reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Witajcie kochane :-)
Będę bacznie przyglądać się waszym zawodom :tak: Zobaczmy która pierwsza.
Aha83 a może u cibie ten drugo termin co ci holender wyliczył jest bardziej proawdziwy co ? Moze miałas nie regularne cykle albo poprostu pózne jajeczkowanie ?
No bo już tak dumam i dumam i przecież to cały tydzień po terminie u ciebie wiec może jednak ten holender się nie mylił. :baffled:

Ja jestem nie przytomna. Nie zdążyłam się położyć zanim mały się obudził i potem miałam :-:)-( Po jedzonku przywianku doszedł do wniosku ze czas jest poleżeć i się popatrzeć i zasnął o 1:baffled: Wstał o 3 zjadł i po marudzi 30 min i znów zasnął i wstał o 5!!! I znów zjadł po marudził i wstał o 8. I ledwo siedzę. Żeby tak wszystkie te godzinki pospać nie przerwanie, to bym chodź troszkę się wyspała. Ale ja się budzisz co max 2h i śpisz jak strusia bo tylko nasłu****esz czy już się obudził, czy jeszcze masz 5 min. :baffled: A teraz zasnął po 2 godzinkach czuwania śpi. Ciekawe na jak długo :confused2:
Dziewczyny, proszę Was jeszcze raz, napiszcie w takiej "wersji dla debili" jak najłatwiej wklejacie fotki z kompa np do postów? Ciąża pogorszyła mi pamięć, wiem, że już to robiłam, ale... zapomniałam jak:zawstydzona/y:
Ja najpierw pomniejszam sobie zapisuje na kompie w jakimś folderze i potem jak pisze do was odpowiedzi to na dole pod okienkiem co się pisze :-) jest "zarządzaj załącznikami" klikam wybieram folder zdjęcie i zatwierdzam. Inaczej nie umiem :-)

Trzymam dalej kciuki za te bociany. :-)

o takim sposobie nie slyszalam.
a to jest to co muj mowi ze zawsze w ciazy robie i jedyne o czym mysle
niezly ten twuj sposob szczesliwa

dobra ja lece do szpitala na wizyte i zajrze po do was

Załączniki

• 2222.jpg
    2222.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Żeby mi ta nauka do egzaminu szła tak chętnie, jak podczytywanie co u was... ;-)
W dodatku pochwaiłam się swoim brakiem dolegliwości, to chociaż zgaga mnie dopadła :baffled:

Spróbuję sposobu Marys na wklejenie fotki, jak się nie uda, wybaczcie. Jeśli się udało, częstujcie się ;-)

Załączniki

• P4200016.jpg
    P4200016.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 47
Witajcie kochane :-)
Będę bacznie przyglądać się waszym zawodom :tak: Zobaczmy która pierwsza.
Aha83 a może u cibie ten drugo termin co ci holender wyliczył jest bardziej proawdziwy co ? Moze miałas nie regularne cykle albo poprostu pózne jajeczkowanie ?
No bo już tak dumam i dumam i przecież to cały tydzień po terminie u ciebie wiec może jednak ten holender się nie mylił. :baffled:

Marys no niby mozna byloby tak pomyslec..... ale oni mi wszystko pozmieniali jakies dobre ponad miesiac temu na termin 14 ... i sami zaczeli sie do tego terminu stosowac, bo wszystko wskazuje na ten termin jesli patrzy sie na rozwoj maluszka i wszystkie inne zmiany. I ustalili ze jesli do 28 nie urodze, to bede miala wywolywany porod, wiec tamten termin , że tak powiem już nie istnieje :sorry::sorry::sorry:

Oni taki odlegly mi wyliczyli z pomiarow malego na poczatku ciazy ... a oni z tego co polozna mowila.. maja troszke inne skale co do wilekosci dzidzi, bo ogolnie oni sa wieksi ,wyzsi ... a poza tym w PL tesciu mi robil USG i pokazalo na 16 kwietnia, wiec wszystko blizej daty z miesiaczki. No nic czekam cierpliwie

LEce do poloznej ,do pozniej :tak::tak:

Aha no tak :tak: Ja zapomniałam ze każdy kraj ma swoje skale. Mi tez w Polsce wychodził termin z rozmiarów maluszka na 22 kwietnia z miesiączki na 29 kwietnia, a na USG we Francji Marcel był duży na ich skale i nawet 9 kwiecień przewidywali. Bo wszystkie dzieci francuski w porównaniu z polskimi to taki troszkę małe. A mój bystrzacha chciał się dopasować do " norm kraju w którym się rodzi" i wyszedł 7 kwietnia. A co!!
To trzymam kciuki. Może położna tak zerkając coś naruszy i już się zacznie dziać. Życzę ci tego :tak:;-)
diabliczka83 i co udało się :tak: Ja bym zżarła troszkę tego tortu!!!
Pięknie wyglądasz! Ciąża bardzo ci służy!

Ostatnia edycja:
Kurde przyszła doktorka do mojej Zuzi ale sama nie wie czy to szkarlatyna bo narazie jest tylko wysypka, wiec czekamy na jakis drugi objaw (goraczka albo ból gardła- czyli niechęć do cyca) oby go nie było

zajrzyjcie na wieści z porodówek;-)

zuziunia oby to tylko była wysypka. Niech się żaden 2 objaw nie pojawia. Życzę wam tego.
Widziałam wieści od Osy :-) Super że dobrze się czują i mała chętna do cycusi. Czekam teraz dziewczyny na jakieś niespodzianki :-)

hejka !!

Ja już po wizycie i wygląda to tak................ że wszystko jest hehe gotowe, mały już jest strasznie nisko tylko teraz czekać na skurcze, więc czekam;-);-);-) Poza tym to wszystko ok.

Idę coś zjeść , bo w brzuszku burczy :happy::happy:

Do później!!!!

reklama
Ja po ktg, w ciągu 20 min miałam 3 skurcze, których nie czułam, :eek:babki mówiły, że jeszcze troche będę w dwupaku, bo brzuch wysoko, :baffled:jutro wizyta więc zobaczymy co powie gin:confused2:

Aha super, że wszystko ok, smacznego :-D
Super, że osa ma już maluszka, no dziewczynki, która następna, bo jakiś zastój u nas... :eek::baffled:

Do góry