helo,
papiery do chrztu pozałatwiane, trochę ciężko było zwłaszcza z zaświadczeniem od mojej siostry, ale się udalo, trochę to skomplikowane do tłumaczenia i za bardzo nie mam weny, żeby opisywać, w pewnym momencie nawet myślałam, że będziemy szukać innej chrzestnej na biegu, ale nie ma jak kościoły w centrum, bo osiedlowe w swojej biurokracji tylko odpychają ludzi od kościoła - nigdzie na zachodzie takie praktyki nie są stosowane
![Wściekła(y) :angry: :angry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/angry.gif)
, kościoły zachodnie wychodza do ludzi, a nasze polskie stawiają tyle przeszkód że głowa mała
Dziewczyny, mam pytanie:
czy używacie dla Waszych maluszków leżaczki-bujaczki? Może macie jakieś warte polecenia? Jeśli tak, to od kiedy sadzacie tam wasze dzieciaczki? Chodzi mi o te wszystkie zawieszane zabawki itd - od kiedy się nimi interesują?
Moja Anusia jutro kończy miesiąc i jak do tej pory kiedy nie śpi i nie je, głównie trzeba ją nosić na rękach i mówić do niej. Nie żebym narzekała, ale czasem trzeba coś jeszcze w domu zrobić. I pomyślałąm sobie o takim leżaczku, tylko nie wiem, na jaki się zdecydować - wybór spory...
I jeszcze będę wdzięczna za opinie i ewentualne typy nosidełek albo chust dla takich maluszków jak nasze.
tak, zdecydowanie ;-) używam fotelika - ja jestem zachwycona tym fisher price
FISHER PRICE 2w1 LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE HIT ! (649648405) - Aukcje internetowe Allegro, bo można go dostosować przez różne ułożenia do wieku, więc wiem, że długo posłuży, super też jest to że ma wibracje, które koją mojego malucha, a zawieszonymi zabawkami właśnie zaczął się interesować.
Na prawdę świetna sprawa, np. rano, jak młody nie chce spać, a ja głodna to go daje na "fotel prezesa";-) i idziemy do kuchni i robimy śniadanie razem, przykładów jest milion... no bo przecież i ręce czasem muszą odpocząć (mój już ponad 6 kg waży)a i on widzi coraz więcej, i jest żywo zainteresowany tym co ja robię - więc rewelacyjna sprawa taki fotelik !!!
A co do nosidełka to ja na dzień mamy dostałam nosidełko firmy baby relax, wydaje mi się super, bo dziecko nie musi jeszcze dobrze trzymać głowy by go w nim nosić, ma tak usztywniacz aż do wysokości w pół głowy, w sumie narazie tylko przymierzaliśmy Karolka w niego, ale jest jeszcze ciut za mały - za krótki, bo nic by nie widział, ale wykonanie nosidełka porządne i myślę, że też będzie służyło.