reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Podczytuję Was w przerwie między sprzątaniem, praniem i gotowaniem i stwierdzam, że to świetna metoda, żeby być na bieżąco :-D:-D

ten śnieg za oknem i zimno trochę mnie dobija, ale dziś postanowiłam się nie dać gorszym humorkom i skutecznie próbuję je zwalczać pracą. :-) zresztą i tak niedługo będę się wybierać do dentysty (znowu!), więc aż tak się nie narobię, a miło sobie uciąć chwilkę wytchnienia z bb i kawką :tak: wkurzam się tylko na tego dentystę - normalnie wystarcza wizyta raz w roku i jest ok, a teraz w ciągu 1,5 miesiąca ide 6 raz, a to pewnie nie koniec :angry: no ja rozumiem, że jest stare porzekadło, że 1 dziecko = utrata 1 zęba, ale na Boga, w końcu USG i mój gin mówią, że to ma być absolutnie pojedyczne dziecko :-):-)

coś mi tu nie gra ... ;-)

reklama
witam sie i ja. troszke pozno, ale mialam pracowity ranek.
rodzinka nakarmiona, tylko ja nie moge sie dopchac:zawstydzona/y: zjadlam obiad( makaron z sosem smietanowo- szpinakowym) paczke chrupek flipsa o smaku czekolady, czekolade gorzka i czekam, az m. wroci z lodami:szok::tak:cos dlugo go nie ma:dry:
spojenie mnie boli i kregoslup i mam wrazenie, ze mi cos tam zgrzyta:baffled:, a jeszcze troszke musze poczekac, brzuch sie napina i zaczyna byc to coraz bardziej nieprzyjemne, mala rozrabia w brzuchu, olek poza i juz mam dosyc:szok: a to dopiero poczatek, jescze troszke a zaczna rozrabiac razem i nie wiem jak dam rade:dry:
niuni ja wczoraj mialam zly dzien i nakrzyczalam na olka bez powodu, a pol wieczora przeplakalam, zastanawiajac sie dlaczego jestem taka okropna, ale chyba zblizajacy sie porod tak na nas dziala
a pogoda mnie wkurza strasznie u mnie za oknem snieg jaki na boze narodzenie byc powinien:szok:

No to zuziunia czekamy razem, podejrzałam twój suwaczek to mamy tylko 3 dni różnicy.:-) Zobaczymy co będzie:confused:

Tylko u mnie niestety nie wiadomo do końca jak z tym terminem, niby zawsze mi wychodziło z usg między 08-12 kwietnia, tak na ostatnim wyszedł 24 kwietnia. Ręce opadają :-(
Ja wiem że to głupie ale marzy mi się ze jak bede w piątek u gina to mi każe przyjsc w poniedziałek do szpitala na cc. :-p:-p:-p

Podczytuję Was w przerwie między sprzątaniem, praniem i gotowaniem i stwierdzam, że to świetna metoda, żeby być na bieżąco :-D:-D
nesa ja też zawsze tak z doskoku, bo inaczej nie byłabym na bieżąco :-)

didi, cieszę się że wieści dobre przynosisz
niuni, nie wiem co poradzić skoro każdy mówi co innego

A ja wybrałam się bo mi chleba zabrakło, po drodze zadzwoniła przyjaciółka że wpadnie, no więc kupiłam jeszcze pyyyyyyyszne ciasto :tak:;-), na obiad zjadłam strogonowa i teraz czekam :-) i czytam co by nie mieć większych zaległości.

... po 3 i tak mnie tam gdzie chce rodzic nie przyjma, bo przyjmuja tylko pacjentki od 'swoich' lekarzy prowadzacych, a mnie prowadzi inny lekarz ze szpitalem nie zwiazany...
a może skoro Twój lekarz nie jest dostępny to umów się na wizytę do kogoś z tego szpitala?
co do zdania dotyczącego SN i CC to pewnie bym już panikowała przy tak rozbieżnych opiniach...

Co do terminu to faktycznie jeszcze trochę ale skoro dostałaś skierowanie to chyba nie bez podstawnie
?

hej dziewczyny:-D
wróciłam ze szpitala:rofl2: byłam od poniedziałku ponieważ stwierdzono nadciśnienie a później akcje porodowa:szok: w poniedziałek wieczorem było już wszystko ok i dzisiaj powróciłam. Z dzidzia wszystko ok rośnie jak na drożdżach :-D są różne teorie kiedy urodzę jeden lekarz mówi ze na dniach drugi że może za 2 tygodnie a jeszcze inny ze po 20 kwietnia. ale wszyscy są zgodni ze szyjka zgładzona, miękką i rozwarcie na ok 2,5 palca:-D masakra .....
ja tam trzymam się terminu 15 kwietnia według OM lum 6 kwietnia według USG.
W SUMIE WYLUZOWAĆ TRZEBA I CZEKAĆ:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ALE SIE ZA WAMI STESKNIŁAM:-D:-D:-D

wróciłam ze szpitala:rofl2: byłam od poniedziałku ponieważ stwierdzono nadciśnienie a później akcje porodowa:szok: w poniedziałek wieczorem było już wszystko ok i dzisiaj powróciłam. Z dzidzia wszystko ok rośnie jak na drożdżach :-D są różne teorie kiedy urodzę jeden lekarz mówi ze na dniach drugi że może za 2 tygodnie a jeszcze inny ze po 20 kwietnia. ale wszyscy są zgodni ze szyjka zgładzona, miękką i rozwarcie na ok 2,5 palca:-D masakra .....
jestes w tej samej stuacji co moja kolezanka i w poniedzialek lekarz jej powiedzial z enajpozniej do piatku urodzi max w weekend

reklama
witaj z powrotem... jak pewnie zauważyłaś kolejna dzisiaj na rozpakowaniu :D
Ważne, że wiesz że malutka zdrowa.
Ja niestety wracam do kanapek bo się okazało, że kisielek w domu nieobecny a po jeden kisiel nie będę wychodziła...

Jak się Kajtuś zaraz nie zacznie ruszać, to będę chodzić na rzęsach! :zawstydzona/y:

może ciepły prysznica albo kąpiel? u mnie dopiero to zadziałało przy ostatniej ciszy...

Ostatnia edycja:
Do góry