reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

Co do zielonych kupek, to z tego co wiem na początku moga takie wystapic, ale juz w 2 msc to nie wiem, czytałam zeby isc do lekarza gdy w kupce występuje śluz lub krew i kiedy niemiło pachnie. MOze warto zasięgnąć porady lekarza

reklama
Napewno pójde do lekarza. Juz mam umowioną wizyte.
Tyle,że ja mieszkam w Anglii i jakoś nie ufam tutejszym lekarzom.
Opieka medyczna bardzo tu kuleje. Są duże braki jesli chodzi o lekarzy.
Tu na wszystko lekarze wypisują paracetamol. Ciekawe co teraz mi lekarz doradzi, jeśli chodzi o niemowlę.:confused:
pozdrawiam

Witam.
Moja niunia też miała zielone kupki jak karmiłam piersią a przyczyną takich kupek było zjedzenie czegoś nietolerującego przez małą.Jak się później okazało ma skazę białkową i jedzenie przeze mnie produktów zawierajacych wysokie ilości białka powodowało między innymi żielone kupki ze śluzem.
Napisz proszę czy po wizycie u lekarza nastąpiła poprawa i co było tego przyczyną.

Pozdrawiam

U mojej małej zielone kupki były objawem nietolerancji na marchewkę. Jak ja wypiłam sok z karotką to mała od razu miała kłopoty z brzusiem. Niestety doszłam do tego sama, lekarka na to nie wpadła. Również spożywanie nabiału przez mamą mogą powodować zielone kupki u maleństwa.
Pierwsze przeanalizuj swoją dietę może jesz cos co dzidzia nie toleruje, po wizycie napisz co lekarz Ci powiedział.

nie jestem pewna co do koloru kupek, u mnie to juz dawno temu bylo:-) , babcie powiadaly ze jak dziecko marznie....:baffled: , ale napewno sluz w kupce to nic dobrego a w kazdym razie nie moze go tam byc, bo to oznaka ze cos w jelitkach zaczyna sie dziac. Prawdopodobnie bedziesz musiala przejrzec swoja diete bo czegos maluszek napewno nie toleruje:no: . MOj syn tak mial byl wtedy troche starszy ale non stop go karmilam cycem.
Ja tez mieszkam a anglii i znam tutejsze przychodnie takze jezeli nic ci nie pomoga, a raczej nie:wściekła/y: , to idz do polskiego pediatry tutaj tez sa i z nim porozmawiaj, jak nie masz dostepu do cooltury(tam sa adresy) to daj znac cos poszperam dla ciebie

Jak na mój gust to to jest nietolerancja białka. Odstaw tez kozie mleko, bo uczula tak jak krowie i uważaj na diete, bo rózne produkty, których bys o to nie podejrzewała zawierac moga mleko. W sluzie moze pojawic sie krew, wtedy koniecznie udaj sie do lekarza. Kolor i zapach tez swiadcza o nietolerancji, Musisz byc ostrozna, zeby objawy sie nie pogorszyły.

Dzieki bardzo za wszystkie Wasze posty.
Wczoraj bylam u lekarza. Pocieszyl mnie ze u niemowlat karmionych piersia to tak moze byc. Zreszta nie spodziewalam sie innej odpowiedzi u angielskiego lekarza z pochodzenia Indyjczyka. Kazal mi sie wcale tym nie przejmowac, poniewaz Gabrys jest radosny, spokojny, nie miewa kolek i dobrze przybiera na wadze. jednak nie dalam za wygrana i dzis zanioslam kupke na posiew do badania. Jesli wynik bedzie dobry to wtedy sie uspokoje.A mam nadzieje , ze tak wlasnie bedzie.
pozdrowionka

Martusia robi takie wodniste kupki,wczoraj z takimi dużymi grudkami...Nie podobaja mi sie...nie jem serow,ani mleka krowiego,ktore zastepuje kozim,wczoraj jadlam parowki, kanapki z wedlina, mieso z indyka,platki z mlekiem kozim...Nie ma na skorze uczulenia, ladnie przyiera na wadze...:dry:

Witam. potrzebuje rady. Moja córka ma prawie 5 miesięcy i jest karmiona nutramigenem. Zaczęłam dawać jej zupki hippa oraz jabłko i od tego czasu ciezko jej zrobic kupkę a jak zrobi to jest ona gęsta, zielonkawa albo szarawa i brzydko pachnie. Takie kupki robi po troszeczku. czasami się wysila i tu nic. Raz dziennie daje jej herbatke koperkową i nic więcej do picia. Nie chce pić. Może na coś choruje.. Jak jej pomóc???:( Przez dwa dni zupek nie jadła, ewentualnie jabłko i kupki można powiedzieć że są takie same - niewielka zmiana.

reklama
podobno herbatki hipp daja taki efekt...moze odstaw narazie ta herbatke i poobserwuj dziecko...
Generalnie jak sa zielone to nie ma czym sie przejmowac, to normalny efekt utleniania sie kupki...

Do góry