reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Hejka

Mój Alex pobił wczoraj rekord spania, poszliśmy do znajomych na grilla ok godz 16.00 Aluś spał sobie w wózku w ogrodzie o 18.00 zjadł sobie mleczko i pojechaliśmy do domu, kąpiel i znów jedzonko i zasnął o 20.00 a pobudka była dopiero dzisiaj o 5.00 rano na mleczko. Normalnie aż mi się wierzyć nie chciało że spał aż 9 godz.

Niewiem na szczęście o czym piszecie że nie potraficie uspokoić dzieci, albo jakieś wyrzuty sumienia że za mało czasu poświęcacie maluszkom. Napewno wszystko jest ok i każda z Was jest najlepszą mamą jaką potrafi być, trzeba w to wierzyć i dawać z siebie wszystko, ja tak robię i jest ok, Alex jest szczęśliwy i ja też.

reklama
koga - odkąd mały pojawił się na świecie mam fioła na punkcie sprzatania, denerwuje mnie każdy paproch i kazda plama na panelach, a z racji tego że u nas lata pełno kłaczków od topoli i innych pyłków i strasznie się kurzy to codziennie odkurzam i myję podłogi, strasznie mnie denerwuje jak na podłogach widze kurz rozniesiony pod kapciami, mimo tego ze dzień wcześniej było sprzątane, jedyne co to pilnuję żeby nie zabierało to czasu przeznaczonego dla małego i staram się wszystko robić jak on śpi, poza tym mamy bardzo małe mieszkanie, 45m2 i duży pokój z aneksem kuchennym, pewnie dlatego łątwiej mi to ogarnąć,
a tak ogólnie to chyba lepiej poświęcić więcej czasu dzieciom niż na głuoie sprzątanie czy gotowanie, nigdy nie byłam gospodyniądomową z prawdziwego zdarzenia i nie wiem czemu akurat reraz to mi się załączyło, pewnie gdybym miała 2 dzieci jak Ty to byłoby inaczej,

nam nawet udało się dzisiaj być 2 godziny na dworze, co prawda na początku 1,5 h pod blokiem bo trochę padało i M. na dodatek robił przy samochodzie (po wczorajszym oberwaniu chmury zebrała nam się woda pod przednią maską bo kanaliki do jej odprowadzania się zapchały liśćmi i igliwiem) i czekaliśmy na niego aż skończy, jak już poszliśmy we trójkę nad Maltę to przyszły wielkie ciemne chmury i uciekaliśmy do domu, parę razy zagrzmialo, trochę popadało a my znowu musieliśmy siedzieć w domu.

a Wojtek chyba od tej pogody jakiś senny jest już drugi dzień, mimo przespania całej nocy śpi dużo w dzień, normalnie tak nie jest

zmykam już szykować kąpiel
pozdrawiam

hejka ja na chwilke my dzis juz po chrzcinach i malej imprezce rodzinnej z tej okazji.
Julka tak sie wymeczyla ze juz spi a maly gada do sufitu:)
ide sie kapac,
milej nocki
pozdrawiam:-):tak:

witam:-)
widze, ze dzisiaj maly ruch u nas panuje:szok: nio, ale przy naszych maluszkach to mnie akurat nie dziwi;-)
moj krasnoludek juz spi, wiec teraz czas mamy dla siebie:tak: mezus z psami na polu, a ja do komputera podeszlam:tak:
ogolnie dzisiaj jakas nie do zycia jestem chyba przez ta pogode, a slyszalam dzis w radiu, ze tak ma byc do polowy czerwca:baffled: poprostu katastrofa.. a najbardziej mi zal Mlodego, bo szkoda mi sie z nim tak kisic w domu..
nio nic zmykam do kuchni jakas herbatke zrobic;-):-)
dobrej nocy zycze:tak:

Witam się wieczorkiem!!!

Dziś miałam przegwizdane:-( Konstancja dostała mocnej wysypki i cały dzień dała mi popalić,uspokajała się przy piersi ale uboczny efekt był taki że o 18 piersi puściutkie i butelka poszła w ruch, teraz już bar pełniejszy i mała usnęła i mam nadzieję że w nocy będzie spokojniejsza.... życzę spokojnej nocki!!!

No a mój Aluś od 2 godzin już sobie smacznie śpi.
Ciekawe jaka nocka będzie, czy też taka udana jak miniona i pobudka dopiero o 5.00 czy wcześniej się obudzi moje Słonko.
Ja zmykam się kąpać.
Spokojnej, przespanej nocki życzę

Witam się niedzielnie!
Mały ruch dziś i łatwo nadrabiać :-).
Aniołek - zazdroszczę że już po - u nas za tydzień :zawstydzona/y:. Czeka mnie dużo roboty.
adusia - masz się biedna z tą alergią - szczerze współczuję - bo miałam tak z pierwszą córcią. Moja kuzynka też tak ma i przeszła na mieszankę - dziś się z nią widziałam, mówiła, że nie poznaje dziecka jest takie spokojne i wreszcie wysypka znika, a mała ma 4 miesiące.

reklama
Do góry