reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
witajcie z rana!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU MATKI!!!

my właśnie wróciliśmy ze szczepienia, robiliśmy te 6w1, zapłaciłąm w przychodni 180 zł, młody waży 4900, więc w ciągu 2 tygodni przybyło mu 600g, a teraz śpi słodko, trochę tylko płakał przy ukłuciu,ale szybko dał się uspokoić

za 2 tygodnie idziemy na rotawirusy, a jak skończy 6 m-cy robimy jeszcze pneumokoki, zdecydowaliśmy się dlatego że Wojtus racji tego że my tu w Poznaniu jesteśmy sami to będzie chodził do przedszkola, do żłobka go chyba nie oddam,ale nigdy nie wiadomo,

teraz czekam aż się obudzi i idziemy dalej na dwór, u nas ma być dzisiaj 28 stopni, teraz jest już 23, ale wieje dośćsilny wiatr i nie czuć jeszcze upału

dziś pewnie młody prześpi cały spacer, ale zazwyczaj śpi jak jeździmy, jak tylko przysiądę na ławkę żeby coś poczytać albo zwyczajnie odpocząć to oczy natychmiast otwarte i w płacz, chociaż ostatnio przyczepiłam mu takie wózkowe grzechotki i się nimi zainteresował, to mogliśmy trochę posiedzieć na ławce

miłego dnia życzę

Kochane Mamusie życzę Wam i sobie dużo cierpliwości, niewyczerpane pokłady miłości oraz realizacji w miłości, partnerstwie, macierzyństwie oraz życiu zawodowym.

Moje dziecko nadal się nade mną pastwi i karmienie w nocy odbywa się co 1,5 - 2 h:zawstydzona/y:. Chyba muszę się przyzwyczaić:baffled:.
skunkanka - ja myślałam, że tylko w moich terenach jest zabobon na zabobonie:confused:.
Lecimy sprawy pozałatwiać:tak:.

KOBIETKI NAJLEPSZEGO NAM ZYCZE :-):-):-):-)

Szwedka u nas zabobon na zabobonie i zabobonem pogania, a jeszcze co wies to cos nowego:laugh2:

Milego!!!

Dziękuję za piękne życzenia:tak::tak:

Drogie mamy chciałam wam złożyć życzenia w dniu naszego święta jak najmniej trosk ,samych radości,spokoju,miłości i uśmiechów dzieci...
chrzciny tez robimy skromne tylko zaledwie 25 osob:dry:zmniejszyc sie listy niedalo bardziej.

moja alergia wrocila ze zmozona sila chodze kicham, smarkam i niemoge zadnych praktycznie lekow brac, kupilam sobie wielkie ciemne okulary zeby niebylo widac moich spuchnietych oczu, w domu sie niezamkne bo przeciez dzieci, ale juz zdecydowalam ze jezeli bedzie gorzej i caly czas sie bedzie nasilac to przestaje karmic, moje zdrowiie tez wazne, teraz jest 6 rano a ja juz smarkam i cala puchne:-(a co bedzie kolo poludnia.....trzeba teraz posprzatac i tak po 9 na spacer wyskoczyc zeby zaoszczedzic sobie opuchlizny

U mnie tylko najbliższa rodzina około 16 osób z dziećmi,chyba że brat dołoży jeszcze kogoś...

Ja myślałam że moja Oliwia ma potężny katar od 3 dni a tu dupa rano wstała oczu brak zaklejone ropą koloru intensywnej czerwieni:eek::eek: o 8 szybka konsultacja z lekarzem i zyrtek.Teraz to zaczynam się powaznie martwić bo u Kacpra astma ujawniła sie też w tym wieku:no::no::no: oby to było tylko uczulenie.
ANIOŁKU-serdeczne współczucia,wiem że marne szanse że przestanie pylić ale może będzie lepiej:sorry::sorry:

Zuzia dostała krem robiony z witamina A i ten krem poskutkował bo chrostki zeszły w ciagu 4 dni. Ale pediatra musi obejrzec zuzie i przepisać mleko a także bedzie wazenie:tak:
no nic spadam sie umalowac i ogarnąć Zuzia leży sobie spokojnie a wiec jest szansa:tak:

CARO-ten krem z samą witaminą A czy ma też D, bo ja mam taki z wit A i D i u mnie tez się sprawdza,a do tebo koszty są śmieszne...,stosuję też barierowe emolium-pięknie zjaśniały zaczerwienienia ale jak dla mnie nawilża trochą za słabo... świetnie że masz taką poprawę bo córa nie męczy sie i ty spokojniejsza...

Nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam makijaż ,może dziś jest ten dzień???W ciąży miałam bardzo wrażliwą skórę i tak mi zostało nie chce chodzić w plamach...

Na 17 ide się wzruszyć u Oliwii w szkole na przedstawieniu:tak::-D:tak::-D

Cześć Mamuśki. :-)
Z okazji Dnia Matki wszystkiego naj:
jak najmniej kolek i trosk,
jak najwięcej snu i radości
życzę Wam wszystkim. :tak:
I sobie też, bo już zaliczam się do grona maminego. ;-)
czy wasze malenstwa tez na spacerach nie spia??? no moj maly wychodzi na spacer najedzony i spiacy....... ale po 5 min spaceru oczy jak 5zl i nie ma spania :baffled::baffled: do tego dochodza nudy i marudzenie a i czasem darcie ryjka na caly park ;-);-)
Generalnie Julian na spacerach śpi w najlepsze, czasem nawet ponad cztery godziny. :szok: Ostatnio, jak byliśmy na zakupach odzieżowych dla mojego M, bacznie rozglądał się po sklepie i był bardzo zadowolony. :tak:
witam:-)
szczerze mowiac nie czytalam, bo nawet nie mam sily na nic:-:)-:)-( my od piatku, dzien w dzien zmagamy sie z mega kolkami i malo co pomaga:-:)-:)-( teraz Mlody juz ze zmeczenia padl, a ja wyjde np tylko do kibla i juz mi sie wydaje, ze znowu placze.. poprostu katastrofa jakich malo.. dzisiaj prawie caly dzien przeplakany i zadne sposoby nie pomagaja.. ah.. juz nawet nie mam sily pisac:-:)-:)-(
mam nadzieje, ze u was ok.. moze jutro bede miala wiecej czasu to poczytam zaleglosci..
Współczuję... :-(

Dzisiaj trochę lepiej z moim gardłem, mam nadzieję, że ibuprofen wystarczy i nie będę musiała brać antybiotyku. :sorry:

Dzisiaj spacer sobie odpuszczam, najwyżej Julian wyląduje na balkonie. Dzisiaj śpi od rana z przerwami co 3 godziny na posiłek, nockę też przespał i tylko raz wołał o jedzenie :szok: (ostatnio 2 karmienia w nocy to standard, czasem w porywach są i 3 :confused2:). Dzięki temu i ja mogę trochę poleniuchować, bo pewnie po południu będzie non stop aktywny i spragniony towarzystwa. ;-)

Uciekam coś zjeść i nastawić pranie, może nawet uda mi się poprasować. :-p

oczywiscie na wstepie skadam zyczenia wszystkiego nan naj naj z okazji naszego swieta..
szczerze mowiac mi daleko do swietowania, bo bylismy z Mlodym u lekarza na kontroli i mial byc szczepiony, ale nic z tego.. zamiast to dostalismy skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc:-:)-:)-( do tej pory lekarka mowila nam, ze to swiszczenie to sapka niemowleca czy niedojrzalosc krtanii, ale dzisiaj czegos sie jeszcze dosluchala i skierowala nas na oddzial.. takze ja powodow do swietowania nie mam:-:)-:)-(
zmykam szykowac malemu rzeczy, o ile znowu kolka go nie dopadnie, bo to jego pora, a juz widze, ze marudzi:-:)-:)-(

oczywiscie na wstepie skadam zyczenia wszystkiego nan naj naj z okazji naszego swieta..
szczerze mowiac mi daleko do swietowania, bo bylismy z Mlodym u lekarza na kontroli i mial byc szczepiony, ale nic z tego.. zamiast to dostalismy skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc:-:)-:)-( do tej pory lekarka mowila nam, ze to swiszczenie to sapka niemowleca czy niedojrzalosc krtanii, ale dzisiaj czegos sie jeszcze dosluchala i skierowala nas na oddzial.. takze ja powodow do swietowania nie mam:-:)-:)-(
zmykam szykowac malemu rzeczy, o ile znowu kolka go nie dopadnie, bo to jego pora, a juz widze, ze marudzi:-:)-:)-(
Malutka-zdrówka dla maluszka i dla ciebie,może nie będzie potrzebnay szpital???Oby wszystk było dobrze,trzymaj się a jak będziesz cos wiedziała to pisz.

hey mamusie! i wszystkiego najlepszego!:-)

my dzis cudowny spacerek zaliczyłysmy z córcią:-)
teraz obiadek... :-)

reklama

Trzymaj się... Mam nadzieję, że Twoja lekarka się przesłyszała.

Do góry