reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

reklama
Witajcie kochane :-)
Będę bacznie przyglądać się waszym zawodom :tak: Zobaczmy która pierwsza.
Aha83 a może u cibie ten drugo termin co ci holender wyliczył jest bardziej proawdziwy co ? Moze miałas nie regularne cykle albo poprostu pózne jajeczkowanie ?
No bo już tak dumam i dumam i przecież to cały tydzień po terminie u ciebie wiec może jednak ten holender się nie mylił. :baffled:

Ja jestem nie przytomna. Nie zdążyłam się położyć zanim mały się obudził i potem miałam :-:)-( Po jedzonku przywianku doszedł do wniosku ze czas jest poleżeć i się popatrzeć i zasnął o 1:baffled: Wstał o 3 zjadł i po marudzi 30 min i znów zasnął i wstał o 5!!! I znów zjadł po marudził i wstał o 8. I ledwo siedzę. Żeby tak wszystkie te godzinki pospać nie przerwanie, to bym chodź troszkę się wyspała. Ale ja się budzisz co max 2h i śpisz jak strusia bo tylko nasłu****esz czy już się obudził, czy jeszcze masz 5 min. :baffled: A teraz zasnął po 2 godzinkach czuwania śpi. Ciekawe na jak długo :confused2:
Dziewczyny, proszę Was jeszcze raz, napiszcie w takiej "wersji dla debili" jak najłatwiej wklejacie fotki z kompa np do postów? Ciąża pogorszyła mi pamięć, wiem, że już to robiłam, ale... zapomniałam jak:zawstydzona/y:
Ja najpierw pomniejszam sobie zapisuje na kompie w jakimś folderze i potem jak pisze do was odpowiedzi to na dole pod okienkiem co się pisze :-) jest "zarządzaj załącznikami" klikam wybieram folder zdjęcie i zatwierdzam. Inaczej nie umiem :-)

Trzymam dalej kciuki za te bociany. :-)

o takim sposobie nie slyszalam.
a to jest to co muj mowi ze zawsze w ciazy robie i jedyne o czym mysle
niezly ten twuj sposob szczesliwa

dobra ja lece do szpitala na wizyte i zajrze po do was

Załączniki

• 2222.jpg
    2222.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 17
Ostatnia edycja:
Żeby mi ta nauka do egzaminu szła tak chętnie, jak podczytywanie co u was... ;-)
W dodatku pochwaiłam się swoim brakiem dolegliwości, to chociaż zgaga mnie dopadła :baffled:

Spróbuję sposobu Marys na wklejenie fotki, jak się nie uda, wybaczcie. Jeśli się udało, częstujcie się ;-)

Załączniki

• P4200016.jpg
    P4200016.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 40
Witajcie kochane :-)
Będę bacznie przyglądać się waszym zawodom :tak: Zobaczmy która pierwsza.
Aha83 a może u cibie ten drugo termin co ci holender wyliczył jest bardziej proawdziwy co ? Moze miałas nie regularne cykle albo poprostu pózne jajeczkowanie ?
No bo już tak dumam i dumam i przecież to cały tydzień po terminie u ciebie wiec może jednak ten holender się nie mylił. :baffled:

Marys no niby mozna byloby tak pomyslec..... ale oni mi wszystko pozmieniali jakies dobre ponad miesiac temu na termin 14 ... i sami zaczeli sie do tego terminu stosowac, bo wszystko wskazuje na ten termin jesli patrzy sie na rozwoj maluszka i wszystkie inne zmiany. I ustalili ze jesli do 28 nie urodze, to bede miala wywolywany porod, wiec tamten termin , że tak powiem już nie istnieje :sorry::sorry::sorry:

Oni taki odlegly mi wyliczyli z pomiarow malego na poczatku ciazy ... a oni z tego co polozna mowila.. maja troszke inne skale co do wilekosci dzidzi, bo ogolnie oni sa wieksi ,wyzsi ... a poza tym w PL tesciu mi robil USG i pokazalo na 16 kwietnia, wiec wszystko blizej daty z miesiaczki. No nic czekam cierpliwie

LEce do poloznej ,do pozniej :tak::tak:

Aha no tak :tak: Ja zapomniałam ze każdy kraj ma swoje skale. Mi tez w Polsce wychodził termin z rozmiarów maluszka na 22 kwietnia z miesiączki na 29 kwietnia, a na USG we Francji Marcel był duży na ich skale i nawet 9 kwiecień przewidywali. Bo wszystkie dzieci francuski w porównaniu z polskimi to taki troszkę małe. A mój bystrzacha chciał się dopasować do " norm kraju w którym się rodzi" i wyszedł 7 kwietnia. A co!!
To trzymam kciuki. Może położna tak zerkając coś naruszy i już się zacznie dziać. Życzę ci tego :tak:;-)
diabliczka83 i co udało się :tak: Ja bym zżarła troszkę tego tortu!!!
Pięknie wyglądasz! Ciąża bardzo ci służy!

Ostatnia edycja:
Kurde przyszła doktorka do mojej Zuzi ale sama nie wie czy to szkarlatyna bo narazie jest tylko wysypka, wiec czekamy na jakis drugi objaw (goraczka albo ból gardła- czyli niechęć do cyca) oby go nie było

zajrzyjcie na wieści z porodówek;-)

zuziunia oby to tylko była wysypka. Niech się żaden 2 objaw nie pojawia. Życzę wam tego.
Widziałam wieści od Osy :-) Super że dobrze się czują i mała chętna do cycusi. Czekam teraz dziewczyny na jakieś niespodzianki :-)

hejka !!

Ja już po wizycie i wygląda to tak................ że wszystko jest hehe gotowe, mały już jest strasznie nisko tylko teraz czekać na skurcze, więc czekam;-);-);-) Poza tym to wszystko ok.

Idę coś zjeść , bo w brzuszku burczy :happy::happy:

Do później!!!!

reklama
Ja po ktg, w ciągu 20 min miałam 3 skurcze, których nie czułam, :eek:babki mówiły, że jeszcze troche będę w dwupaku, bo brzuch wysoko, :baffled:jutro wizyta więc zobaczymy co powie gin:confused2:

Aha super, że wszystko ok, smacznego :-D
Super, że osa ma już maluszka, no dziewczynki, która następna, bo jakiś zastój u nas... :eek::baffled:

Do góry