reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

witam sie i ja:-)

moja niunia dzis długo pospała wiec też sie wyspałam i jestem zrelaksowana...
ale jest starsznie wietrznie i zero pojecia jak ja ubrac na spacer...

malutka i jak u ciebie?

reklama
Cześć !!!

Konstancja ma stan podgorączkowy 37,5 boję się zeby nie zaraziła się przeziębieniem od starszej córki,ubocznym efektem takiego stany jest to że pięknie śpi... choć wolała bym żeby tak spała jak będzie zdrowa.Mam nadzieję że do wieczora sytuacja się wyklaruje,jak nie to lekarz...

Wczoraj wzruszyłam się na przedstawieniu w szkole u Oliwii...zebrałam masę pochwał od nauczycielki wspomagającej(uczy i Kacpra i Oliwię) wybawiła mi Konstancję więc mogłam uczestniczyć bez problemu w zabawie i córka nie czuła się pokrzywdzona więc wyszłyśmy zadowolone a dostałam ślicznego kwiatka z papieru kolorowego a od syna malowany wazonik i pachnącego kwiatka z bibuły i razem złożyli mi zyczenia w imieniu młodszej siostry:-):-)

witam cieplutko
chyba laktacja wraca mi do normy bo i mala wlasnie zasnela i mnie jakos tak cycki dziwnie mrowia ale czytalam ze to produkcja wrze. :-)
malutka no i ja tez czekam na wiesci, mam nadzieje ze wszystko oki.:tak:
adusia gratuluje udanego przedstawienia

babeczki ja sie tak zastanawiam jak to jest w pl ze szczepieniem przeciw pneumokokom bo tu sa one w programie podstawowych szczepien

cześć i czołem!
Jak zwykle podczytuję jednym okiem, bo młody bardzo absorbujący. Ale własnie chwilowo śpi, obiad wstawiony, chałupa podsprzątana, a u mnie bb wygrało z sagą Sapkowskiego. Właściwie to chyba się chciałam tylko przywitać, taką jakąś wewnętrzną potrzebę miałam:-)

u nas pada, zimno i w ogóle pogoda pod psem, więc pewnie nic ze spaceru z młodym. za to jak starszy wróci z pracy, to może ja skoczę się przewietrzyć do sklepu. choć przy tej pogodzie, to i tego mi się nie chce:sorry:

Adusia, jak czytam twoje wpisy, to sama się już nie mogę doczekać swojej trójeczki pociech, byleby tylko chciały w nocy spać więcej niż mój Jaś teraz :-D

Hejo

Wpadłam na sekundkę od 2 dni mała daje mi popalić, tylko cyc ją uspokaja, ale tylko na chwile, nie wiem czy coś z moim melkiem nie tak, cycki miękknie ehh nie wiem co zrobić....

babeczki ja sie tak zastanawiam jak to jest w pl ze szczepieniem przeciw pneumokokom bo tu sa one w programie podstawowych szczepien

no to super, będziesz miala zaszczepione, u nas niestety nie jest w pakiecie podstawowym i trzeba zapłacić, w zależności od tego na iludawkowe się zdecydujesz, bo są opcje 3+1, 2+1, i jeszcze jakieś inne, i wszystkie dają różny poziom zabezpieczenia, jedna dawka z tego co pamiętam koło 200 zł u nas

Cześć popołudniem!
Ja już wszystkie sprawy załatwiłam:-). Już tylko czekam na przelew becikowego;-).
Chrzciny przełożyłam na 7.06, bo okazało się, że M siostra będzie wcześniej, więc po co czekać. Na chrzcinach planuję do 20 osób dorosłych i 6 dzieci - jedzonko w domu - mam nadzieję, że maleńka pozwoli przygotować:tak:.
Jeszcze odebrać starszą z przedszkola
malutka - gdzie ty?
A didi i Gabi, to się zmówiły?
klucha - u nas płacisz i to 300 lub 500 PLN, nie wiem dokładnie i są oczywiście dodatkowe:sorry:

o boze ja myslalam ze to juz wywalczone w pl przeciez tyle sie gada i tyle dzieci zachorowalo. no to chyba powinnam czuc sie szczesciara

wlasnie i gabi i didi nie ma juz jakis czas ciekawe co u nich

babki powiedzcie mi czy to ze mna cos nie tak czy z moim. zaczelismy cos pobakiwac o slubie i weszlismy na temat nazwiska no i powiedzialam ze wwezme jego ale moje tez zostawie czyli podwujne a on sie na mnie obrazil bo jak ja tak moge. ?????

Witajcie :-)
Ja tylko na chwilkę bo pogoda piękna więc lecę na podwórko
aa i przy okazji jeszcze mam pytanie do Ma_Duni i Marys : Jak wam poszlo robienie zdjęc synkom do paszportu??? Ja tez musze wyrobic paszport, ale jak zrobic malemu fotki???
My mieliśmy delikatny problem. Nie dało się zrobić zdjęć profesjonalnie u fotografa bo Marcel podczas drogi z domu do fotografa tak się ululał ze żadnymi siłami nie chciał się wybudzić. A jak już myśleliśmy ze się uda to zaczął płakać ze jest głodny i był cały czerwony. A zdjęcie musi być naturalne bez grymasu z otwartymi oczkami na jasnym tle z profilu czyli lewe uszko widoczne. Mąż wpadł an pomysł ze zrobimy zdjęcie sami w domu i zaniesiemy fotografowi. I tak wykonaliśmy. Na kołderce w czasie czuwania popstrykaliśmy fotki. Przedstawiliśmy fotografowi kilka naszym zdaniem najlepszych i on wybrał jedno i dopasował do szablonów na zdjęcie paszportowe. Co prawda pani w konsulacie coś marudziła ze profil mógł by być lepszy ale przyjęła. Bo ja już byłam tak zła ze jej powiedziałam żeby sama se spróbował tak małemu dziecku zdjęcie zrobić :zawstydzona/y:

reklama
aa i przy okazji jeszcze mam pytanie do Ma_Duni i Marys : Jak wam poszlo robienie zdjęc synkom do paszportu??? Ja tez musze wyrobic paszport, ale jak zrobic malemu fotki???
Julian wogóle nie współpracował z fotografem i zdjęcia wyszły nie najlepsze. :confused2: W domu zrobiłam sama dodatkową sesję (czekałam na dobry humor), przyłożę do tego szablon, obrobię w komputerze, wydrukuję i zabiorę dodatkowe dwa do konsulatu, niech sobie wybiorą. ;-)
babki powiedzcie mi czy to ze mna cos nie tak czy z moim. zaczelismy cos pobakiwac o slubie i weszlismy na temat nazwiska no i powiedzialam ze wwezme jego ale moje tez zostawie czyli podwujne a on sie na mnie obrazil bo jak ja tak moge. ?????
Ja mam podwójne, jakoś trudno było mi zrezygnować z panieńskiego - tyle lat razem. ;-) Teraz czasem żałuję, oba są długie a i moje imię nie należy do najkrótszych. Czasem kratek w formularzach brakuje i jak trzeba je przeliterować to tutaj za głowę się łapią.:-p

Wróciłam z obiadu z przyjaciółką. :tak: Po drodze do domu kupiłam jeszcze trochę kwiatów na balkon. Może Julian będzie łaskawy i uda mi się je dzisiaj posadzić. ;-)

Do góry