reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

witajcie pono9wnie, znowu kilka dni mnie nie było, ale probuje podczytywac was nabierzaco:tak: roznie wychodzi,ale czasami sie udaje;-). zuziak lezy w lozeczku i gada do tygryska z karuzeli, olek spi. dzisiaj urzadzil nam rozrywke w srodku nocy: obudzil sie o 2 i do 8 mial przerwe w spaniu, pol godz. temu padl i teraz spi.:szok::szok::szok: nie pislam bo pomagalam przyjaciolce zwichnela noge, a wlasnie jutro ma sie bronic i pomagalam jej przy jej dwojce dzieci i troszke jako kierowca. normalnie dwojka dzieci to za..... dol, ale czworka to dopiero szkola zycia, szczegolnie jesli sa to dzieci w wieku jej corka 3 latka, moj olek 2, druga jej corka 7 miesiecy no i zuziak prawie 2:szok::szok::szok:, ale rade dalam nie jest zle:tak:
dzisiaj mam troszke zjechany humor, ale to pewnie przez to, ze mamy z m. ciche dni:-(
mam nadzieje, ze szybko przejda bo mam juz dosyc ciaglego warczenia na siebie

reklama
Kurczę założyła na dziś do załatwienia tyle spraw, że nie wiem czy się wyrobię. Muszę zajechać do pracy, podstęplować legitymacje, zatankować, chyba już czas zaszczepić małą, więc pojadę do lekarki, w sprawie becikowego i do nfz po pieczątkę w sprawie pieluchy. W między czasie sklecić obiad, odebrać starszą i chyba paść na pysk.
Chyba wezmę tą skojarzeniową szczepionkę - jak radzicie i ile ona kosztuje?

Witam wsztstkie mamusie!!!

Ja wyspana,syn na wycieczce w Biskupinie,córa w szkole a ja relaksik przy BB z tym spaniem to mam tak że jak przychodzi22 to robię się baaaardzo złosliwa i nie do życia(to ze zmęczenia) i mój pan mąż często sam wygania mnie spać bo wytrzymać się ze mną nie da;-)
W ogóle podwójne mamy coś rzadko zaglądają.Z tego wniosek,ze ja taka wyrodna zołza,zamiast się dziećmi/chałupą zająć to bb:zawstydzona/y:
To spadam.Buziaki.
Masz przed sobą potrójną mamuśkę więc ja to jestem wyrodna dopiero:szok::szok:,wygląda na to że nic nie robię tylko przy komputerze siedzę:confused::confused:
Blubell,j kiedyś miałam przyjemność mieszkać z mrówkami:wściekła/y: Proszek do pieczenia był barierą nie do przejścia.Sypałam wszędzie,w końcu się wyniosły.Ale z tonę proszku zużyłam.
To co do tego proszku do pieczenia ,byłam posiadaczką niewiarygodnej ilości tego specyfiku bo Oliwia zamiast 2 śnieżek w proszku kupiła 20 proszków do pieczenia..... cóż moja mama była zadowolona bo jej się przydało do wypieków.
oj bycie pojedynczą mamą jest zuuuuuuupełnie inne niż podwójną

a bycie potrójną??? to już chyba raj na ziemi;-);-);-)

pozdrawiam POTRÓJNE MAMUŚKI I SZACUN WIELKI:-)
Dzięki śliczne i macie rację odnoszę wrażenie że im więcej mam dzieci tym więcej mam czasu dla siebie...jak był tylko Kacper to świat kręcił się wokół niego jak pojawiła się Oliwia to byłam bardziej wydajna(bo doświadczenie) i zorganizowana a teraz jak mamy Konstancję to po prostu sama się dziwię... najważniejsza różnica to spokój i opanowanie a kocham tych moich szkodników niesamowicie jak mówi Oliwia "ja kocham cię mamo nieziemsko, a ja ciebie kosmicznie" odpowiadam:-):-)

Chyba wezmę tą skojarzeniową szczepionkę - jak radzicie i ile ona kosztuje?​
Ta skojarzona na 2 ukłucia ok120 a na jedno ze 180 i musi być recepta

witam mamuski
ja dziswyspana jak ngdy, oby tylko nie przechwallic
mloda poszla spacpo 23 ale wstala dopiero o 5 i puzniej o 8.30
juz po sniadanku i lece bo cyca wola

u mnie jedno ukłucie z szczepioną 180 zł i bez recepty...

nocka spokojna...

lece na spacerka póżniej solidnie nadrobie co naskrobałyscie!:-)

Witam się i ja wyspana jak zwykle, pobudka była o 5 ale potem znów spanko do 9. Rewelacja.

Ja też potrójna mamuśka, a jest lepiej niż przy jednym dziecku ale u mnie inaczek bo dwójka to już odchowane pannice i dużą pomoc mam w nich.

Ubieramy się i zmykamy na spacerek póki nie pada bo coś zaczyna się chmurzyć

A ja w przerwie między bioderkami a frycem, wsio ok, tylko kontola z jakieś 4-5 miesięcy, ale już pieluchować nie musimy, kąty się wyrównały :-):-) także jestem happy

Chyba wezmę tą skojarzeniową szczepionkę - jak radzicie i ile ona kosztuje?​

dwa ukłucia 112zł, a jedno u mnie 210 :szok:

Ostatnia edycja:
hej
my po wizycie u okulisty---zrobilam z siebie wariata.Zaprowadzilam zdrowe dziecko do lekarza bo pomyslalam ze musze skontrolowac jego oczyny.Jak sie urodzil jedno bardzo ropialo i dostal antybiotyk.Po paru dniach wsio bylo ok ale obiecalalm sobie kontrole tak czy siak.I tam dzis zobaczylam wczesniaki chyba pierwszy raz w zyciu.Boze jakie te dzieciaczki malenkie.Jak laleczki albo nawet mniejsze.Bo ta przychodnia byla wlasnie dla wczesniaczkow a ja tam troche ''na dziko'poszlam,nawet bez rejestracji,po znajomosci.I moj Alex wydal mi sie mega wielkim chlopem.Ta pani mowila mi ze jak urodzila to maly wazyl 1600:szok: a teraz ma ''juz''2mies i wazy ''az'' 3kg.Nie chcialam mowic ze moj tez ma 2ms i wazy grubo ponad 5.Ona poza tym nigdy by nie posadzila mojego syna o 2miesiace;-)

teraz moj m. pojechal do mojej mamy pomoc w remoncie,dziecko probuje usnac a ja chyba tez sie zaraz poloze.Brakuje mi snu,oooo jak baaaardzo.Ale zawsze sobie biecuje ze jak Alus zasypia weczorem to ja tez juz bede w lozku.I zawsze sie to tak konczy ze zajmuje sie moim ''wiekszym''dzieckiem:tak:

reklama
Do góry