reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

z tego co wiem to platne 80% ,
lekarz rodzinny niemusi go wystawiac mozna wziasc przy wypisie ze szpitala takie zwolnienie dla tatusia, bynajmniej u mnie w szpitalu tak jest.

reklama
Hej,
nie chce mi sie pisać za bardzo ale chociaż się przywitam.

Viola już nie dlugo utuli maleństwo... ale jej zazdroszcze, mam nadzieję że wszystko pójdzie sprawnie i szybko:tak:

Ja miałam kiepska noc, bolało spojenie i podbrzusze całe i jeszcze bóle jak w @... mam już dość dziewczyny, a dziś od rana jestem taka słaba że ledwo na nogach jestem w stanie ustać:baffled: Chciałabym zeby to się juz skończyło a teoretycznie to jeszcze nawet 3 tygodnie moge w ciązy chodzić:baffled:... załamka:-(
Aha Ty masz chyba podobny nastrój dziś... wiem co czujesz.

Powodzenia na wizytach!

U nas pogoda piękna ale mroźna... ale co to dla mnie za róznica... i tak nie mam siły z domu się ruszyć:baffled:

moj tata caly czas powtarza ze wnuk zrobi mu prezent na urodziny a to dzisiaj, tez rzadko sie myli wiec pozostaje mi czekac az sie zacznie:-D
wczoraj mialam tylko jeden skurcz bylam w szoku zato wieczorem tak mnie strasznie brzuch bolal jak na okres ze nawet lezec niemoglam

moj tata caly czas powtarza ze wnuk zrobi mu prezent na urodziny a to dzisiaj, tez rzadko sie myli wiec pozostaje mi czekac az sie zacznie:-D
wczoraj mialam tylko jeden skurcz bylam w szoku zato wieczorem tak mnie strasznie brzuch bolal jak na okres ze nawet lezec niemoglam

ale super byloby...
u mnie ( mojej siostry i moj Al )dzieciaki jak narazie urodzily sie w ur.. moje ..szwagra siostry i moj ALmojej mamy...

wiec moze Twoj maluszek tez zrobi super prezent dziadkowi i pojawi sie na urodzinkach...napewno tort go skusi :-D:-D

wiecie co ja juz tez chcialabym miec mala...mam dosyc...jestem jak klocek..haha..ani samej podniesc sie z lozka..musze sie wspomagac ale to chybakazda z nas..jest mistraasznie ciezko..nie mam kortki wiosennej a na kilka dni nie oplaca mi sie kupowac...normalnie masakra..dobrze ze pogoda sie poprawia i moge w sweterku chodzic..ale niezawsze bo jak pada to nie wyjde.wrr...dzisiaj tez chyba w sweterku zawitam w szpitalu ..dobrze ze moj jest domu i samochodem jade bo chyba niedokulalabym sie tam sama z mlodym jeszcze

Aha..nie boj nic jak dziadek mowi to napewno tak bedzie..:tak: moj taka zawsze jak cos powiedzial ciezarnej to tak bylo jeszcze nigdy sie nie pomylil..mi w 1 ciazy mowil bedzie chlopak a ja w zaparte ze nie ...bo czuje ze corka.. a teraz ze dziua bedzie i mial racje...no i mowi ze jak rzyleca 15 kwiet. to juz mla bedzie..wiec zobaczymy..

Didi mój teściu( a dziadek dla mojego syneczka) to gin , więc mam nadzieję, że tym bardziej wie co mówi, bo naprawdę zwariuję.:-p:-p

Margaret no rzeczywiście chyba to samo nas dopadło :baffled::baffled: Ale życzę powrotu humoru.... sobie zresztą też :sorry:

O ludzie a ja jestem właśnie po porcji musli, ale nawaliłam sobie do miski, że prawie łyżkę można było stawiać :rofl2::rofl2: i teraz pełna jestem, że muszę poleżeć hehe bo nie mam siły siedzieć :laugh2::laugh2:

z tego co wiem to platne 80% ,
lekarz rodzinny niemusi go wystawiac mozna wziasc przy wypisie ze szpitala takie zwolnienie dla tatusia, bynajmniej u mnie w szpitalu tak jest.

Niby tak ale jeśli w szpitalu twierdzą, że nie możesz się sama zająć sobą i maleństwem to nie mają prawa Cię wypisać... a zwolnienie na opiekę właśnie jest jak się sobą nie możesz sama zająć... z tego co wiem wyjątkiem mogą być CC... u nas na pewno nie dadzą w szpitalu i rozwiązaniem jest jedynie lek. rodzinny - tylko to 80% grrr. mąż ma tyle zaległego urlopu, że trzeba by poważnie przegadać sprawę.

w nowej soli w szpitalu wypisuja bez problemu, zawsze mozna powiedziec ze niema miejsca na oddziale i dlatego wypisuja a polozna i tak po 2 dniach do domu przychodzi sprawdzic czy wszystko ok.
wlasnie to duzo zalezy od podejscia lekarzy, w moim szpitalu naszczescie sa wporzadku i nierobia problemow wrecz twierdza ze w domu szybciej dochodzi sie do siebie a jeszcze przy obecnosci meza to juz wogule :-D i to normalne ze kobieta potrzebuje pomocy w domu po porodzie

A wracając jeszcze do dat... u nas się robi coraz gęściej i maluszek będzie miał problem, żeby trafić na święto tylko dla siebie.
01.04 - 2 znajomych + prima aprilis
08.04 - 2 b. dobre koleżanki z liceum
13.04 - nikt nie ma święta i data rewelacyjna bo wierzę w szczęśliwe
16.04 - ur. mojej ukochanej babci Tali i mojego chrześniaka Krzysia
17.04 - ur. kuzynki
18.04 - rocznica ślubu
dziadków i ur. kuzynki
19.04 - rocznica ślubu
rodziców
20.04 - urodziny b. dobrej koleżanki

Po przejrzeniu notesu pojawiło się jeszcze parę dat urodzinowych wśród dalszych znajomych... jeśli maluszek będzie chciał się rodzić w terminie (18.04) to ma świetne daty do wyboru w okolicy :D

w nowej soli w szpitalu wypisuja bez problemu, zawsze mozna powiedziec ze niema miejsca na oddziale i dlatego wypisuja a polozna i tak po 2 dniach do domu przychodzi sprawdzic czy wszystko ok.
wlasnie to duzo zalezy od podejscia lekarzy, w moim szpitalu naszczescie sa wporzadku i nierobia problemow wrecz twierdza ze w domu szybciej dochodzi sie do siebie a jeszcze przy obecnosci meza to juz wogule :-D i to normalne ze kobieta potrzebuje pomocy w domu po porodzie

Z tym pełnym oddziałem to faktycznie rewelacyjny powód :D że też w Zielonej Górze na to nie wpadli? Nas już uprzedzono, że takiego zwolnienia szpital nie wypisze w szkółce...

Ostatnia edycja:
reklama
25,03 ur mojego taty
6,04 ur siostrzenicy mojego M
8,04 im tescia (tesciowa mysli ze jak urodze tego dnia to damy malemu imie po dziadku)
12,04 ur szwagra M
15,04 ur dobrej kumpeli i jej brata(blizniaki)
20,04 ur drugiego szwagra
27,04 ur mojej mamy

:-D:-D

Do góry