reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

Mnie Jasio znowu kupkami " zalewa" .Dzis na szczepieniu pogadam o tym - nie mam juz sil. Co sie czerwona pupina wygoi to znowu czerwona :( :(

reklama
Marchewki się trochę boję, bo mały ma 4 m-ce i jest tylko na piersi, nigdy nic innego nie jadł. Wczoraj podaliśmy czopki glicerynowe, syrop przeczyszczający i nic. Dziś jest 12 dni! Dziwne, bo brzuch nadal miękki, dziecko pogodne, bez dolegliwości. Nic, czekamy do jutra rana i jak nic sie nie pojawi, idziemy do lekarza. herbatki też pije, z tym że te zwykłe, może hipp by coś popchał coś

ja marchewke wprowadzilam wlasniej ak miala 4 miesiace i tez byla tylko na piersi, potem dopiero musielismy wprowadzic mleko modyfikowane , bo wracam do pracy. Ale tej marchwki to zaledwie tylko jedna lub dwie lyzeczki male, nie wiecej.i dawalamjeje przetarte jabluszko gotowane .Zarowno jedno i drugie spowodowalo ze mala ma teraz regularne stolce codziennie , a wczesnie byly raz na 3, 4 dni

Mam problem z kupką mojej córy
dziś juz czwarty dzien bez kupki podaje jej herbatke plantex i kropelki espumisan (pani doktor zalecila)
doktorka mowila ze dziecko moze kilka dni nie robic kupki ze to nic zlego
ale moja niunia sie pręży stęka robi bardzo śmierdzące bąki

A jak karmisz? Naturalnie czy mieszanką? Przy karmieniu naturalnym takie rzeczy mogą mieć miejsce. Rozpiętość może być duża: od kilku dziennie do jednej na kilka dni.

Hipp ulatwiajacy trawienie -suuuper.
TYlko sie przygoruja jak malec zrobi kupke to sie napewno nie zmiesci w pieluszke wszytkimi otworkami wyjdzie ;D ;D ;D ;D i od razu kapiel :p

karmie piersia
pomoglam niuni troszke termometrem i troszke zrobila kupki potem trosdzke sama moze bedzie donrze

Dzieci karmione piersią zazwyczaj nie mają zaparć więc może Twoja córcia ma taki długi cykl. Termometru nie używałam, ale słyszałam, że trzeba uważać, bo dziecko się przyzwyczaja.
Pozdrawiam.

Ja byłam zmuszona użyć już kilka razy czopka kiedy maleństwo nie robiło kupki przez 5 lub 6 dni. (Karmię piersią) Wczoraj dałam Ali dwie łyżeczki marchewki i dzisiaj zrobiła bardzo dużą kupkę, która wylała się na ciuszki. Czym ja teraz spiorę tą wielką żółtą plamę? Macie jakieś wypróbowane sposoby?

reklama
uff, na szczęście wczoraj poszło!!! W ogromnej ilości i wielokrotnie. Nie wiem, gdzie sie to mieściło. A ryczałam za każdym razem jak pomyślałam otej lewatywie
Ale herbatę z Hippa i tak kupię, żeby profilaktycznie zapobiec takim niespodzianką

Do góry