reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Witajcie o poranku. :-)
Od kiedy przyjechaliśmy do Pl chodzę notorycznie nie wyspana. mam tyle zajęć ze nie mogę się położyć wcześniej. A w nocy mały dalej często się budzi wiec chodzę z oczami na zapałki. A dni wypełnione zajęciami na maksa. Chyba najlepiej będzie o tym świadczyć fakt ze nie wypakowałam do końca walizki swojej. No nie mam czasu :-(
Skąd ja to znam... ;-)
Ja też jak tylko pojadę do Polski to od razu wskakuję na wyższe obroty i jakoś zawsze jest pełno spraw do załatwienia i za mało czasu. :dry: Aż boję się pomyśleć jak to będzie teraz... :shocked2:

Wysłałam list do administratora.

Wczoraj zrobiłam pranie a teraz czeka mnie góra prasowania. :dry: Potem muszę upchać nasze rzeczy do walizki. ;-)
Mój M wyjeżdża jutro, ma przystanek służbowy po drodze, a w piątek ja z Julianem i psicą do niego dojeżdżamy i już razem jedziemy do Polski. :tak:

reklama
marys to faktycznie z tą walizką hihi ale najważniejsze czas wykorzystac i wszystko pozałatwiac :-)

ma_dunia ty masz prasowanie a ja dzis pranie... i pogoda sie popsuła i bedzie długo schło...

klucha oby babcia dała rade :-);-)

hej babki

U nas dziś pogoda fatalna, miałam załatwić dziś becikowe, ale znów się opóźni, bo jak narazie to z domu nie wyjdziemy.
Mała śpi, a ja dzwonie po dziekanacie i wykładowcach, bo mi innego pomotora dali niż chciałam i sama muszę odkręcać ich błąd... ehh

Ja pranko też mam już wstawione, prasowanie też czeka...

A wczoraj dostaliśmy płtę z filmem z naszego ślubu ehhh płakałam jak bóbr, pięknie było... ;-):-D

Lecę trochę sprzątać paaaaaa

Hej:blink:
Nie mam czasu:zawstydzona/y: W weekend ugrzęźliśmy w Trójmieście w korkach na 10 godz. (z dziećmi w samochodzie):wściekła/y:
U nas ogolnie ok.Tylko Lalunia spada na wadze:wściekła/y: oczywiście żaden pediatra nic mądrego nie wymyśli.Miała w ogóle takie dni,że praktycznie cały dzień i noc nie ssała cycka.:szok:
Na szczęście znalazłam doradcę laktacyjnego.Babka co prawda wzięła stówę,ale siedziała 3,5 godz. i zawsze mogę zadzwonić itp. (jak super niania;-)) i mamy cały plan działania:tak: A sprawa wygląda tak,że Anka źle ssie cycka i jak jest miękka pierś to sobie nie radzi.I mimo,że nigdy nie dostała butli to zaczęła się sama od piersi odstawiać mleko zaczęlo zanikać:szok: I woli być głodna,ale ssać twardego silikonowego smoka niż się przy cycku pomęczyć.Normalnie ze trzy dni to tylko smokiem sie zadowalała:dry:
A jak ssała to tylko początkowe mleko,więc też dlatego nie przybiera.
Hmm,a myślalam,że mogę ksiażki o karmieniu pisać,jak drugie dziecko karmię:zawstydzona/y:
No ale babka fajna, mam nadzieję,ze z jej pomocą sie uda.Na razie próbujemy zamienić smoka na inny i w ogóle odstawić (no łatwo nie jest delikatnie mówiąc).Uczę Ankę inaczej buzię układać,ona się wścieka,bije,kopie i walczy o smoka:baffled: Do tego laktaror, mocne ziółka i homeopatia,żeby wypracowac nadmiar mleka (twarde cycki),co by sie ksieżniczka przekonala do jedzenia jednak.Acha i jeszcze zapisuję każdą kupę,siku,minuty ssania,zachowanie itp.co mi pół doby zajmuje:dry: Poproszę o kciuki.Butlę to panna wygodnicka po moim trupie dostanie,a jak jutro sie okaże,ze nieprzybrała to ją uduszę:-p
Nie ma szans,żebym poczytała co u Was,chociaż ciekawa jestem:zawstydzona/y: W weekend planuję jechać nad morze na 2 tyg.,sama z łobuzami i probuję się naszykować.A jeszcze lekarzy po drodze mamy i takie tam.
Buziaki wielkie.Papapa.

MaLea ja za tydzien w piątek jadę. Pozdrów okolice ode mnie, jak będziesz pierwsza :-):-):-)

hihi pozdrowię :tak: ale mnie nosi - już się nie mogę doczekać :-)

szczepienie na szczęście przebiegło bezproblemowo :tak: tylko mój diabeł ma nadal za wysoki poziom bilirubiny i po powrocie z wakacji znów czeka nas morfologia :no: a on się tak okropnie drze przy pobieraniu krwi :baffled:

o to masz biegania marys i pewnie do tej pory sie rozpakujesz hihi:-)

Taaak ale pomyśl pozytywnie będziesz miała mniej pakowania!!!

Witajcie!!!

Nie oglądałam pożegnania króla popu bo jestem miękka...nareszcie była kupa po 5 dniach ale kolor odda porównanie do ...zgniłego szczawiu:baffled::baffled: paskudztwo w nocy nareszcie norma jedno karmienie o 2 ...uciekam bo ktoś w domu wyje

reklama
Witajcie!
Pot mi z dupy leci normalnie :wściekła/y:. Mam pod opieką 4 dzieci. Moją 5,5 , szwagierki chłopca 4,5 córcię jej 9 miesięcy i moja Majeczka. Ta 9 miesięczna już zwaliła ze mnie ze 2 kg :zawstydzona/y:. Pojechali wszyscy do sklepu, a ja za łosia robię :angry:.
Gabi - jesteś moim niedoścignionym ideałem. Przyślij mi swoją fotkę, to se w ramki oprawię. Tyle problemów, lekarzy i jeszcze sama z mafią nad morze :confused:. Skąd w tobie ten power? Ja od czytania twoich postów się męczę a tu jeszcze takie wyzwania sobie stawiasz. Wielki ukłon.:blink:

Do góry