reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

no kochane ja tez zajrzałam poczytac i dobranoc powiedziec, ale zanim sie pozegnam............ mam pytanko

czy wasze malenstwa tez na spacerach nie spia??? no moj maly wychodzi na spacer najedzony i spiacy....... ale po 5 min spaceru oczy jak 5zl i nie ma spania :baffled::baffled: do tego dochodza nudy i marudzenie a i czasem darcie ryjka na caly park ;-);-)

oki teraz sie zegnam i przespanej nocki zycze:tak::tak::tak:

reklama
Aha - dla mnie spacery to wybawienie - działa jak narkoza:tak:. Moje dziecko nawet zapomina o porze jedzenia:tak:, i na starszą też tak działało.

witam:-)
szczerze mowiac nie czytalam, bo nawet nie mam sily na nic:-:)-:)-( my od piatku, dzien w dzien zmagamy sie z mega kolkami i malo co pomaga:-:)-:)-( teraz Mlody juz ze zmeczenia padl, a ja wyjde np tylko do kibla i juz mi sie wydaje, ze znowu placze.. poprostu katastrofa jakich malo.. dzisiaj prawie caly dzien przeplakany i zadne sposoby nie pomagaja.. ah.. juz nawet nie mam sily pisac:-:)-:)-(
mam nadzieje, ze u was ok.. moze jutro bede miala wiecej czasu to poczytam zaleglosci..

moja niunia spi na spacerach- nie ma dziecka...a jak sie obudzi to po dostawe mleka...

malutka -ech kolki...a krople nie pomagają?

a moj juz nie spi na spacerkach-opanowalam do perfekcji mieszanie mleka na roznych laweczkach :-) wiadomo-na powietrzu apetyt rosnie.Ale ja nawet sie ciesze bo poznaje troszke swiat
wlasnie zasnal i mam chwile zeby ogarnac chalupe no i mamy miec romantyczny wieczor z m.;-) kupil nawet wino :-D zobaczymy co z tego bedzie

buziaki

witam sie z ranka
moj aniolek jak zjadl o 22 tak dopiero teraz sie obudzil zjadl i poszedl spac dalej, ja jestem wyspana wiec zabieram sie troche za pozatki
kupilismy wczoraj garnitur, spodnie koszula marynarka do tego mucha i buciki
chrzciny tez robimy skromne tylko zaledwie 25 osob:dry:zmniejszyc sie listy niedalo bardziej.

moja alergia wrocila ze zmozona sila chodze kicham, smarkam i niemoge zadnych praktycznie lekow brac, kupilam sobie wielkie ciemne okulary zeby niebylo widac moich spuchnietych oczu, w domu sie niezamkne bo przeciez dzieci, ale juz zdecydowalam ze jezeli bedzie gorzej i caly czas sie bedzie nasilac to przestaje karmic, moje zdrowiie tez wazne, teraz jest 6 rano a ja juz smarkam i cala puchne:-(a co bedzie kolo poludnia.....trzeba teraz posprzatac i tak po 9 na spacer wyskoczyc zeby zaoszczedzic sobie opuchlizny

milego dnia kochane potem was jeszcze poczytam:-)

:-):tak:MAMUSKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSEZGO:tak::-)

Ostatnia edycja:
hejka MAMUSIE !!!!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, JAK NAJMNIEJ KOLEK,
JAK NAJWIECEJ PRZESPANYCH NOCEK I
OBY TATUSIOWIE BYLI DOBRZY I WYWIAZYWALI SIE Z OBOWIAZKOW
:-):-):-)

u mni nocka spoczko!!! Filip chrapal juz o 22 i wstal dopiero okolo 2 i teraz pare minut po 6 i do tej pory nie spi. Cos widze ze zaczyna mu sie nudzic, bo marudzi , wiec chyba dostanie cyca i pojdzie lulu ( mam nadzieje ) :sorry2::sorry2::sorry2: bo ja jakas dzis zmeczona i chetnie bym jeszcze sie zdrzemnela.

Oki syn wzywa!!!!

Pozdrawiam i miłego dnia ;-)

hejka:-)
Ja nawet wyspana:tak:
Zuzia chodzi spać tak po 20tej alko max o 21 to już śpi. Jak dostanie jeść tak ok 20tej to budzi się albo o 2 w nocy albo o 2;30 i później o 6 ponownie . Od 6 już nie śpi i tak do 9- 9;30 dopiero zasypia tak ok 10tej:-D
Na spacerkach zawsze śpi no może zdarzyło się kilka razy że nie spała ale nie płakała wtedy tylko oczy jak złotówki i śmieje się do mamusi:-)
Kolki minęły po tym jak wszystko odstawiłam ale to już pisałam i chyba tez zmiana mleka poskutkowała na Bebilon pepti i żadnych herbatek tylko woda z glukozą:-)
Dzisiaj idziemy na kontrole . Pediatra sprawdzi co i jak z uczuleniem ( chrostki znikły) Zuzia dostała krem robiony z witamina A i ten krem poskutkował bo chrostki zeszły w ciagu 4 dni. Ale pediatra musi obejrzec zuzie i przepisać mleko a także bedzie wazenie:tak:
no nic spadam sie umalowac i ogarnąć Zuzia leży sobie spokojnie a wiec jest szansa:tak:

reklama
Witajcie Mamusie!!! :-):-):-)

"Dziękuję za to wszystko,
czym dobroć jest na ziemi,
że jesteś najważniejsza,
że tego nikt nie zmieni,
że jeden dzień najpiękniej
w mym sercu jaśnieć musi:
dla jednych to Dzień Matki,
a dla mnie Dzień Mamusi! " :happy:

Ten wierszyk "dostałam" od mojej Ani :happy:, dzielę się nim z każdą z Was, życząc radosnego Dnia Mamy (dla jednych z Was kolejnego, dla innych pierwszego w życiu :happy:), zdrówka dla Was i waszych maluszków i samych radości z bycia Mamą!!!:happy::happy::happy:

Moja córeczka zrobiła mi dzisiaj wspaniały prezent na Dzień Mamy i jak zasnęła po 22-ej, tak pobudka na pierwsze karmienie była dopiero po 4-ej!!! :szok::happy:, zjadła szybciutko i znów spała do 6:30.
Teraz też smacznie śpi po mlecznym śniadanku, więc Mama może sama spokojnie zjeść i przy okazji nadrobić zaległosci na bb :tak:. Wczoraj weszłam tylko na chwilę, bo zaraz domagała się zainteresowania, nie zdążyłam nic poczytać ani napisać.

czy wasze malenstwa tez na spacerach nie spia???
Moja Ania generalnie śpi na dworzu, pod jednym warunkiem - że wózek cały czas jedzie. Jak chce się posiedzieć chwilę na ławce, natychmiast to wyczuwa i się budzi :szok:
Najlepiej jak spaceruje z Dziadkiem, potrafi nawet 3 godziny spać i nie pamiętać o jedzeniu.
Ze mną juz trochę gorzej, często zdarza jej się po 30minutach marudzić i włączać alarm głodowy ;-)

chrzciny tez robimy skromne tylko zaledwie 25 osob:dry:zmniejszyc sie listy niedalo bardziej.
To ja myślałam, że mamy dużo gości, ale raczej 20 nie przekroczymy. Ale to fakt, niby najblizsza rodzina tylko, a niewiadomo skad tyle osób. Zastanawiamy się teraz jak ich posadzimy, bo obiad w domu robimy i na tyle osób miejsca przy stole nawet nie ma! Śmiejemy się, że będziemy jeść na zmianę ;-)

Pediatra sprawdzi co i jak z uczuleniem ( chrostki znikły) Zuzia dostała krem robiony z witamina A i ten krem poskutkował bo chrostki zeszły w ciagu 4 dni.
Jakie krostki miała Twoja Zuzia?? Moja Ania już prawie 2 tygodnia wysypana jest na twarzy i częściowo główce, przemywałam to rumiankiem, ale niewiele daje. Szkoda mi jej...

No nic, mała nadal śpi, więc wykorzystam to i porobię trochę mniej przyjemnych niż bb, ale potrzebnych rzeczy.

Miłego dnia Wam życzę a w nocy długich i kolorowych snów!!! :happy:

Do góry