reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

reklama
ja mieszkam kolo ealingu dokladnie na hanwell a rodzic bede na ealing hospital :) kiedys mielismy sie przeprowadzic na edgware ae wybralismy mniejsze mieszkanie na ealingu bo lepszy jest dojazd wszedzzie no ale powiem ci ze edgware jest fajna zielona okolica takze dzidzia bedzie miala dobrze na spacerkach:)

sylwiakk w tej czesci gdzie ja mieszkam to za duzo zieleni nie ma, ani zadnego parku gdzies blisko:baffled: musze dojezdzac jezeli chce pojsc do jakiegos parku... ale przynajmniej jest troche taniej no i bliziutko do pracy:-p

No i kolejny dzień mija, najadłam się okropnie nie mam miejsca i siły. Położna dzisiaj mnie zdołowała, bo mówi, że leży dziewczyna która miała termin na 5 marca, no i dalej nic, sprawdzają tylko czy z dzidzią ok a ona siedzi w szpitalu i czeka.... 2 tygodnie!!!
Muszę połazić jeszcze trochę po urzędach: Urząd Stanu Cywilnego uznać dziecko przez M., Urząd Miasta przemeldować się, wymienić dowód, wymienić prawo jazdy, NFZ wymienić kartę NFZ. No, dałam sobie na to tydzień przyszły, zobaczymy, czy się uda :-)

No i kolejny dzień mija, najadłam się okropnie nie mam miejsca i siły. Położna dzisiaj mnie zdołowała, bo mówi, że leży dziewczyna która miała termin na 5 marca, no i dalej nic, sprawdzają tylko czy z dzidzią ok a ona siedzi w szpitalu i czeka.... 2 tygodnie!!!
Muszę połazić jeszcze trochę po urzędach: Urząd Stanu Cywilnego uznać dziecko przez M., Urząd Miasta przemeldować się, wymienić dowód, wymienić prawo jazdy, NFZ wymienić kartę NFZ. No, dałam sobie na to tydzień przyszły, zobaczymy, czy się uda :-)
ja na szczescie, dzieki pospiechowi mojego M, juz czekam na dowod i prawko bo wymienilam 2 dni po slubie...Po ur malej tylko wymiana paszportu i zarejestrowanie bąbla w USC...
ale wsumie najgorsze to to ze na wymiane dowodu i prawka czeka sie miesiac...

ja tez czekam na dowod, moja mama przedwczoraj go odebrala a wczoraj wyslala wiec na dniach powinien przyjsc:tak: jak na razie to nie moge sie przyzwyczaic do innego nazwiska:-Dale to kwestia czasu:tak:

Ja do mojego nowego nazwiska szybko się przyzwyczaiłam, przede wszystkm dlatego że jest dużo krótsze, no i w pracy w końcu się mieściłam w krateczkę ;-):-D, a w ogóle inicjały zostały mi te same :tak:.

Co do palenia, to ja mam szczerą nadzieję że nie wrócę, w ciąży mnie zdecydowanie odrzuciło, i w ogóle mnie nie ciągnie, więc myślę, że skończę z nałogiem, a mój P. ograniczył palenie - przynajmniej przy mnie, bo teraz musi wychodzić na pole, a póki zimno, to raczej mu się nie chce.

Hejka!!!
Ja dziś zaszalałam bo wybrałam się na gimnastykę z rodzicami do pięciolatków. Turlanie się po ziemi, ciąganie po wykładzinie i inne śmieszne ćwiczenia w 37 tc to naprawdę wyczyn:szok:, ale dałam radę a uśmiech naszej córki mówił sam za siebie. Najśmieszniej było jak robiliśmy tunel pod którym chodziły dzieciaki a ja i mój bebzonik wygladaliśmy jak most przed zawaleniem:baffled:, ale chwila wysiłku i wsparcia o ścianę no i dzieciaki śmigały:tak:
Po powrocie do domku jak padłam na kanapę to nogą ruszyć nie mogłam:sorry2: a i teraz czuję jakies uciski w podbrzuszu, ale luzik Zuzia i tak musi się urodzić więc czy dziś czy za tydzień dla mnie wszystko jedno:-):-):-)
Pani opiekunka i rodzice byli pełni podziwu dla mnie i mojej odwagi a ja....poprostu nie chciałam aby Anastazja była sama a Mąż nie mógł urwać się z pracy.
Pozdrawiam

reklama
Do góry