reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Witam kochane znowu po dluzszej nieobecnosci:-)
Mam nadzieje,ze wybaczycie mi te doskokowe "wizyty" na bb ale niestety nie wyrabiam sie z niczym.Nawet teraz siedze,pisze i bujam Domisia w wozku:baffled:
Tak wogole to wlasnie odkrylam,ze mam internet na ogrodku:tak:Wiec sie bardzo ciesze.
Poza tym chcialam podziekowac dziewczynom,ktore mi poradzily w sprawach mlekowych kiedys,bo chyba od tej pory nie bylam na bb.

A teraz chwilke o nas.Ogolnie jest ok.Pomalutku moje mleczarnie dostaja wiekszy zapas mleka.:-)Chyba cos sie zaczyna normowac,bo Dominik nie jest caly czas glodny chociaz jeszcze ma tak ok 30min-1 godz przerwy miedzy jedzeniem w dzien bo w nocy jest troche lepiej.Poza tym moj skarb taki jest juz duzy,ze masakra!!Nie wiem ile wazy ale 7 lipca idziemy na szczepienie i sie dowiemy wszystkiego.Coz jeszcze moge napisac...niestety zostalam zmuszona do lagodniejszego traktowania tesciowej:baffled: to dluga historia ale powiem tylko tyle,ze doslownie pare godzin po slubie niestety mialam taka awanture z mezem i jego matka,ze to byl koszmar(na szczesci bylo to u mnie w domu i w pore przyjechala mama z bratem a pozniej wujek z chrzestna i druga ciocia)Kuba po weselu uparl sie ze nie bedziemy spac w moim domu tylko w hotelu z Dominikiem i pojechalismy z wesela z jego matka do mnie a on wzial Dominika z domu,jego matka zebrala jego rzeczy,butelke itd i wyszli.Juz mieli jechac ale Kuba stal i sie ze mna klocil i pytal czy jade z nim.A co mnie najbardziej wkurzylo,ze jego matka zaczela mnie straszyc policja!!!!!!Rypnieta baba:baffled:Co ja wtedy przezylam...az plakac mi sie chce jak sobie przypomne.Pozniej wszystko zostalo wyjasnione i mama mnie prosila zebym pogodzila sie z tesciowa i powiedzikala do niej 'mamo" na co ja powiedzialam ze dla mnie tylko moja mama bedzie mama i koniec ale po rozmowie z mama zrobilam to dla niej i pogodzilam sie z nia i powiedzialam "mamo".No i ustalilismy jeszcze wiele spraw i miedzy innymi ta,ze ja bede traktowac rodzine m normalnie to do mnie bedziemy jezdzic raz w miesiacu.:-)No to sie wygadalam i mi troche ulzylo:tak:
Kurde babeczki ale sie ciesze,ze jest to forum i ze moge Wam sie wyzalic.Mam nadzieje,ze chociaz troche mnie rozumiecie.Dziekuje za Wasze slowa otuchy i wsparcia.
Widzialam ze byla mowa o szczepionkach ja za skojarzona 1 szczepienie+zoltaczka zaplacilam 125zl.Ale mam pytanie do Was kobietki.Czy jak raz wzielam szczepionke skojarzona to za kazdym kolejnym razem tez beda szczepic tak Dominika?Czy za kazdym razem musze mowic,ze chce ta szczepionke?
Dobra ja juz Was nie zanudzam.posiedze jeszcze chwile na zewnatrz a pozniej ide obiad gotowac,bo maz wraca ok 16:30 z pracy.Mam nadzieje,ze Dominik bedzie spal i zrobie jakos ten obiad,bo jak sie obudzi to moge zapomniec ze co kolwiek zrobie:baffled:

Buziaki przesylam i zycze pieknego dnia i rownie pieknej pogody,bo u nas jest super!!

Madzia_Singh skoro to nie pomaga to sprobuj bardzo ciepla pieluche na brzuszek polozyc lub nosic na "lemura" nie wiem czy wiesz jak to sie nosi?Bierze sie dzieciaczka odwraca tak jakys chciala na brzuszku polozyc tyle tylko ze nosisz na rekach w tej pozycji.Jedna reka trzymasz po prawa paszka i piersiami a druga trzymasz brzuszek i masujesz.Nie wiem czy jasno napisalam:baffled:ale u wiekszosci maluszkow to pomaga.A jak to nie pomoze to termometr do pupy..tyle,ze szczerze mowiac ja sie nie odwazylam nigdy tego zrobic ale jak bylam w domu to mama pomogla w ten sposob Domisiowi i bylo mu lepiej.Powodzenia.

Do mojego wczesniejszego postu...
ciepla pielucha oczywiscie nie bezposrdnio na goly brzuszek ale na ubranko.Jesli to bedzie pielucha moczona w goracj wodzie dobrze jest zawinac w jakas folie(ja wkladalam do reklamowki)zeby sie ubranko nie zmoczylo,bo dochodzi do tgo przebieranie dziecka i w rezultacie nawet jeszcze gorszy placz.

w brzuchu jej burczy a nie chce jesc... tylko smok jej pasuje i spanie
czytalam jeszcze o homeopatycznym czopku lagodzacym dolegliwosci po szczepieniu, przy zabkowaniu itp
Viburcol

Ostatnia edycja:
tego juz nie wiem ja nie slyszalam o nim ale jak sie dowiesz dokladnie to daj znac to zamowie sobie z pl. choc ostatnie szczepienie mala przeszla w miare dobrze, marudzila dwa dni ale nie bylo tak ciezko jak u ciebie

reklama
Do góry