reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Witajcie w maju :-)
Czyli przepisowa nasz miesiąc się skończył. Ale nic się nie martwcie. Uparciuchy które postanowiły się jeszcze powygrzewać i podtuczyć w mamusinym brzuszku zostaną jeszcze przyjęte.
Tylko niech szybciutko wychodzą bo mamusie już sił nie mają.

rodzic w święto pracy??? co o tym myślicie??

klucha rodzic! hihi będzie mały pracuś!:-)

szczesliwa właśnie tak myślałam czy jeżeli urodzi sie dziś to będzie pracuś czy len?? ale na to chyba jednak nie ma reguły

Ja znam jednego 1 majowego. I powiem wam że takiego samego lenia to w życiu drugiego nie spotkałam. No coś niesamowitego. Dwie lewe ręce. Tylko myśli jak tu zrobić by sie nie narobić.

W sumie to trzeba myśleć optymistycznie i w nawet najgorszej sytuacji szukać czegoś dobrego. Urodziny w długi weekend, niby same plusy:
- każdy będzie o nich pamiętał,
- na urodziny maluszka nie trzeba będzie brać urlopu bo zawsze będzie wolny dzień,
- jubilat będzie świętował dłużej niż inni.
Na pewno znajdzie się jeszcze kilka pozytywów :-)

Argumenty są naprawdę optymistyczne :-)
Odnośnie 18-ki w długi weekend to zgadzam Sie z klucha. To może przekroczyć wszelkie nerwy rodziców. :-)

reklama
juz naprawde sil nie mam jestem zmeczona, obolala i nadal dwa w jednym, to dziecko naprawde nie ma litosci i jest uparte jak osiol. nie dosc ze nie urodzilo sie jeszcze a juz po terminie to na dodatek nie wiem co mam bo kolana zacisnelo. malo jest takich maluchow.
wiem ze tylko narzekam ale juz naprawde mam dosc dzikiego lokatora w brzuchu, mogloby sie to juz urodzic.

angela6 gratulacje! :tak:
mamstud witaj :-) trzymam kciuki, za rozpakowanie się przed poniedziałkiem :-) mnie położyli tydzień po terminie i wywoływali dopiero po 5-ciu dobach w szpitalu wrr :wściekła/y: więc życzę Ci, żebyś tego uniknęła :tak: a ta Piła to w wlkp.? :-)
klucha09 to Twoje bejbi faktycznie nie ma litości - nas tu już ciekawość zżera jakiej będzie płci a to małe się tak skutecznie zamelinowało ;-)
dwupaczki powodzenia na tej ostatniej prostej :-)

a my właśnie czekamy na karmienie i potem spacerek :-) miłego dnia dziewczyny :-)

Czołem!
Ja od wczoraj mam gorączkę 38,5:zawstydzona/y:. Nad ranem zbudziłam się się cała mokra. Teraz mam 38. Czy któraś z was też tak miała? Myślałam, że to od piersi, ale teraz już wszystko się unormowało i jednego już sutka mam pokiereszowanego:-(. Nie wiem, może to gardło? Dziś idę do szpitala na zdjęcie szwów, to może spotkam jaką życzliwą osobę kompetentną która mi pomoże, ale szczerze wątpię.
Na domiar tego mój M dostał delegację na miesiąc do lublina:wściekła/y:. Wczoraj załatwiłam mu zwolnienie 2 tyg na opiekę nade mną - może w tym czasie znajdzie coś sensownego u normalnych ludzi, bo gdzież zostawiać żonę z 7 dniową i 5 letnią - czy ich żony nie rodziły - skurwysyństwo - bo inaczej brak słów:baffled:

Cześć dziewczyny często was czytam pare razy prosiłam o rady ale jakoś nigdy się nie udzielałam :) ale tak czytam o tych nie rozpakowanych jeszcze ;D, ja też miałam termin na 26 kwietnia i nadal niic :( już sił nie mam a na dodatek jakiś katar mnie zaczął męczyć :( , już bym tak chciała żeby było po tym wszystkim i żebym miała wkońcu synka obok ale coś się zawziął i nie chce wyjść.. :) a jeszcze ci wszyscy życzliwi ludzie ` oooo to ty jeszcze chodzisz? już dawno powinnaś na porodówce leżeć ` ahh no ale co zrobić jak czekać kiedy zachce mu się wyjść wkońcu :)

no to jest najgorsze, jak doczlapie sie do polskiego sklepu to pani za lada ooo to ty jeszcze chodzisz??? no jak ku** widac tak. i ciagle smsy i telefony juz???
nie dosc ze my sie meczymy to oni jeszcze nas mecza ciaglymi wkurzajacymi pytaniami.
ale se ponarzekalam co?? ;-)

u mnie jest tak samo co chwile ktoś pisze ` i jak tam urodziłaś już? ` denerwuje to strasznie ;/ bo przecież jak urodze to im napisze a nie każdy z osobna się pyta czy już po :szok:. Próbowałam już chyba wszystkie razem z olejem rycynowym fujjjj nie dość że się źle czułam to jeszcze pół nocy na kibelku przesiedziałam :eek:, po prostu nie śpieszy sie temu mojemu dziecku :(

Szwedka leć do lekarza. Jak to nie od cycków to może jakieś choróbsko. I współczuje ci sytuacji z pracą męża. Mam nadzieje ze jakoś uda się wam to załatwić.
Dwupaczki ja czytam i czytam was to nawet nie przypuszczałam ze wam tak ciężko. No ale cóż ja się rozpakowałam na początku 9 miesiąca wiec nawet nie poczułam odrobiny tych dolegliowsci co wy macie.
Życze wam szybkiego nadejsica boćka.

klucha09 martusiiia to widac ze dzieciaki z teminu 26 kwietnia to straszne uparciuchy mój tez sie do nich zalicza i tz mam dosc ile mzona czekac?

reklama
najgorsze to to ze miataj toba uczucia naprawde roozne i ze malo kto ciebie rozumie, chyba tylko inne babki ktore przenosily

Do góry