reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwas foliowy i witaminy w ciąży. Co i ile ?

Na początku nie musiałam brać witamin, dopiero później lekarz mi je zalecił.
Jak dla mnie preparaty witaminowe to standard w ciąży...

reklama
Ja mam propozycje-zamisat bawic sie w lekarzy i doradzac.....lepiej posluchac sie prawdziwego lekarza i tyle. Jesli zalecil-bierz....jesli nie to znaczy, ze widocznie nie ma potrzeby brac.

Ritmusia jakby Ewa87 była pewna decyzji swojego lekarza nie pisałaby tutaj swojego zapytania względem witamin. A bycie na forum chyba ma taki cel...

Ritmusia jakby Ewa87 była pewna decyzji swojego lekarza nie pisałaby tutaj swojego zapytania względem witamin. A bycie na forum chyba ma taki cel...

Kazdy pisze co innego.....moim zdaniem dziewczyna mętliku moze dostac..... :-)
p.s. Przepraszam za to co napisze, ale skoro nie jest pewna decyzji lekarza to jak moze byc pewna tego, ze na forum dostanie trafne rady? Dziewczyny na pewno kazda z was ma troche racji, ale jednak lekarz to specjalista-po cos szkoly konczyl....

Na zajeciach z gin, taki stary lekarz opowiadal nam jak to byl mlody, niedoswiadczony i usg jeszcze na swiecie nie bylo. przyszla do niego matka z corka, 14letnia (!) ze cos sie niedobrego z mala dzieje. chcial ja zbadac - dziewczynka byla dziewica - wiec badal per rectum. Macica wydala mu sie dziwna - powiekszona. Poprosil starszego kolege, ten wlozyl palec i po chwili mowi: "co ty? 12 tyg ciazy rozpoznac nie mozesz?"
wiec jak widzisz cuda sie zdarzaja:)
moze ja nie klamie? :) pozdrawiam Cie serdecznie.

Kazdy pisze co innego.....moim zdaniem dziewczyna mętliku moze dostac..... :-)
p.s. Przepraszam za to co napisze, ale skoro nie jest pewna decyzji lekarza to jak moze byc pewna tego, ze na forum dostanie trafne rady? Dziewczyny na pewno kazda z was ma troche racji, ale jednak lekarz to specjalista-po cos szkoly konczyl....

I dlatego większość stwierdziła żeby słuchała jednak rad lekarza:blink:

:-) zgadza sie. Ja od poczatku braam tylko folik. Badania co miesiac wychodza idealnie. Jestem w 34tc i mala wazy 2660.
Wazne jest tez jaki styl zycia prowadzi sie przed ciazą.....ja zawsze zdrowo sie odzywialam. Nigdy nie mialam problemu z niedoborem witamin.
Kazdą pacjentke trzeba traktowac indywidualnie. :-)

reklama
Zgodzę się z Tobą w 150%:tak::tak::tak::tak:
Ja mam wręcz zakaz brania witamin.... :baffled: Kwas foliowy w dużej dawce brałam do samego końca 4 miesiąca bo tak musiałam. A wyniki mam doskonałe.:-)

Do góry