reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwas foliowy i witaminy w ciąży. Co i ile ?

Ja biore femibion classic i chcialabym dokupic jakies osobne omega 3 i teraz mam problem bo wiekszosc na dodatkowe witaminy juz zawarte.
Czy ktoras z was brala osobno te witaminy?

reklama
Ja się w sumie nigdy nie zastanawiałam nad tym żeby brać dodatkowo. Te, które polecił mi lekarz były bardzo drogie i w końcu kupiłam *spam* dla kobiet w ciąży i matek karmiących. Myślę, że mogę powiedzieć, ze byłam zadowolona, nie spałam non stop, miałam dość energii, ale chyba największy wpływ miało to, ze jest w syropie a ja mam kłopoty z połykaniem tabletek.

Syrop na przeziębienie też, tabletki na gardło i syrop dla kobiet w ciąży i matek karmiących. To znaczy za moich czasów był syrop bo eraz jest w tabletkach.

Witam :-). U mnie jak na razie mam przyjmować kwas foliowy, ale pewnie nie długo to się zmieni ... Tego wszystkiego jest aż tyle że nawet nie wiadomo co wybrać :szok:

Mój pan doktor jest przeciwny sztucznej suplementacji i ja z resztą też, dlatego od początku ciąży zażywam kwas foliowy, a pozostałe witaminki w owocach i warzywach. W obawie przed choróbskami (bo zawsze jestem cały okres zimowy zaziębiona i we wrześniu już mnie coś łapało) popijam od ponad miesiąca tran Mollers Baby (jedną łyżeczkę dziennie) - koleżanka mi poleciła, bo przez całą ciąże nie zachorowała. Oczywiście skonsultowałam z lekarzem prowadzącym. Posiada kwasy omega 3, witaminę D i ma obniżoną zawartość witaminy A. Po ostatniej wizycie lekarz zalecił mi brać magnez przez wzgląd na straszne kurcze nóg w nocy i póki co to tyle :happy2:

Joasia_1986 jak najbardziej najlepsze witaminy to świeże owoce i warzywa, lecz najlepszy okres na nie to lato , a tutaj coraz bliżej nam do zimy :)
A odnośnie tego tranu to Mnie bardzo zaciekawił muszę poczytać wiecej :) pzdr

A Falvit mama miałyście?? Ja byłam zadowolona. Nie wiem czemu wszyscy ginekolodzy polecają te witaminy co są drogie, a te są dobre i tanie.

reklama
Do góry