reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

no własnie, masz rację, mnie tez to drażni jak gwiazdy wypowiadają się na temat trudów macierzyństwa, bo znając życie to mają kasę więc zatrudniają tysiąc nianiek no i mają czas na ćwiczenia, dbanie o siebie czy inne takie.

reklama
... famme, ja tez od dziewczyn slyszalam, ze po cc dopiero w 4 dobie ma sie pokarm, ale nie martw sie na zapas, ja po sn wystarczajaca ilosc mialam w 3 dobie, a przez 3 pierwsze oli cycowal bez przerwy, nawet pielegniarkom sie nie dal wykapac bo chcial cyca, a pozniej jak sie nassal to 4 godz. spal;-)
u nas w szkółce mówili, że to zależy od tego czy cc była tak po prostu na umówiony termin przychodzimy kładziemy się na stół i rodzimy czy poprzedzona skurczami (nawet wywoływanymi)... jeśli są normalnie skurcze i organizm produkuje oksytocynę to ma też sygnał, że powinien zacząć produkować pokarm dla maleństwa... jest wtedy duża szansa, że mleczko będzie od razu

Patrzcie co znalazly pazdziernikowki:-):-):-) tez sie usmialam:-D:-D:-D

-Nie wolno nic smażyć w ciąży bo tam, gdzie tłuszcz kapnie, to dziecko bedzie miało znamię.
-Nie wolno przechodzić pod kablami, bo się pępowina owinie.
-Nie wolno obcinać włosów, bo dziecko będzie glupie.
-Nie wolno patrzeć na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo się mozna zapatrzeć.
-Nie jeść kiszonych ogórkow bo mleko (to z piersi) skwaśnieje.
-Nie chodzić po słońcu, bo się zsiądzie.
-Nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem, bo dziecku będą ropiały oczka.
-Nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi.
-Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
-Nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
-Nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
-Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate.
-Nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
-Nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
-Nie depiluj się, bo dziecko urodzi się łyse.
-Podczas zmywania naczyń lub prania przyszła matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.
-Jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha, to dziecko będzie miało myszkę (znamię).

A teraz absolutny hardcore:
-Nie wolno przechodzić w ciąży przez kałuże, bo dziecko będzie miało wodołowie.

Udało mi się doczytać, szczęście bo nie było tego dużo ;-)

malutka wesoło masz z tymi psiakami ;-):tak:

Gabi trzymam kciuki za wizytę, wszytsko MUSI być ok

aha powodzenia u kardiologa

A mnie dziś w nocy podbrzusze bolało, aż ciężko mi było wstać to wc:baffled: Ale naszczęście jak rano się obudziłam wszystko było ok, podejrzewam, że to skutek wczorajszego sprzątania, kondycja już nie ta sama i trzeba się oszczędzać...
Jutro idę do gina i na usg, mam nadzieję, że wszytsko ok i cieszę się, że będę mogła zobaczyć Zuzika

Wszystkie ciuszki dzidziowe mam już poprane więc dziś w planach PRASOWANIE :baffled::baffled: aż się boję
Do uprania mam jeszcze kocyki, pościele, rożki, ochraniacz, pieluchy, ale jak narazie nie mam gdzie tego ułożyć, musimy chyba pomyśleć o kolejnej komodzie....

W przerwach podczas prasowania będę was poczytywać pisareczki ;-)

Miłego dnia życzę

patrzcie co znalazly pazdziernikowki:-):-):-) tez sie usmialam:-d:-d:-d

-nie wolno nic smażyć w ciąży bo tam, gdzie tłuszcz kapnie, to dziecko bedzie miało znamię.
-nie wolno przechodzić pod kablami, bo się pępowina owinie.
-nie wolno obcinać włosów, bo dziecko będzie glupie.
-nie wolno patrzeć na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo się mozna zapatrzeć.
-nie jeść kiszonych ogórkow bo mleko (to z piersi) skwaśnieje.
-nie chodzić po słońcu, bo się zsiądzie.
-nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem, bo dziecku będą ropiały oczka.
-nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi.
-nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
-nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
-nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
-nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate.
-nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
-nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
-nie depiluj się, bo dziecko urodzi się łyse.
-podczas zmywania naczyń lub prania przyszła matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.
-jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha, to dziecko będzie miało myszkę (znamię).

A teraz absolutny hardcore:
-nie wolno przechodzić w ciąży przez kałuże, bo dziecko będzie miało wodołowie.

:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

nio i ja juz jestem spowrotem, chociaz tez na chwile, bo jeszcze raz musze wyjsc do administracji:tak:
poki co pije herbatke i zajadam kremowke, ktora musialam kupic, bo by nie bylo;-)
jesli chodzi o wyniki badan to do najlepszych nie naleza, ale dokladnie co oznaczaja powie mi jutro lekarz.. jakos niechce czytac na necie tych wszystkich wiadomosci;-) mam nadzieje, ze najgorzej nie bedzie i tyle..
nio i musze wam powiedziec co mnie spotkalo w tramwaju dzisiaj i ostatnio zreszta tez, ale od poczatku.. w czwartek jak jechalam na te badania wsiadlam do tramwaju i stoje, bo nie ma miejsca.. nio i tak mi sie duszno zrobilo, wiec zaczelam glosno oddychac i juz myslalam, ze bede musiala wysiadac, ale na szczescie zwolnilo sie miejsce wiec usiadlam.. nio i zachwile kobieta ktora siedziala obok mnie pyta "czy nie potrzebuje pani pomocy??" nio i powiedzialam jej, ze dziekiuje, ale robi mi sie duszno jak stoje w takim tlumie, ale jak posiedze chwile to mi przejdzie.. nio wiadomo, ze milo mi sie zrobilo, bo ogolnie to wiadomo, ze u nas znieczulica jest;-) nio a dzisiaj wsiadam do tego samego tramwaju, oczywiscie zatloczony jak ostatnio i byla ta sama babka co ostatnio.. jak mnie zobaczyla to wstala i powiedziala, zebym sobie usiadla:szok: normalnie mnie wgielo, ale podziekowalam slicznie i siadlam, bo faktycznie chyba bym do konca nie dojechala:tak:dodam tylko, ze kobieta byla mniej wiecej w wieku mojego taty.. nio, ale zdziwilo mnie takie jej zachowanie, bo teraz malo kto w mpk widzi kobiete w ciazy:dry:
dziewczynki jesli chodzi o moje psice to ja juz poniekad przyzwyczajona jestem do takich wybrykow:-D hi hi nasza bokserka jak byla mlodziutka to doprowadzila jeden pokoj do ruiny i musielismy robic tam remont generalny:szok: niewiem co sobie akurat tamten pokoj tak upatrzyla, ale zerzarla cala tapete, dywan i wiele innych rzeczy:dry:nie wspomne o mojej nowiusienkiej mp3:-D hi hi nio, ale tak jak pisala bluebell ja sie na nie gniewac dlugo nie umie:tak:zaraz mi przechodza nerwy i znow jestesmy kolezanki;-)

niedawno wróciłam od okulisty - dostałam zaświadczenie o braku przeciwskazań do sn mimo pogorszenia wady w ciąży (krótkowzroczność+astygmatyzm+jakieś zwyrodnienia), okazuje się że nawet to w połączeniu z cukrzycą ciążową i wysokim ciśnieniem nie przeszkadza w sn, jestem teraz trochę w kropce, bo okulista powiedział ze niby nic złego nie powinno się zdarzyć, poczekam do wizyty u ginki 13.03, ona jest z-ca ordynatora w szpitalu w którym będę rodzić i zobacze jak ona się na to zapatruje,

U mnie były2cc właśnie ze względu na pogłębiającą się wadę wzroku w ciąży o2dioptrie za każdym razem... i jestem zdziwiona że pozwolił rodzić normalnie ale z lekarzem się nie polemizuje i rzeczywiście pogadaj z lekarką...

dziewczyny mam prosbe do tych co juz rodziły i to przez cc, napiszcie kiedy po cc miałyscie pokarm.

Do pierwszego cc miałam znieczulenie ogólne maluszka zobaczyłam po24h i pokarmu miałam aż nadto.Do drugiego cc znieczulili mnie podpajęczynkówkowo córcię dostałam jak tylko wstałam ok18h później i z pokarmem miałam analogicznie od razu i to takie ilości że masakra i nawet nie zauważyłam kiedy miałam nawał pokarmu:tak::tak:. Najważniejsze jest nastawienie...

A ja się dowiedział ze moja koleżanka jest w ciąży :-) I będzie rodzić w październiku :-) Czyli nadii1 to tak jak twoje koleżanki :-)
Ide lulku kwietnióweczki
Spokojnej nocy!

Październik widać będzie bardzo obfity w maluszki ja też mam sąsiadkę przez ścianę która ma ten termin wystawiony:tak:(jej mąż coś mówił o tym że ciąża jest zakaźna)

Czy wy macie w okresie ciąży ( głupie) sny, mi codziennie się śnią przerażające i głupuie rzeczy, nie wiem od czego to zależy?
Pozdrawiam i życzę przyjemnego dnia.

Tak w grudniu miałam takie2tygodnie że dosłownie bałam się usnąć a jak się budziłam to z takim przerażeniem że szok:szok::szok::szok: do tej pory pamiętam jak śniło mi się że włamali się do nas w nocy jak spaliśmy... jak wybudziłam się ze snu to z przerażenia bałam się ruszyć bo nie wiedziałam czy to sen czy jawa... masakra.Teraz już jest ok i śpię nawet nawet.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u lekarzy żeby było ok:tak::tak:.

Witajcie
nadrobilam..uff..hehe..ja srednio wyspana bo wczoraj pod wieczor cos bolala mnie kosc lonowa..pierwszy raz w ciazy takie zjawisko mnie dopado ale dzis juz ok..
no i dzisiaj juz moj P bedzie..heheh ale sie ciesze ze w koncu niebedziemy z mlodym sami siedziec
co do pogody to u mnie dzisiaj do d...pada..wrr...a ja chcalam spacerkiem na poczte isc bo dzisiaj matki boskiej pienieznej u nas

dziewczyny mam prosbe do tych co juz rodziły i to przez cc, napiszcie kiedy po cc miałyscie pokarm.
mi po cc Ala przyniescli po jakis 3 godzinach jak juz bylam na tyle silna aby moc go rzymac to odrazu polozna przystawila mi go do cycka i pokazala co i jak..mlody ssal..a pozniej to tak mu sie spodobalo ze w 2 dobie mialam juz cale obolale i popekane sutki ..ale mleka tyle aby moc caly oddzial wykarmic...hehe
chyba wsztsko zalezy jakie znieczulenie sie mialo ..

witajcie z rana!

tylko się witam, już jestem po drugim śniadaniu i szykuję sie do dentysty, mam lekkiego stresa bo będziemy próbować najpierw bez znieczulenia, brrr

powodzenia na wszystkich wizytach dzisiejszych,
trzymam kciuki

reklama
Do góry