a ja mam takie pytanie bo wiem ze kazdej z was dzidzia sie juz obrocila wiec gdzie teraz czujecie jak dzidzia ma czkawke i najczesciej gdzie czujecie kopniaki??
bo mi sie wydaje ze moj synek sie dalej nie obrocil bo jak ma czkawke to czuje jak brzuch mi skacze po lewej stronie brzucha a kopniaki najczesciej czuje po prawej stronie no coz za tydzien wizyta wiec sie okaze co dalej
Moje uparte dziecko obróciło się tydzień temu dopiero, więc może i Twoje jeszcze się namyśli?
Wcześniej kopała głównie dół brzucha, pęcherz i krocze.
Ja się zastanawiam, czy umiem odróżnić, kiedy kopie, a kiedy ma czkawkę. Wydaje mi się, że jak takie podstukiwanie w okolicy pod pępkiem, regularne i niezbyt silne - to chyba czkawka?
Teraz, po obróceniu się, jak kopie, to na górze lub rozpycha się nóżkami na boki, ooo teraz właśnie wypycha mi nóżkę pod wątrobę :-)
Ale ogólnie to śmiga po całej górze brzucha, raz po prawej, raz po lewej stronie, gimnastyczka mała :-)
A jeśli już mowa o jedzeniu, to i ja się dołączę, a co! ;-) Myślałam, że tylko ja mam taki olbrzymi apetyt - albo na słodkości, albo na kilogramy jabłek, no albo tak wogóle na cokolwiek co się nadaje do jedzenia;-) Ale jak Was czytam, czuję się rozgrzeszona;-)- właśnie ledwo zipię po obiadku - na pierwsze była zalewajka (mniamciu!) a na drugie ziemniaczki z koperkiem, schaboszczakiem i sałatka z pekińskiej :-)
A na deser cukierki trufle!
Niestety, bez cateringu, sama musiałam to wszystko zrobić, Mama trochę mi pomagała, ale ona też za wiele sił nie ma przez to leczenie, więc teraz idę się położyć i odpocząć podwójnie - po przygotowaniu i jedzeniu obiadu