dlaczego tak spi...czy Wasze dzieciaczki tez maja drzemki podczas dnia po 5-10 min.On usypia i jest ok ale za 5-10 min sie budzi i normalnie jakby nie spal:baffled:

Aha zapomnialabym zapytac...babeczki ktore karmiie piersia...kiedy bedziecie dzidziom wprowadzac jakies deserki,soczki itd??Bo ja sie zastanawialam wlasnie od kiedy zaczac i jak jest najlepiej...

Za chwile ide na dol do tesciow zeby nie bylo ze Dominika nie pokazuje:sorry:chociaz za bardzo mi sie nie chce:baffled::eek:

A tak wogole to dzisiaj bedziemy miec debiut kapania w duzej wannie.Mam zamiar wykapac sie z Domisiem ale troche sie boje...trzymajcie kciuki a pozniej napisze jak bylo;-)

reklama
skunkanka, adusia wy mnie przestańcie tak rozśmieszać:-):-):-), bo mi mały właśnie usnął na rękach, a ja przez was się trzęsę jak galareta ze śmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I po co kupować leżaczki z bajerami???Siedzisz trząchasz się a maluszek ma wibracje!!!!
Co do podawanie nowości to niestety muszę się jeszcze wstrzymać do19 sierpnia mam wtedy 3 szczepienie i będziemy kończyć 5 miesiąc ja az się boję bo my skazowo-alergiczne jesteśmy:-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:,a może mile sie zaskoczę i będzie w porządku??? Zobaczymy...

oj adusia dobrej mysli badz, tym razem tak nie musi byc
manja moze to plesniawki???
muj nieslubny wku... mnie i mam zly humor, suuuper
ide mala ryczy zolza nie da popisac ide dac cyca

Normalnie oplułam całego laptopa ze śmiechu :-D:-D:-D

Moja księżniczka już śpi, mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza... ehh

Co do tarcia oczek, to moja panna też czesto to robi.

No nic idę na kolacje, a później dalej bb:-D

madzia1989 - powodzenia w kąpaniu, ja planuje też już dużą wanne, napisz jak było

klucha - nie wiem czy to pleśniawki bo Wojtek nie miał nigdy, ale ta biała plamka pojawia się tylko na dziąśle, po jednym czy dwóch dniach znika i w tym miejscu dziąsełko jest rozpulchnione, jakby to był pleśniawki to chyba byłyby też w innych miejscach, co nie? no i mały akurat w to miejsce namiętnie pcha paluszki

napiszcie koniecznie jak idzie kąpanie w dużej wannie, my na razie ciągle trenujemy wanienkę na łóżku w sypialni

manja kapanie w dużej wannie -super mała ma dużo miejsca na chlapanie i może szalec z nogami :-)

skunkanka -dobre sam sie wytrzep - a swoją drogą popieram taki styl :-)

spaczyna wiem,że szpital przygnebia i piguły które są w pracy a czasami serca brak, mam nadzieje, że mimo miejsca czas szybko zleci i wróciccie do domciu...

My już przetestowalismy dwie nowe opcje kąpieli - mała wanienka w dużej wannie i kąpiel ze mną. Obie faktycznie lepsze, bo Młody może sobie chlapać ile wlezie:tak:

Znudziło mi się śpiewanie "Na Wojtusia z popielnika" i lecę "U prząśniczki siedzą":eek: Nawet nauczyłam się nowych zwrotek:eek: A piosenkę o kupiszonie chyba spiszę, może jeszcze na tym zarobię:-p

Co do historii rodzinnych to takich anegdot mamy od zarypania, co ciekawe, zazwyczaj dotyczą stosunków damsko męskich:-p

My juz po kapieli,Domis spi,ja kolacje zrobilam a za chwile ide jesc no ale najpierw musialam zagladnac bo bym nie usnela!!!!!
U tesciow siedzialam niecala godzine i nawet ok bylo.Tesc latal kolo mnie jak kolo jajka...moze to moze tamto:-Dhehe az smiac mi sie chcialo:laugh2:

Kapiel w wannie super!!!!!!!Polecam kazdej,bo naprawde moze sie dzieciaczek wyszalec!!Dominik chyba nie wiedzial co sie dzieje na poczatku ale pozniej nozkami przebieral i chyba mu sie podobalo a poza tym dla mnie bylo to nowe odkrycie i jeszcze bardziej to wiaze z maluszkiem!Naprawde jestem zadowolona i bedziemy czesciej tak sie kapac.A tak nawiasem mowiac to moj M pierwszy raz zalozyl pieluszke Dominikowi,bo jeszcze Go nie przewijal:szok::sorry:

manja my tez do tej pory trenowalismy tylko wanienke na lozku w sypialni ale tak te kapiele dziewczyn mnie zachecily i bylo super!!Kurcze juz sobie wyobrazam jak na basenie jest fajnie...

skunkanka hehe podsunelas mi nowa piosenke do spiewania:-DZapomnialam o niej a do tej pory tez spiewalam "Na Wojtusia z popielnika" i "Byl sobie Król,byl sobie paz":-)a tak wogole to tez zastanawialam sie czy nie wsadzic wanienki do duzej wanny ale odrazu przeszlismy do samej duzej wanny:tak:

Dobra ja lece laski...
Spokojnej i przespanej nocki zycze:tak:
Dobranoc

reklama
a co sie stalo ze nie spalas cala noc???
grill był zajeb...y, mieliśmy wracac do domu (a ja miałam prowadzic ) ale w koncu zostalismy a ja sobie trzy kielonki wina walnęłam;-);-);-) już zapomniałam co to alkohol , no i że "kopie "
Hejka!!
A nie mówiłam że ten podlec mój mąż coś chce ode mnie!!!!Żeby to vitaminka S była no to ewentualnie rozumiem ale nie "Kochanie jak jesteśmy w domu to ja zabiorę Oliwię i Kacpra i na rybki pojadę a ty sobie odpoczniesz" do nędzy to ja powinnam wyjść na powietrze i odpoczywać a nie siedzieć w chacie:angry::angry::angry::angry:...pojechał i na niego nie patrzę:sorry:
jak są rybki nie ma ci... :-D - sie mi rymnęło

Hejka,
Piszecie, że Wasze dzieciaczki się pocą na główce, a moja non stop mam mokre stópki.:eek:
zuzi strasznie sie pocą i nogi i głowa:szok:
oj adusia dobrej mysli badz, tym razem tak nie musi byc
manja moze to plesniawki???
muj nieslubny wku... mnie i mam zly humor, suuuper
ide mala ryczy zolza nie da popisac ide dac cyca
u nas dzieciom mąż nadał ksywki- zuza to zołza a dominik demonek (ludzie dziwnie patrzą jak za nim krzyczy demon bo nam sie to nie kojarzy tak jak innym ludziom:-))

napiszcie koniecznie jak idzie kąpanie w dużej wannie, my na razie ciągle trenujemy wanienkę na łóżku w sypialni
my zołzunie od poxczatku w dużej kąpiemy bo mój mąż tak sie zbiera z zakupem wanienki :tak::-D:-D
Znudziło mi się śpiewanie "Na Wojtusia z popielnika" i lecę "U prząśniczki siedzą":eek: Nawet nauczyłam się nowych zwrotek:eek: A piosenkę o kupiszonie chyba spiszę, może jeszcze na tym zarobię:-p

Co do historii rodzinnych to takich anegdot mamy od zarypania, co ciekawe, zazwyczaj dotyczą stosunków damsko męskich:-p
u mnie "wojtuś" non stop "leci":-D:-D:-D
a u nas to nawet w rodzinie nie opowiadamy takich historyjek bo to nasza codzienność- taka sprośna familia:-D:-D:-D

kurcze u mnie wszyscy śpią:szok: to ja posmigam na bb

Do góry