reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

reklama
wiecie coś mnie skurcze łapią, takie bardzo delikatne (stawianie brzucha) zaczęłam zapisywać o 14.00, 15.19, 17.00, 17.15, 17.40. Z tym że nie bolesne. Zastanawia mnie to ponieważ siedze w domu (dzis wyszłam tylko na chwilke)
Jak pracowałam to często mi się brzuch stawiał (wystarczył spacer, gwałtowne wstanie)
A ponieważ wczoraj lekarz mnie zapytał czy stawia mi się częściej niz 10 razy na dzień zaczęłam zapisywać. Wczoraj mu powiedziałam że mniej, więc zobaczymy

Witam znowu kochane

Ja juz po wizycie i wlasnie zjadlam obiad.Jestem zalamana!!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-(
Ginka powiedziala mi,ze szyjka na pol palca,glowka juz bardzo nisko i ze nie dotrwam do terminu na jej zdrowy rozum.Powiedziala ze jak wytrzymam do konca marca to bedzie dobrze i ze bede z malenstwem juz na swieta w domu:zawstydzona/y:Boze tak bardzo zaczelam sie bac!Jeszcze nie mam torby spakowanej i nawet do konca rzeczy kupionych!!!Poprostu zalamana jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(

Nesa mi moja ginekolog powiedziala,ze już jest za pozno na to badanie i zreszta w pochwie jest czysto,bo ona jak widzi jakies „zabrudzenia” to cos tam przepisuje…tez nie wiem co robic,bo boje się o malego żeby się nie zarazil.Dziewczyny co mi radzicie?A co do wizyt to ja mam troche lepiej ale tez nie rewelacja:baffled::dry: Moja ginekolog dzisiaj tez nawet usg mi nie zrobila i nie wiem ile Dominik wazy a co do tych przepływów tez nie wiem o co chodzi…słyszałam dzisiaj tylko tetno dzidzi a poza tym jeszcze badanie ginekologiczne mi zrobila i tetno zmierzyla i tyle.Martwie się,ze nie jestem odpowiednio przygotowana do porodu:zawstydzona/y::-(

Poprostu sie zalamalam i teraz to chyba naprawde wpadne w depresje:zawstydzona/y:

Witam znowu kochane

Ja juz po wizycie i wlasnie zjadlam obiad.Jestem zalamana!!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-(
Ginka powiedziala mi,ze szyjka na pol palca,glowka juz bardzo nisko i ze nie dotrwam do terminu na jej zdrowy rozum.Powiedziala ze jak wytrzymam do konca marca to bedzie dobrze i ze bede z malenstwem juz na swieta w domu:zawstydzona/y:Boze tak bardzo zaczelam sie bac!Jeszcze nie mam torby spakowanej i nawet do konca rzeczy kupionych!!!Poprostu zalamana jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(

Nesa mi moja ginekolog powiedziala,ze już jest za pozno na to badanie i zreszta w pochwie jest czysto,bo ona jak widzi jakies „zabrudzenia” to cos tam przepisuje…tez nie wiem co robic,bo boje się o malego żeby się nie zarazil.Dziewczyny co mi radzicie?A co do wizyt to ja mam troche lepiej ale tez nie rewelacja:baffled::dry: Moja ginekolog dzisiaj tez nawet usg mi nie zrobila i nie wiem ile Dominik wazy a co do tych przepływów tez nie wiem o co chodzi…słyszałam dzisiaj tylko tetno dzidzi a poza tym jeszcze badanie ginekologiczne mi zrobila i tetno zmierzyla i tyle.Martwie się,ze nie jestem odpowiednio przygotowana do porodu:zawstydzona/y::-(

Poprostu sie zalamalam i teraz to chyba naprawde wpadne w depresje:zawstydzona/y:
nie przejmuj sie. jesli wszystko ok to mozesz rodzic...ja mam tak samo...przyspieszony termin...
u mnie tak jak pisalam malutka ma juz glowke w kanale rodnym,
szyjka 1 cm
zaczal wychodzic czop sluzowy
brzuch znacznie opuszczony
malusia bedzie na swieta juz z nami max po swietach ale do 16 napewno
skurczyki mam nieregularnie narazie
wazy rowno 3000 g
jak sie okazalo zaszlam zaraz po okresie w ciaze

madzia nie załamuj sie mi te z gin nie robił posiewu , bo nie widział potrzeby, pytał czy mnie cos swędzi. A w ogóle to ja zaczynam wpadac w paranoje już. Jak zaczynam analizować wizyte wczorajszą, to mi się wydaje że on jakies dziwne miny robił jak mi robił usg, że może cos zobaczył ale nie chce mnie martwic
czytałam ostatnio ze nie mówia jak dziecko jest owiniete pępowiną. Że nic to nie da że kobieta będzie sie martwić

Zuziunia oczywiscie w internecie czytalas, co?

Madzia1989, bez histerii, przeciez w koncu kiedys musimy urodzic;-) a co za problem spakowac torbe i dokupic rzeczy? zreszta wszystkie jestesmy blizej niz dalej, wiec spokojnie:-)

Madzia_Singh czyli w sumie pozytywnie:-)

A tak poza tym to wiecie co, idealny lekarz to zdaje sie bylby taki, jak te torby nasze. Zrobic liste i z tego lekarza skleic. Sluchajcie, kazdy ma jakies tam podejscie, a jak Wam nie pasuje, to przeciez zawsze mozna zmienic. Zreszta co ma nie pasowac - na ten temat moze sie wypowiedziec tylko ktos, kto jest po medycynie, przynajmniej jesli chodzi o samo leczenie.

Dziewczyny, ja juz zgłupiałam. Przejęłam się ostatnimi wieśćmi od Gabi
i dzisiaj na wizycie zapytałam mojego gina, czy ten posiew będziemy robić. Na co on, że pierwsze słyszy i że nie jest to badanie obowiązkowe, ale jak chcę, to mogę je sobie sama zrobić. Czy któraś może mi rzucić jakieś dodatkowe światło na tą sprawę? Po co to i czym dla dziecka grozi ewentualna nieświadomość w temacie?
Tutaj jest więcej na ten temat:
Serwis Mikrobiologiczny - Streptokoki grupy B a kobiety ciężarne

Zuziunia - co do objawów to przy streptokokach ich po prostu nie ma, swędzieć to może przy drożdżycy. :dry:
Co do okresu kiedy powinno się robić wymaz, ja miałam robiony w 36tc i wydaje mi się, że jak się je ma to na wymazie po 36tc też wyjdą.

Kurde, dziewczyny nie możnabybyło tego naszego zamknietego przenieś do Nas, ja to mam odwieczny problem z dotarciem tam :angry:

teraz jak bede dosylala reszte dziewczyn do zamknietego to odrazu namisze o przeklejenie watku na sama gore tu do nas

Hej dziewczynki :) Ja po wizycie i badaniach - wpadlam tylko na chwile bo czuje sie naprawde bardzo zle. Dobrze ze nie zwlekalam juz dluzej z tym pojsciem do lekarza - okazalo sie ze mam obustronne zapalenie pluc. Dostalam na poczatek Augmentin (za porada ginekologa) i pobrali wymazy - w razie gdyby nie pomogl to mi zmienia antybiotyk na inny. Czuje sie generalnie straaasznie......A tu jutro wizyta u ginki (musze isc bo ona potem na 2 tyg na urlop idzie a juz 3 tyg nie bylam), a popoludniu z corka do neurologa - nie wiem jak dam rade bo ledwie na oczy widze, slabo mi i do samochodu ledwie doszlam....nie mowiac o niewielkim braku koncentracji za kolkiem......Ide lezec, ale bede wpadac do Was czasem poczytac co by sobie za duzych zaleglosci nie zrobic.
Zuziunia - nic sie nie martw, samo spadnie jak przyjdzie pora....Najwazniejsze ze z dziidzia ok i ze lekarz pilnuje Twojego zdrowka.
Wszystkim wizytujacym powodzenia. Niestety juz nie pamietam co mialam jeszcze napisac, goraczka troche mnie rozklada i skupic mi sie ciezko.
3majcie sie dwupakach dziewczynki :))

ojej..kochala odpoczywaj i wracaj nam szybciutko do zdrowka

A ja ledwo żyję.Dziecko prawie 2 godz. wyło z bólu brzucha,nie dał się dotknąć,nie mógł sie ruszyć,stał oparty o stół z podkuloną nogą,twardym brzuchem i wrzeszczał.No koszmar jakiś.Ja go oczywiście na ręce nie miałam jak wziąść.Mąż ma ważną kontrolę.Tata na szkoleniu z wyłączonym tel.Pogotowie nie przyjedzie.
".:confused:

wieszco jak ja slysze takie objawy albo widze to odrazu boje sie ze o wyrostek

witam moje kwietnioweczki
wlasnie wrocilam jak sie okazalo z ostatniej wizyty przed porodem

Malutka ma juz glowke w kanale rodnym,
szyjka 1 cm
zaczal wychodzic czop sluzowy
brzuch znacznie opuszczony
malusia bedzie na swieta juz z nami max po swietach ale do 16 napewno
skurczyki mam nieregularnie narazie
wazy rowno 3000 g
jak sie okazalo zaszlam zaraz po okresie w ciaze

az mi lezka sie zakrecila ...oszczedzaj sie teraz...

Witam znowu kochane

:zawstydzona/y:

wszystko bedzie dobrze..teraz to juz spokojnie mozesz rodzic...

a ja jestem tak zmeczona ze szok..pol dnia na miescie bo dzisiaj u nas dzien sw. Patryka..parada itd..pelno ludzi na miescie a pogoda cudowna...slonko i cieplutko..a walniete irlandki juz w golych nogach..krotkich spodeknkach i bluzkach na ramionczkach

Hej,a Gabi w ramach "uruchamiania się" po leżeniu i bliskich urodzin była u fryca !!!
Teraz jest piękna i szczęśliwa:-)
Chłop ma prezent z głowy.:-p
Kupiłam sobie jeszcze szampon i odżywkę u fryca.Tusz do rzęs.Maszynki,dezodorant.Oilatum do kąpieli dla dzidzi,tantum rosa,sudocrem i żelki kinder biovital.I nie pytajcie ile zapłaciłam za wszystko:szok: Ale zostało spirit do pępka kupic i będzie wsio.
Ach,fajnie wrócic do życia:rofl2:.
Dziecko przy okazji też u fryca było (opluł lustro,bo się fryzjerki z jego wygłupów śmiały:baffled:)
Buziaki.

reklama
Do góry