reklama
AAntos
Początkująca w BB
witam!!! moj 8-miesieczny synek od prawie 4 dni ma biegunke:-(juz wczoraj wieczorem wydawalo sie ze juz mija a tu znowu. Nie ma problemu z piciem ale mleka w ogole nie chce, to samo tyczy sie obiadku. W nocy budzi sie z placzem i nie chce spac:-(w nocy podalam mu smecte. Czy wiecie jak zwalczyc biegunke domowymi sposobami i czy powinnam sie martwic brakiem apetytu?????
ps. lekarz powiedzial ze to minie...
ps. lekarz powiedzial ze to minie...
AAntos, ja swojej Niuni robię wtedy zupkę marchwiową z ryzem i jedno i drugie zatrzymuje. Możesz podawać kaszke ryżową. Acha, nie chce obiadku, a deserki? Może jagody? Spróbuj też kisiel- reguluje trawienie. Dobrze, ze pije, bo przy biegunce traci dużo wody.
A co lekarz mówił o powodach? Moze ząbki? Jeśli tak, to lepiej podać coś przeciwbólowego, bo biegunka może być z bólu? Brak apetytu jest w takiej sytuacji zupełnie normalny. Ty jesz kiedy żle się czujesz?
Pozdrawiam.
A co lekarz mówił o powodach? Moze ząbki? Jeśli tak, to lepiej podać coś przeciwbólowego, bo biegunka może być z bólu? Brak apetytu jest w takiej sytuacji zupełnie normalny. Ty jesz kiedy żle się czujesz?
Pozdrawiam.
Agnes78
MAJOWA MAMA '06
AAntos z tego co piszesz wynika że Twój synek ma grypę jelitową, którą wywołują rotawirusy, moja córcia też to przechodziła. Przechodzi to dziecko dokładnie tak jak piszesz wydaje się, że już mamy z "głowy" biegunkę a ona z powrotem wraca. Przy biegunce jest nietolerancja laktozy dlatego mały nie chce mleka. Dawaj mu jak najwięcej pić żeby się nie odwodnił, jest taki preparat bez recepty Gastrolit przeciw odwodnieniu. Na receptę jest Nifuroksyzyd przeciw biegunce. Smecta może powodować że biegunka może się wzmóc u mojej Anii tak było. Możesz też dawać kaszki ryżowe ale na wodzie bez mleka i zupkę marchewkową. Mam nadzieję, że małemu wszystko szybko przejdzie a wtedy apetyt mu wróci za dwóch (moja Ania po chorobie jadła za dwóch). Pozdrawiam
AAntos
Początkująca w BB
dziekuje bardzo za rady:-)co do powodow biekunki to lekarz podejrzewa wirus, choc nie za bardzo jej wierze bo juz nie raz mnie zawiodla jesli chodzi o diagnoze i w ogole pomoc lekarska. Maly tez goraczkowal ale to juz mam z glowy. Zupke marchewkowa staram sie podawac ale nie za bardzo mu to idzie:-(robie tez kaszki mleczno-ryzowe, ktore zawsze zje do samego konca:-)i to wszystko...
Jeszcze raz dziekuje:-):-):-)mam nadzieje ze juz niedlugo Misiek wroci do formy:-)
Jeszcze raz dziekuje:-):-):-)mam nadzieje ze juz niedlugo Misiek wroci do formy:-)
Karolina55
Mama Gabrysia
Wydaje mi sie, ze najbardziej to przydalaby Ci sie porzadna diagnoza lekarska, lekarza, do ktorego bedziesz miala zaufanie. Moze poprostu go zmienic?
AAntos
Początkująca w BB
witaj Karolina55:-) bardzo bym chciala zmienic lekarza, ktoremu moglabym ufac tylko fakt jest taki ze obecnie przebywam w Irlandii gdzie sluzba lekarska jest mizerna!!! takze jesli nawet chcialabym zmienic lekarza na lepszego to nie wiem gdzie go szukac a narazie polskich lekarzy w Irlandii jak "na lekarstwo":-(staram sie sama, domowymi sposobami pomoc maluszkowi zanim kolejny raz wybiore sie do tej pseudo-lekarki ale dziekuje bardzo za sugestie
pozdrawiam:-)
pozdrawiam:-)
Dziewczyny!!! mam pytanie!!! Moja Hanuś (2,5 m-ce) zrobiła dziś po raz pierwszy brzydko pachnącą, śluzowatą, zieloną kupę. Zawsze była śliczna musztardka. Do tego na buzi wyskoczyła jej jakaś wysypka. Mała jest karmiona piersią tylko i wyłącznie. Żadnych glukoz, herbatek i tym podobnych. Nie stosuję żadnej konkretnej diety, ale tak sobie myślę czy przypadkiem czegoś nie zjadłam. Powiedzcie mi, czy już lecieć do lekarza, czy sie wstrzymać i poczekać co będzie dalej. Może znacie przyczynę??? Pozdrawiam !!!!!!!!!!
poczekaj...przeanalizuj co zjadlas w ciagu dwoch dni...jesli jadla np cos z mlekiem to dostaw na pare dni grupe tych produktow i obserwuj. A moze zjadlas cos czego wczesniej nie jadlas? Jesli w ciagu trzech dni nie przejdzie to wtedy warto skonsultowac sie z lekarzem. Wysypka moze sie utrzymywac kilka dni, ale kupka moze szybko wrocic do normy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
reklama
mammamisia
Wrześniowe mamy'06
A może podajesz małej żelazo. Mój synek brał żelazo i pierwszej kupki też się wystraszyłam!
Podziel się: