reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Cześć!
Ja dziś po dniu mamy w przedszkolu obdarowana upominkami:-).
adusia - moje dziecko też chyba ktoś podmienił, bo je, śpi i czasem walnie kupolca:tak: - jest bosko i należało mi się to po tylu męczących dniach i nockach:tak:.
Lecę się wymyć. Do jutra.:-p

reklama
z tym usg bioderek jedni zalecaja do 6 tyg inni w 8 tyg a jeszcze inni do 3 miesiąca
najważniejsze zrobic i sprawdzic i miec pewnsc ze wszystko dobrze:-)

Cześć!

Mi też nie wydaje się, żeby moja córeczka była niedożywiona czy coś. No ale co lekarz to inna opinia - ta akurat uznała, że 400g w 3 tygodnie to za mało.
Może dlatego, że karmię tylko jedną piersią, sama nie wiem.
Doszliśmy do wniosku, że będziemy jej na noc dawać dodatkowo butelkę, żeby się najadła i dłużej spała, bo to się nam sprawdza.
Wyczytałam że maluszek powinien przybierać od 600 do 1000g miesięcznie,więc bez paniki twoja dziewczyna dba o linię od czasów niemowlęcych;-)

Cześć!
Ja dziś po dniu mamy w przedszkolu obdarowana upominkami:-).
adusia - moje dziecko też chyba ktoś podmienił, bo je, śpi i czasem walnie kupolca:tak: - jest bosko i należało mi się to po tylu męczących dniach i nockach:tak:.
I właśnie nocy się boję!!! Choć teraz śpi słodko....

wygląda więc na to, że pójdziemy na to usg prywatnie :tak: bo ten sierpniowy termin ni w ząb nie pasuje :sorry: pierdoły najpierw kazali nam czekac aż młody będzie miał pesel, potem mówią, że wyczerpał się limit na pierwsze półrocze i dzwonić za jakiś czas, i w efekcie przypadł nam sierpień :eek:

witam,
moje szczescie super znioslo te wczorajsze szczepienia,wazy 5080 wiec przybral 1300 przez miesiac;-) lekarka powiedziala ze w sumie powinien kilo na miesiac wiec jestesmy nawet poza norme.Zauwazylam ze juz mu nozki z rozkow wystaja i juz pare ciuszkow sie nie nadaje na kluska:tak:
a dzis zrobil mi swieto bo spal caly dzien z przerwami na szame i siusiu,mam tylko nadzieje ze nie pomylil nocy z dniem bo bardzo potrzebuje sie wyspac troszke

O rany, mój Karol ma dziś równo dwa miesiące:-), ale zleciało, aż łezka się w oku kręci na samo wspomnienie porodu, i w ogóle początków, był taki malutki, a jak sie zmienił w przeciągu tego czasu.

reklama
tez o niej myslalam,dlugo sie nie odzywa,Gabi tez milczy,ciekawe co u niej,widzialam ze logowala sie dzis na bb,Frezja tez znikla:eek:

Do góry