reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Z dobrych wiadomości - Kajuś przytył 0,5kg w tydzień (!) A to oznacza, że miał ogromne tyły i nadrabia teraz :tak:
Boże jak ja kocham to moje dziecko, a jak się martwię przez te pi******e węzły, to szok!!!!
No to świetnie wychodzicie na wagową prostą:tak::tak:
Ręce precz od złego internetu, bo się pochorujesz z nerwów.
Rozumiem cię i dopnij właściwej dignozy!!!

reklama
kamile a w ktorym miejscu ma powiekrzone te wezly??? bo jak w okolicach cyckow to moja mama mowila ze to normalne u niemowlakow
spaczyna jak mi powiesz jak sa retrowirusy po angielsku to zerkne bo janie wiem:zawstydzona/y:

acha to mamy podobnie bo muj w piatek rano leci do pl i wraca w niedziele w nocy, i tez zostaje samiutka w chacie.
dobrazegnam na dzis lece kapac mala

Te węzły to są na szyi w pobliżu uszu, jeden ok.1cm po prawej i 2 mniejsze po lewej, mało tego, dzisiaj wzięlam to pod gruntowną palcową lupę i wyczuwam tam więcej tego cholerstwa, takiej drobnicy, może ze 2-3 jeszcze :baffled:

Poza tym moje dziecko mnie zadziwia. Najadł się około 20, po kąpieli nie chciał nawet cyca, to ja szykuje butle, ten oczywiście ryk, jak butla gotowa, ja patrze a on śpi :baffled: No to ja też lecę, jutro sprzątanko, bo M. wraca wieczorem, nie ma go od niedzieli wieczór... ;-)

a ja wkoncu po zalatanym dniu mam chwile, zeby przed kompem usiasc:baffled:
dzis zakonczylismy rehabilitacje i babka powiedziala, ze ona widzi znaczaca poprawe i jak na jej oko wszystko juz jest ok, ale lekarka jeszcze musi to ocenic:tak: takze ciesze sie, ze wmiare szybko zareagowalismy z tym przykurczem, bo podobno pozniej dzieci gorzej to znosza, a nasz Mlody tylko na poczatku poplakiwal, a ostatnio obdarzal juz pania bezzebnym usmiechem:-D hi hi
nio i wkoncu dostalam swoja gwarancje od gina:-D hi hi wszystko na szczescie wporzadeczku jest:tak: ale stwierdzil, ze faktycznie strasznie mnie nacieli.. tzn wsumie tak wprost tego nie powiedzial, tylko stwierdzil, ze faktycznie Maks potrzebowal szerokiej drogi do wyjscia i nie myslal, ze az tak to bedzie wygladalo:baffled:
pozniej bylismy na zakupach i wkoncu kupilam sukienke na slub:tak: nio ale jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale;-) slub w sobote, takze czasu juz za wiele nie mialam..
aha83 ja tez mam grube i geste wlosy:baffled: wysiedzialam sie na fotelu poltora godziny i wsumie nie jestem zadowolona z efektu:dry: w piatek przychodzi do nas kolega mezusia z zona fryzjerka i wtedy zrobi z moja glowa porzadek, a ja nie bede sie denerwowala co z Mlodym:tak: bo powiem szczerze te poltora godziny ciaglo sie niesamowicie, bo wiedzialam, ze moje male sloneczko moze potrzebowac mamusi;-) i naprawde w pewnym momencie mi bylo wszystko jedno, chcialam poprostu wracac do domu:baffled: moze dlatego, ze to bylo nasze pierwsze rozstanie na tak dlugo i niewiedzialam jak moi mezczyzni sobie sami poradza:confused:
Kamile85 nio to ladnie twoj synus na wadze przybiera;-) a co do tych wezlow to nie czytaj glupot na internecie, bo faktycznie sie mozna niezle wystraszyc:baffled: ja tak mialam jak Mlodego troche obsypalo.. naczytalam sie glupot, stwierdzilam, ze to napewno skaza bialkowa, a jak poszlam do lekarza to okazalo sie, ze to zwykle potowki:tak: zreszta pamietam z okresu ciazy, ze im wiecej czytalam na necie, tym pozniej bardziej sie denerwowalam i martwilam.. nio a przeciez musimy byc spokojne i usmiechniete dla naszych dzieciaczkow;-)
klucha nie dam sobie reki uciac, ale te powiekszone obszary wokol cyckow to chyba nie wezly chlonne tylko sprawa hormonow.. jak bylismy jeszcze na zakaznym wlasnie lekarka powiedziala, ze ma tam troche powiekszone, ale tym nie ma sie co przejmowac, bo dzieciaczki tak maja wlasnie przez hormony..
nio i niewiem czy chcialam wam jeszcze cos napisac:confused: skleroza nie boli;-)
zycze spokojnej nocy i w miare przespanej oczywiscie:tak::-)

Widzę, że ruchliwie się wieczorkiem zrobiło :tak:.
Ja dziś zabiegana do wieczora. Właśnie skończyłam segregować ubranka Majki, bo mam od kumpelek i bratowej - masakra można obdarzyć jeszcze trójkę dzieci. Część oddam jutro do PCK, bo i tak wszystkiego nie włożę.
Mam dość wstydliwy problem - chyba mam hemoroidy wewnętrzne. Nigdy tego nie miałam i nic z nie widać na zewnątrz, ale ja się załatwiam, to mam wrażenie jakby tam gwoździe były. Kupiłam czopki ziołowe i dziś zaaplikuję pierwszy, bo nie wyrabiam. Co może mi jeszcze pomóc? Miałyście coś takiego?
Dziś dostałam urlopowe z pracy i kupiłam sobie odlotowe okularki na wyjazd w bieszczady:tak: - obym nie musiała kupować odlotowego parasola:wściekła/y:. Ta pogoda wnerwia na maksa.
aha - trzymam kciuki za ofertę męża oby udał się wam powrót.
malutka - a ja jeszcze do gina nie doszłam:baffled:
Kamile85 - trzymam kciuki, by nić porozumienia okazała się trwała.
Lecę do wyrka. Buziaczki

reklama
klucha - wy już po szczepieniu? Ja dziś byłam u lekarki, a ona powiedziała, że mam zgłosić się jak mała skończy równe 2 miesiące.
Nasza waga to 4860g - szczuplutka ta niunia malunia.

mój w podobnym wieku i tyle samo waży, a mnie się wydaje, że to już strasznie duży chłop:-D:szok::-D
jutro rano idziemy do nowego pediatry, trzymajcie kciuki, żeby się okazał jakiś sensowny

Do góry