reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

klucha - wy już po szczepieniu? Ja dziś byłam u lekarki, a ona powiedziała, że mam zgłosić się jak mała skończy równe 2 miesiące.
Nasza waga to 4860g - szczuplutka ta niunia malunia.
Madzia_Singh - moja mała miała tak dwa dni łącznie z nocą - pomagała kąpiel. A potem nie mogła się naspać.

reklama
Heja

ja odnośnie Viburcolu. Dwa dni temulekarka mi je poradziła, bo mówiłam że mojego często brzuszek boli i dziki wrzask. No i wczoraj miałam okazję je przetestować. Darł sie w niebogłosy, nic nie pomagało, żadne masaże, Infacol, aż w koncu dałam czopka. Słuchajcie 10 minut, potem ze 4 mega długie pierdki i........ cisza!!!!! Usnął momentalnie, potem też jeszcze pierdki były.

w brzuchu jej burczy a nie chce jesc... tylko smok jej pasuje i spanie
czytalam jeszcze o homeopatycznym czopku lagodzacym dolegliwosci po szczepieniu, przy zabkowaniu itp
Viburcol

Te czopki są rewlacyjne,stosowałam je jako ostateczność i przy szczepieniach i przy ząbkowaniu u starszej córki u mnie pomagałay bardzo,Konstancji podałam raz jak miała baaardzo mocne bóle brzucha związane ze skazą białkową po około pół godzinie się uspokoiła... a to najważniejsze że nie cierpiała:tak::tak:

kupie ten homeopatyk na wszelki wypadek...juz ok kupa poszla ale teraz po dluzszym zastanowieniu wiem co jest przyczyna...mala ulewala i zageszczalam jej mleko nutritionem...przestala ulewac i kupy rewelka... potem odstawilam i zaczely sie problemy... jak sie okazalo nutrition ma wiecej blonnika niz mleko i dlatego...

helo, ja już po :-) jestem piękna :-) i wreszcie wyglądam jak czlowiek a nie zaniedbana mamuśka

strasznie drogie sa szczepienia u was
no :tak: masakra, a pnemokoki tak samo płatne u nas po 200 chyba, a u ciebie za darmo, bo już kiedyś o tym było, także super masz ;-):-) a na rotawirusa też tam szczepią za darmo?

Madzia dobrze, ze małej przeszło, mój Karol po szczepieniu jest na szczęście zupełnie normaly, czasem tylko lekka maruda mu się włącza, ale to i bez szczepieina mu się zdarza, także to co piszecie o dwóch bądź więcej ciężkich dniach to na szczęście tego nie znam.

Dobra, moje dziecko ma już wg. mnie wszystkie choroby świata, które tylko przemknęły przez internet (tak tak, szukałam i czytałam, wiem, nalezy mi sie lanie :baffled:), a mnie coś trafi, jeśli nie poznam przyczyny tych powiększonych węzłów chłonnych!!!!!
Narazie pozostaemy na NAN 1, a we środę będziemy wiedzieć, czy wykonają nam USG pediatryczne, bo mali jesteśmy :baffled:
Z dobrych wiadomości - Kajuś przytył 0,5kg w tydzień (!) A to oznacza, że miał ogromne tyły i nadrabia teraz :tak:
Boże jak ja kocham to moje dziecko, a jak się martwię przez te pi******e węzły, to szok!!!!

w brzuchu jej burczy a nie chce jesc... tylko smok jej pasuje i spanie
czytalam jeszcze o homeopatycznym czopku lagodzacym dolegliwosci po szczepieniu, przy zabkowaniu itp
Viburcol
U nas mial przepiane po szczepieniu i na wypadek wiekszych kolek, naprawde daje rade jak jest bardo niespokojny:tak:
Boże jak ja kocham to moje dziecko, a jak się martwię przez te pi******e węzły, to szok!!!!
Kamile ja Cie doskonale rozumiem.

reklama
Hejka mamuski!!!

Z tego co widzę to zaczynamy robić się na bóstwo ;-);-)
Spaczyna ja też mam zamiar wybrać się na balejaz, ale ja mam dość długie i gęste włosy, więc murowane 3h jak nie 4 u fryzjera i własnie narazie nie wiem jak to zorganizować jesli chodzi o malego, ale przed wyjazdem do PL musze się doprowadzić do porządku, wiec tak czy siak mnie to nie ominie.

O ile się nie mylę to Malutka też zaliczyła wizyte u fryca. Zazdroszczę Wam :-D:-D

A ja w przerwie między bioderkami a frycem, wsio ok, tylko kontola z jakieś 4-5 miesięcy, ale już pieluchować nie musimy, kąty się wyrównały :-):-) także jestem happy
dwa ukłucia 112zł, a jedno u mnie 210 :szok:

To super , że wsio dobrze.
A co do szczepionek to u mnie też wszystko za darmo w Holandii, ale o tym już pisałam :happy2::happy2: hummm sprostowanie małe......... to znaczy nie tak całkiem za darmo bo co miesiąc płacimy z męzem prawie 200 Euro za ubezpieczenie :baffled::baffled:

Bluebell najważniejsze , że teraz po tej wizycie jesteś spokojna hehe i nie martw się wszystkie matki to "wariatki" :-D:-D:-D

madzia1989 to dobrze , że jakoś sie z tą teściowa dogadałas, no i rewelacyjnie że produkcja mleczka u Ciebie na dobrej drodze :-):-):-)

No a ja teraz proszę o kciuki bo od jutra też zostaje sama brrrrrrrrrrrrr :-:)-:)-(
Mąż mój leci jutro na rozmowę o pracę do PL i wraca w piątek w nocy :sorry2::sorry2:
bo powoli zastanawiamy się nad powrotem do Polandu, ale zobaczymy co tam mu zaoferują. :happy2::happy2:

Oki kochane ja zmykam coś pożytecznego porobić, bo Filipek już od 15 min chrapie.

Buziaki i spokojnej nocki

Do góry