reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

a u mnie cicho. pani dr powiedziala ze jak nie urodze do 3 maja to mam sie zglosic na masaz szyjki i wtedy da nastepne 3 dni a jak nie to wywolywanie w okolicy 6 maja. jak mialam rodzic do 37 tc to teraz wywolywaniem mnie strasza

reklama
super ze Didi rozpakowala sie
a ja dowiedzialam sie dzis ze dopoki ktg nie wykarze skurczy to nie przyjmuja do rodzenia i dali do zrozumienia ze skurcze ktore dziewczyny maja nawet te 10 dni po terminie to przepowiadajace i ze dziewczyny symuluja bo ktg nie wykazuje nic...no chyba ze wody odejda

Ja po ktg, w ciągu 20 min miałam 3 skurcze, których nie czułam, :eek:babki mówiły, że jeszcze troche będę w dwupaku, bo brzuch wysoko, :baffled:jutro wizyta więc zobaczymy co powie gin:confused2:

Aha super, że wszystko ok, smacznego :-D
Super, że osa ma już maluszka, no dziewczynki, która następna, bo jakiś zastój u nas... :eek::baffled:
tez mialam tak na ostatnim ktg i juz mialam wspaniala wizje od lekarza ze 26 wywolaja...a dzis...niestety mam czekac na skurczze...najsmieszniejsze ze na ktg nie mam a od niedzilei mecza mnie jak cholera...a u nas w szpitalu jak na ktg wyjda skurcze to musza byc powyzej 50 to przyjmuja

dziewczyny mam pytanko do tych "zagranicznych" jak po angielsku jest KTG ??? :szok:bo po holendersku nawet nie chce mi się szukac ..:baffled: bo w czwartek idę do szpitala , więc chciałabym wiedzieć na co hhehehehe

ooo dobre wieści widzę .... bociany chyba jednak nie śpią :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

dziewczyny mam pytanko do tych "zagranicznych" jak po angielsku jest KTG ??? :szok:bo po holendersku nawet nie chce mi się szukac ..:baffled: bo w czwartek idę do szpitala , więc chciałabym wiedzieć na co hhehehehe

ooo dobre wieści widzę .... bociany chyba jednak nie śpią :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
cala nazwa to Kardiotokografia i moze wytlumacz ze chodzi o monitorowanie akcji serca płodu wraz z jednoczasowym zapisem czynności skurczowej mięśnia macicy
Dzwoniłam do szwagra on jest lekarzem w US i u nicgh tez uzywa sie skrotu KTG

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry