reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

reklama
witam,

moja dzidzia ma 5 dni i przy kazdym prawie jedzeniu robi kupki glosno pierdzac czy to normalne ? i praktycziea kazdym razem jej sie ulewa probuje ja trzymac w pionie ale nie beka .Klade ja tez na boku aby bezpiecznie sie ulalo.
Cyz mam powody do niepokoju??? Acha karmieja piersia

Czy mozna jesc dżem aroniowy karmiac piersia ???

U nas tez tak bylo- kupka w czsie kazdego karmienie. A ulewanie to tez nie patologia- tylko pamietaj, ukladaj malca na buczku zeby sie do uszek nie nalalo!
A odnoscie bekania- po jedzieniu potrzymaj malucha jeszcze z 3 min jezacego ( nie na plaski tylko na reku) a dopiero pozniej spionizuj-szybcie j sie odbije!

to kupkanie w czasie karmienia to faktycznie normalka :D a ulewanie też,pod warunkiem że to nie są wymioty ( jak wylewa się mleczko pod ciśnieniem),moja Lenka dosyć długo ulewała ale na szczęście nie jest już tak źle :D . Pozdrawiam.

ale jej sie ulewa nawet po dwoch godzinach po karmieniu , przed kolejnym karmieniem takie zwarzone mleczko :(

Ciesz sie ze purka tzn ze jelita pracuja a kupki po kazdym karmieniu piersia to normalka .
co do ulewania to moze to byc nawet po tak poznym czasie ::) nieprzejmuj sie z wiekiem to przechodzi.
jesli sie nie odbija to mozesz malenstwo poloozyc na chwilke na brzuszku. a jesli po karmieniu zasnie i sie nie odbije to odbije sie po przebudzeniu jak sie porusza.

sylwia-lesiak pisze:
ukladaj malca na buczku zeby sie do uszek nie nalalo!
z tym sie niezgodze bo dzecku od wewnatrz nie ma szans sie nic nalac do uszka jedynie od wewnatrz tak mi powiedział laryngolog bo u nas tez czesto ulewała i od tego mielismy zapalenie ucha. było to spowodowane tym ze pokarm przedostawał sie do nosa (chyba) a pozniej do ucha i tam zaczynał rozkładac sie i tworzył sie stan zapalny (tak w skrócie0

pozdrawiam

Moja Hania tez ulewala i to nie tylko buzia ale tez nosem ::) i od tego moze byc zapalenie ucha niestety
Generalnie nic nie pomagalo ani odbekniecie, ani ukladanie wyzej nic. Po prostu wyrosla z tego ale okolo 3 miesiace bylam w lekkim stresie przez to ulewanie :(.
Hania odbekala u nas tylko w pozycji na ramieniu, po prostu przewieszona przez ramie, nic innego nie wchodzilo w gre. Na szczescie obylo sie bez zapalnia ucha. Teraz ani sladu po ulewaniu :). Trzymaj sie trzeba to przetrwac.

reklama
dziewczynki kochane wy bardziej doświadczone w tych sprawach jestescie bo z julką zadnych problemów nie miałam...
klaudia natomiast cały czas jest niespokojna przed tym jak ma zrobic kupke strasznie się pręzy napina brzuszek i dopiero jak zrobi głośna kupkę widzę ze daje jej to ulgę...do tego tez ulewa dzis się wystraszyłam bo i noskiem jej poszło.. do tego cały czas przy cycu jet nawet na chwilke nie chce od niego odejsc...smoczek pozuje moze z 10 minut i znowu cyca się domaga...
nie wiem co robic bo jak juz mówiłam z pierwszą córką takich kłopotów nie miałam więc laik jestem....chciałam was zapytac czy herbatkę z kopru włoskiego moge jej dawac...ale w jakich ilosciach??
kilka łyzeczek czy butelka ją poic ile sama wypije??

narazie ja pije ta herbatkę??
pomóżcie...

Do góry