reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

witajcie dawno mnie nie bylo, ale jakos z czasem sie nie wyrabiam. cale dnie spedzam u mamy bo ma remont w domu totalna demolka:szok::szok: dzieci wypelniaja mi caly dzien, a jak wracam do domu to padam na pyszczek:-( stesknilam sie za wami i dzisiaj mam chwilke, wiec pisze co u nas
olek grzeczny:-) zuzia jeszcze grzeczniejsza:-) usypia ok 21.30 i budzi sie ok 5-6.00 rano obciaga cyca i spi do 8.00 potem znowu cyc i wychodzimy do mamy, ona dalej spi. przybrala na wadze przez 4 tyg. 1100g, i urosla 3 cm. :-D
ja czuje sie super, martwi mnie tylko stojaca w miejscu waga:-(, ale moze cos sie ruszy. dzisiaj dostalam @ a jeszcze nie minelo 6 tyg.:szok::szok::szok: karmie caly czas piersia i nie dokarmiamy sie, ale po pierwszej ciazy dostalam @ po 8 tyg, wiec chyba tak mam. na wizyte do gina ide 4 czerwca
pozatym sielanka u nas i jakos tak spokojnie wszystko plynie

reklama
Witajcie :-)
Ja nie wiem jak wasze dzieci mogą tyle spać w nocy.;-) Mój się budzi co 2 godziny i ani razu nie przespał swe pobudki :-)
I ostatnio to nawet w dzień nie da mamusi odespać. A teraz leży uśmiechnięty od ucha do ucha :-D No cudeńko moje kochane :-)
A tak mnie naszło dziś na szukanie kiedy mój syneczek ma imieniny. I przejrzałam kilka kalendarzy, szukałam w internecie i nie ma jednoznacznej odpowiedzi. :eek: Ale najwięcej danych wskazuje na 16 stycznia. I chyba będę się tego trzymać. :tak:
U nas dziś dalej piękna pogoda wiec zaraz wystawiamy się na taras. :-)
Bubasek pewnie zajęta jest przygotowaniami do ślubu. Bo o ile się nie mylę w czerwcu miała brać ślub i mieć chrzciny, więc pewnie czasu nie ma.

co do zaginionych to mandarynka zagineła...też nic nie pisze

ja nocka boska spokojna jestem wyspana :-) niunia dalej spi, wiec mialam czas sie wykapac i zjesc sniadanko na spokojnie :-)

auylia ja tez tak mam zrobie pranie prasowanie to kolejne wyschnie i znow to samo...;-)

Hejo

U nas dziś też nocka spokojna, teraz niunia śpi więc mam chwilkę.
Pogoda u nas straszna więc znów nigdzie nie wyjdziemy :wściekła/y:

Malutka trzymam mocno kciukasy
Gosiaczek trzymaj się, dużo zdrówka
auliya jak wydzielina też można stosować mleczko

Pozdrawiam

Moje dzieciątko dzisiejszy ranek jakieś niespokojne:baffled:. Zaraz wybieram się do sklepów kupić balerinki dla starszej, ale u nas są normalnie cholerne sklepy - albo nie ma jak wjechać, a mam ciężki wózek, albo jest naklejka - zakaz z wózkami, tylko te z klasą są przystosowane, więc polowania na buty mam ograniczone:zawstydzona/y:.
Dziś zauważyłam u malutkiej kupę zielono - żółtą, ale zobaczyłam ją po pewnym czasie - czy kupa żółta może zmienić kolor na pieluszce na zielony??

Dziś zauważyłam u malutkiej kupę zielono - żółtą, ale zobaczyłam ją po pewnym czasie - czy kupa żółta może zmienić kolor na pieluszce na zielony??
Raczej nie. Ale nie przejmuj się zbytnio tą zieloną kupką. Mówi się ze to niby objaw alergii itp. a ja się pytałam lekarki ( bo mój Marcel tez czasem ma zielone kupki) i powiedziała ze to jest wpływ naszego jedzenia bądź picia. Zielone kupki często mogą się zdążać gdy mam pije herbatkę na laktacje. Jakieś jej składnik powoduje ze kupka ma inny kolor.

czesc!

znów patrzyłam na "Perfekcyjną Panią Domu"... wciąż się łudzę, że d tego mieszkanie samo stanie się czystsze.:-D:-D:-D
Jasiek przed chwilą usnął od 6, więc jem śniadanko i Was czytam ;-)
witam wszystkie "dawno nieobecne"!
zazdroszczę tych przespanych nocek i uśmiechów. Jasiek w nocy wstaje co 2-2,5 godz. i to niezależnie od naszych prób "wymuszenia" dłuższego snu. Próbowaliśmy późniejszej/wcześniejszej kąpieli, jedzenia przed/po myciu, braku drzemki po południu i generalnie bez zmian. najlepsza z dotychczasowych nocy to pobudki o 12, 3 i 6 rano:-) ale co tam, da się jakoś to znieść:rofl2:
ważne, że rośnie i chyba jest szczęśliwy. Pisze chyba, bo u mnie nie pojawiły się jeszcze żadne świadome uśmiechy. Zazdroszczę tym z Was, które już się nimi mogą cieszyć. No cóż, ja dalej na nie czekam, choc - szczerze mówiac - juz coraz bardziej niecierpliwie.:happy2:

witam babeczki
co do kup to moja robila dwa dni zielone ale to po kiwi ktore jadlam na kupe moja ;-)
moja niunia chyba rytm se wybija powoli bo juz kilka dni ta sama historia czyli idzie spac dopiero kolo 22 i wstaje 4 i 7 dzis dala mi pospac bo o 7 ppo cycu znow kime walnela a ja z nia i wstalysmy o 8:30
przechodze kolejny nawal z jednego cyca karmie z drugiego sciagam. al nie mam chyba co narzekac :-D

skunkanka ja tez tak mam patrze i rycze glupia tak kocham

reklama
helo, mój diabełek wreszcie zasnął, myślałam o spacerze, ale się rozpadało, a teraz jak na złośćpiękne śłońce, zgłupieć można:baffled:

Spaczyna- proszę ucałować w stópkę od nas Karolka z okazji skończenia dwóch miesięcy.
Dzięki gosiaczek:-), przekażę.

Dzis Filipek konczy miesiąc... ludzie jak ten czas szybko leci :szok::szok:
Mocno uściskaj Filipka:tak:

Oczywiście, że może, kupa żółta, jeśli nie przebrałaś od razu to utlenia się na skutek czego zmienia kolor na zielony, także się nie martw, a poza tym jednorazowa zielona może się zdarzyć.

nadii a ja mam pytanko, bo mojemu Karolkowi ropieje jedno oczko, jakby mu mleko zaaplikowała do niego? jak ono takie dobre na wszystko to powinno pomóc, nie?

Do góry