reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwas foliowy i witaminy w ciąży. Co i ile ?

Feminatalu nie zażywałam, teraz piję Prenate Elite już kolejny miesiąc i czuje się po nim dobrze. Cena jest rozsądna tj. ok 26zł, zapach czekoladowy, ma wszystkie niezbędne witaminy tj. m.in. kwasy Omega-3 i kwas foliowy.

reklama
Witam gorąco :)
Ja brałam Centrum Materne, ale miałam po tym STRASZNE nudności...:sorry2:
I lekarz przepisał mi PRENATE ELITE, witaminy z kwasami omega:-)
I przyznam szczerze, że jestem bardzo zadowolona..:tak:
Fajnie się je łyka, bo są śliskie, nie przyklejają się do gardła jak materna no i dodatkowo maja kwasy omega.
Super, polecam :) :) :)
Pozdrawiam :-);-)

Ja piję Prenate Elite wg zalecenia lekarza. Tabletki są żelowe, łatwe do połknięcia, o zapachu czekoladowym, cena niewygórowana, ok 26 zł. Czuję się po nim dobrze, zawiera m.in. kwasy Omega-3 i kwas foliowy, więc nie trzeba łykać dodatkowej tabletki folica. Polecam :tak:

Ja zażywałam na początku Feminatal, ale źle się po nim czułam, co wydało mi sie dziwne bo bardzo wiele dziewczyn go zażywa i poleca, a jednak mój organizm go nie tolerował. Ja zmieniłam Feminatal na Prenate Elite i jak narazie jest ok. :-)

Najpierw piłam Feminatal, ale miałam po nim nudności i lekarz przepisał mi Prenate Elite,piję je codziennie. Do tego jem spore ilości warzyw i owoców. Odkąd piję witaminy, odstawiłam Foilic. Pozdrawiam

A ja jak byłam w ciąży brałam tylko folik do końca pierwszego trymestru, a później już nic. Dobra dieta, bogata w witaminy :-). Pod koniec ciąży dokuczały mi bardzo skurcze łydek(potrafiłam płakać z bólu jak mnie złapało), więc lekarz zlecił brać magnez i żelazo :tak:. Pozdrawiam

reklama
Ze wzgledu na zla dostepnosc feminatalu 400 w ostatnim czasie lekarz zmienil mi na prenate elite. Niestety chyba organizm zle toleruje bo czysci mnie jak psa po obierkach...
Slyszalam tez dobre opinie o Prenatal DHEA ale nie uzywalam.

Do góry