reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Podczytuję Was w przerwie między sprzątaniem, praniem i gotowaniem i stwierdzam, że to świetna metoda, żeby być na bieżąco :-D:-D

ten śnieg za oknem i zimno trochę mnie dobija, ale dziś postanowiłam się nie dać gorszym humorkom i skutecznie próbuję je zwalczać pracą. :-) zresztą i tak niedługo będę się wybierać do dentysty (znowu!), więc aż tak się nie narobię, a miło sobie uciąć chwilkę wytchnienia z bb i kawką :tak: wkurzam się tylko na tego dentystę - normalnie wystarcza wizyta raz w roku i jest ok, a teraz w ciągu 1,5 miesiąca ide 6 raz, a to pewnie nie koniec :angry: no ja rozumiem, że jest stare porzekadło, że 1 dziecko = utrata 1 zęba, ale na Boga, w końcu USG i mój gin mówią, że to ma być absolutnie pojedyczne dziecko :-):-)

coś mi tu nie gra ... ;-)

reklama
witam sie i ja. troszke pozno, ale mialam pracowity ranek.
rodzinka nakarmiona, tylko ja nie moge sie dopchac:zawstydzona/y: zjadlam obiad( makaron z sosem smietanowo- szpinakowym) paczke chrupek flipsa o smaku czekolady, czekolade gorzka i czekam, az m. wroci z lodami:szok::tak:cos dlugo go nie ma:dry:
spojenie mnie boli i kregoslup i mam wrazenie, ze mi cos tam zgrzyta:baffled:, a jeszcze troszke musze poczekac, brzuch sie napina i zaczyna byc to coraz bardziej nieprzyjemne, mala rozrabia w brzuchu, olek poza i juz mam dosyc:szok: a to dopiero poczatek, jescze troszke a zaczna rozrabiac razem i nie wiem jak dam rade:dry:
niuni ja wczoraj mialam zly dzien i nakrzyczalam na olka bez powodu, a pol wieczora przeplakalam, zastanawiajac sie dlaczego jestem taka okropna, ale chyba zblizajacy sie porod tak na nas dziala
a pogoda mnie wkurza strasznie u mnie za oknem snieg jaki na boze narodzenie byc powinien:szok:

No to zuziunia czekamy razem, podejrzałam twój suwaczek to mamy tylko 3 dni różnicy.:-) Zobaczymy co będzie:confused:

Tylko u mnie niestety nie wiadomo do końca jak z tym terminem, niby zawsze mi wychodziło z usg między 08-12 kwietnia, tak na ostatnim wyszedł 24 kwietnia. Ręce opadają :-(
Ja wiem że to głupie ale marzy mi się ze jak bede w piątek u gina to mi każe przyjsc w poniedziałek do szpitala na cc. :-p:-p:-p

Podczytuję Was w przerwie między sprzątaniem, praniem i gotowaniem i stwierdzam, że to świetna metoda, żeby być na bieżąco :-D:-D
nesa ja też zawsze tak z doskoku, bo inaczej nie byłabym na bieżąco :-)

didi, cieszę się że wieści dobre przynosisz
niuni, nie wiem co poradzić skoro każdy mówi co innego

A ja wybrałam się bo mi chleba zabrakło, po drodze zadzwoniła przyjaciółka że wpadnie, no więc kupiłam jeszcze pyyyyyyyszne ciasto :tak:;-), na obiad zjadłam strogonowa i teraz czekam :-) i czytam co by nie mieć większych zaległości.

... po 3 i tak mnie tam gdzie chce rodzic nie przyjma, bo przyjmuja tylko pacjentki od 'swoich' lekarzy prowadzacych, a mnie prowadzi inny lekarz ze szpitalem nie zwiazany...
a może skoro Twój lekarz nie jest dostępny to umów się na wizytę do kogoś z tego szpitala?
co do zdania dotyczącego SN i CC to pewnie bym już panikowała przy tak rozbieżnych opiniach...

Co do terminu to faktycznie jeszcze trochę ale skoro dostałaś skierowanie to chyba nie bez podstawnie
?

hej dziewczyny:-D
wróciłam ze szpitala:rofl2: byłam od poniedziałku ponieważ stwierdzono nadciśnienie a później akcje porodowa:szok: w poniedziałek wieczorem było już wszystko ok i dzisiaj powróciłam. Z dzidzia wszystko ok rośnie jak na drożdżach :-D są różne teorie kiedy urodzę jeden lekarz mówi ze na dniach drugi że może za 2 tygodnie a jeszcze inny ze po 20 kwietnia. ale wszyscy są zgodni ze szyjka zgładzona, miękką i rozwarcie na ok 2,5 palca:-D masakra .....
ja tam trzymam się terminu 15 kwietnia według OM lum 6 kwietnia według USG.
W SUMIE WYLUZOWAĆ TRZEBA I CZEKAĆ:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ALE SIE ZA WAMI STESKNIŁAM:-D:-D:-D

wróciłam ze szpitala:rofl2: byłam od poniedziałku ponieważ stwierdzono nadciśnienie a później akcje porodowa:szok: w poniedziałek wieczorem było już wszystko ok i dzisiaj powróciłam. Z dzidzia wszystko ok rośnie jak na drożdżach :-D są różne teorie kiedy urodzę jeden lekarz mówi ze na dniach drugi że może za 2 tygodnie a jeszcze inny ze po 20 kwietnia. ale wszyscy są zgodni ze szyjka zgładzona, miękką i rozwarcie na ok 2,5 palca:-D masakra .....
jestes w tej samej stuacji co moja kolezanka i w poniedzialek lekarz jej powiedzial z enajpozniej do piatku urodzi max w weekend

reklama
witaj z powrotem... jak pewnie zauważyłaś kolejna dzisiaj na rozpakowaniu :D
Ważne, że wiesz że malutka zdrowa.
Ja niestety wracam do kanapek bo się okazało, że kisielek w domu nieobecny a po jeden kisiel nie będę wychodziła...

Jak się Kajtuś zaraz nie zacznie ruszać, to będę chodzić na rzęsach! :zawstydzona/y:

może ciepły prysznica albo kąpiel? u mnie dopiero to zadziałało przy ostatniej ciszy...

Ostatnia edycja:
Do góry