reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
dorzucę jeszcze nieroba gratis, weźcie go bo normalnie zwariuję.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Faceci to kosmici!!! Wszyscy bez wyjątku,współczuję "wyjątkowego"egzemplarza:-:)-:)-(.
Widzę że wczorajsze popołudnie hurtem się rozwiązywało,a dzis powtórka z rozrywki!!!! Trzymam z was kciuki dziewczyny!!! Puściłam żółwia w samopas po mieszkaniu i dostałam właśnie stanu przedzawałowego bo wlazł mi na nogę:szok:.Głupek tak straszyć swoją pańcię:-D:-D.

Hej!!!

Przede wszystkim - bociek znów zadziałał!!! - więcej na odpowiednim wątku :happy:
Coraz mniej nas w tym dwupaku zostało...:baffled:
Ja właśnie wróciłam z wizyty u mojej gin, po drodze dla poprawienia humorku byłam jeszcze na lodach :sorry:
Na KTG oczywiście żadnej znaczacej akcji skurczowej nie ma.:sorry:
W badaniu podobno są jakieś kroki do przodu, chociaż nie wiem, jakie, bo rozwarcie jak było w poniedziałek na 1,5cm takie samo jest nadal :sorry:
No i jeszcze jedno - zwolnienie mam tylko do terminu porodu, czyli do jutra.Potem podobno ZUS nie uwzględnia, trzeba albo urlop, albo macierzyński. Wy też tak macie???
Ech, jutro przyjdzie mi dołączyć do grona przeterminowanych i ćwiczyć cierpliwość w oczekiwaniu na moją upartą córeczkę......

No dobra, zrobię sobie herbatę i doczytam co u Was.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wiem że to nie ten wątek ale twszystkie wchodzimy,mam jedno wielkie pytanie.Po ilu dniach zaczyna ustępować wysypka u smyka po odstawieniu jedzenia uczulającego przez mamę? I czy jest możliwe nasilenie się wysypki w takiej sytuacji a ustąpienie objawów kupkowych? Jeste przerażona mała ma skorupę z krostek na policzkach za uszami wyszło dziś i zaczęło pojawiać się na dekolcie... Nie czekam do wtorku na położna ,jutro wzywam pediatrę.Nie wyjdę na wariatkę że wzywam go do wysypki??? Miało być jedno pytanie :baffled::baffled: Pomocy!!!!

witam:-)
my dzisiaj dosc aktywnie spedzilismy dzionek:tak: zaliczylismy pierwszy rodzinny wypad za miasto:-) zapakowalismy psy do samochodu i pojechalismy nad wode;-) cieplutko bylo, synus spal caly czas jak zabity:tak: mysle, ze dobrze nam wszystkim zrobil taki wypad;-)
jutro znowu mamy jechac na kontrole do szpital i mam nadzije, ze tym razem nie beda chcieli juz Maksowi pobierac krwi.. normalnie az mi sie serce kraja jak widze, ze w taka igla podchodza do mojego synusia:zawstydzona/y:
Spaczyna trzymam kciuki, zeby problemy z twoim m. jak najszybciej sie skonczyly, bo po co maluszek ma odczuwac zle nastroje mamy;-)
szczesliwa z tego co przelecialam widzialam, ze tez mialas problem z nawalem pokarmu.. ja przez to przechodzilam i ciesze sie, ze dosc szybko minelo.. nio i ze po wszystkim piersi wrocily do normalnych rozmiarow tzn tych sprzed porodu.. bo normalnie nie dosc, ze bolaly jak niewiem co, to jeszcze zrobily sie meeega wielkie:sorry: nio mi pomoglo odciaganie, widze, ze u ciebie corcia wyjadla nadmiar.. w kazdym badz razie mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz miala spokoj:tak:
hmm.. juz niepamietam co jeszcze chcialam napisac, ale w takim razie zycze mamusia oczekujacym szybkiego przylotu bocianow:tak::-)
nio nic zmykam, bo obowiazki wzywaja:baffled: czeka na mnie cala fura prasowania, a jest okazja, bo mlody spi:-D hi hi

heja,
no widze ze te leniwe ptaszyska w koncu sie wziely do roboty:tak: a ze szwedka to rzeczywiscie smieszna historia:-D sama pisala ze to na pewno nie porod a tu taka niespodzianka!SUPER
Spaczyna Ty leepiej idz szukaj tych pierscionkow bo potem sie pogodzicie (czego goraco zycze) i bedziesz zalowac (wiem cos o tym)
Adusia ja nie mam pojecia o wysypkach ale tak jak piszesz wezwalabym jak najszybciej pediatre

Dziewczyny wiem że to nie ten wątek ale twszystkie wchodzimy,mam jedno wielkie pytanie.Po ilu dniach zaczyna ustępować wysypka u smyka po odstawieniu jedzenia uczulającego przez mamę? I czy jest możliwe nasilenie się wysypki w takiej sytuacji a ustąpienie objawów kupkowych? Jeste przerażona mała ma skorupę z krostek na policzkach za uszami wyszło dziś i zaczęło pojawiać się na dekolcie... Nie czekam do wtorku na położna ,jutro wzywam pediatrę.Nie wyjdę na wariatkę że wzywam go do wysypki??? Miało być jedno pytanie :baffled::baffled: Pomocy!!!!
Ja bym wzywała i już. To brzmi nie ciekawie co piszesz, a nawet lepiej dmuchać na zimne.

Nie umiem za cholerę obsługiwać się laktatorem. Wole już ręcznie ściągać pokarm, No co sie naklpelam a nawet 10ml nie siciagnełam :eek:

ech ide lulku

szczesliwa mama juz jest i poradzila sobie i w gdansku i w dublinie po prostu sledzila ludzi i jakos doszla co jest najwazniejsze. wiec babcia juz w domu wiec mam nadzieje ze i dzidzia juz wyjdzie sie przywitac.
ale bocki sie wziely do roboty az milo, niech i do mnie zajrzy bo mam dosc brzucha ciezko i juz nie fajnie. nastawiam sie na porod wkrotce dzidzia juz 3 dni spokojna kopnie od czasu do czasu ale chyba juz zbiera sily na wyjscie.
lece do mamy, jutro mam wizyte kontrolna powinna byc ostatnia przed porodem dam znac jak pujdzie.
dobranoc babeczki

Adusia, ja tam latałam do lekarza ze wszystkim co mnie niepokoiło - matka ma być spokojna, więc lepiej dla tego spokoju wezwać pediatrę, niż zamartwiać się że coś jest nie tak.
Może być tak że wysypka się utrzymuje, a nawet nasila a kupki już robią się ładne. W końcu szybciej dziecko trawi i wydali, niż rozprowadzi po całym organizmie i zareaguje wysypką.
Nie pamiętam po jakim czasie zaczęło schodzić u Krzyśka uczulenie, ale pamiętam że na bez mlecznej męczyłam się ok miesiąca zanim skórka znowu była czysta.

reklama
Do góry