reklama
Ja brałam kwas foliowy również przed ciążą już w liceum nas edukowano na ten temat, ale to jaki tam był w aptece, nie koniecznie folik, w ciąży folik bo taki zalecił ginekolog, natomiast nie kazał mi brać żadnych witamin, bo przy moich dobrych wynikach było to niepotrzebne, chyba, ze chciałabym rodzić 6 kilowego bobasa, także odpuściłam
Paulinaa88
Zaciekawiona BB
Ja brałam Femibion natal w ciąży nie wiem czy dlatego że ma tą metafolinę, ale to było zalecenie lekarza widać wiedział co robi. Przed ciążą nie brałam nic, choć napewno powinnam. Każda kobieta starająca się świadomie o dziecko powinna przed ciążą przyjmować foliany.
Ponoć dziecko bardzo dużo zabiera od nas kwasu foliowego przez pierwszy trymestr, dlatego trzeba wcześniej sobie go magazynować Później nie jest nam on tak bardzo potrzebny.
Ja biorę omegamed optima i dobrze się po niej czuję, wyniki ok, dzidzi ok - polecam
ja też biorę femibion i jestem bardzo zadowolona! wcześniej brałam gravid i czułam się okropnie dlatego femibionu nie zmieniam przede wszystkim stawiam jednak na witaminki w warzywach i owocach a kwasy w rybach i orzechach
Paulinaa88
Zaciekawiona BB
ja też biorę femibion i jestem bardzo zadowolona! wcześniej brałam gravid i czułam się okropnie dlatego femibionu nie zmieniam przede wszystkim stawiam jednak na witaminki w warzywach i owocach a kwasy w rybach i orzechach
Jak dla mnie femibion to zlepa wszystkich witamin świata, które w większości mamy właśnie w diecie. A co za dużo to też niezdrowo. A nie ma DHA. Ja jestem wege i wit z grupy B nie uzupełniam, tylko w diecie wszystko mam, a niewege mamy to z mięsa mnóstwo wit B. Więc nie rozumiem po co to dodatkowo brać
zależy o którym femibion masz na mysli Paulinaa88, ja biorę femibion natal 2 który DHA posiada, od początku ciaży brałam gravid który również posiadał jego dużą dawkę. i zgadzam się, że większośc witamin pozyskujemy w codziennej diecie jesli o nią dbamy ale w ciąży zapotrzebowanie na witaminy znacznie rośnie więc wolę jednak je przyjmowac
reklama
Paulinaa88
Zgadzam się z Tobą w kwestii iż nadmierna podaż witamin w ciąży nie ma aż tak dużego znaczenia jeśli dobrze się odżywiamy. Jak napisała nina2013
Zgadzam się z Tobą w kwestii iż nadmierna podaż witamin w ciąży nie ma aż tak dużego znaczenia jeśli dobrze się odżywiamy. Jak napisała nina2013
według mnie to jest istota dla której kobiety decydują się brać takie preparaty. Dodatkowym chociaż myślę, że głównym powodem jest zawartość folianów, w tym konkretnym przypadku - metafoliny, której dostarczanie organizmowi kobiety jest niezbędne w przypadku planowania lub zajścia w ciążę.zależy o którym femibion masz na mysli Paulinaa88, ja biorę femibion natal 2 który DHA posiada[...]