reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

Dziewczyny pomóżcie

moja mala meczy sie przy robieniu kupki ssie piers steka przy tym robi sie czerwona i ja wyplowa choc jest glodna i tak bylo przez prawie cala noc, a jak zasnie to zaraz sie budzi.co robic

reklama
Ile twoje dziecko juz ma ? Wprowadziłas juz stałe pokarmy? W dzień też ma takie problemy? Wiesz... moze to nie wina kupki, moze być wiele innych powodów: ząbkowanie, jest jej za gorąco , boli ją brzuszek. Moje dziecko tez ma chwile , ze sie budzi w nocy i zaczyna płakać. Daje mu cyca , ale wypluwa i dalej ryczy. Wtedy zawsze wystarczy , ze dam smoka.

mik41 pisze:
coreczka ma 8 dni i po karmieniu lub w trakcie prezy sie i placze steka pierdzie ale kupki nie ma

podejzewam ze to cos z jelitkami, dzieci tak reaguja na zbyt intensywne ruchy jelit ( ruchy robaczkowe), chociaz moze byc to kolka ale nie musi!!!!polecam espumisan dla dzieci i plantex....taka herbatka..........poza tym masaz brzuszka.......

albo najlepiej skontaktoj sie ze swoim pediatra!!

Spróbuj tego: Jak nie pomoże to wybierz się do lekarza z bobaskiem, bo takie szkrabiki powinny robic kupkę po każdym karmieniu

- Masazyk brzuszka kolistymi ruchami w prawo delikatnie, ciepla reka dajesz cieplo i rozluzniasz brzuszek maluszka..
Smarujesz oliwka zeby nie ciagnac skoreczki.

- Rozumiem, ze karmisz piersia, mleko i prod.mleczne odstaw KONIECZNIE bo to niezla szkoda dla dzieciaczkow. Poza tym czekolady, kawy itp...w minimalnych ilosciach, zwieksz
ilosc wypijanej wody (przede wszystkim) i owocow oraz warzyw (dobrze jak
surowych).

- Uwierz, ze pomozesz, dacie rade, malenka da rade z masazykami, cwiczeniami
nozek: na pleckach ja kladziesz i bierzesz za nozki, podciagasz je do brzuszka
zgiete i krecisz tez w prawo kolistymi ruchami.
Sporo gazow choc odchodzi.

-Tu, gdzie mieszkam, lekarze radzili nawet ciut oliwy z oliwek do butli, ale to
jak chcesz..

-Raczej nie wkladaj Jej termometrow itp.., bo to moze spowodowac tylko nasilenie
problemu, gdy jelitko i odbyt sie przyzwyczaja i rozluznia byc moze tylko juz w
ten sposob by sie wyprozniala i..to nie jest dobre.

-Dopajanie - Kup sobie buteleczke szklana (najzdrowiej) z
gumowym anatomicznym smoczkiem i dawaj malej herbatke z rumianku. Tylko jak
wlejesz do butelki np 3 duze lyzki naparu-rozciencz z woda koniecznie!-pol na
pol najlepiej. Jak corcia wstanie daj jej najpierw troche herbatki...tak ze 3
razy dziennie.Jak zacznie robic rzadkie kupki to odstaw rumianek na dzien lub
2...Ja dodatkowo parze jeszcze koper wloski-dale do butelki 3 duze lyzki kopru
i 1-2 duze l rumianku-oczywiscie rozcienczam woda...Nie bedzie dziecko mialo
kolek, latwiej robi kupke, szybciej pozbywa sie baczkow...

- Jak widzisz ze dzidzi zaczyna stekac pomaga rowniez poluzowanie pieluchy i
przycisniecie nozek do brzuszka- tylko kupka moze gdzies wyplynac... :-)))))

- Mojemu synkowi bardzo pomagały ziolka laktacyjne fito-mix- sprawdzone- kiedy
nie piłam maly nawet baczka nie puscil, a jak 3 herbatki wypiłam to pierdział jak
najety,a kupke to nawet nie wiem kiedy robił...zero problemu...

Powodzenia !!! :)

a najlepiej po prostu idz do lekarza...

kazde dzieciatko jest inne i eksperymentowanie na kilkudniowym malenstwie na podstawie porad z forum (choc ogolnie slusznych) jest raczej nie najlepsze...

za kilka miesiecy, kiedy "poznasz" juz wlasne dziecko lepiej - jego reakcje, zachowania ew. dolegliwosci, forum jest super, by spytac o drobiazgi lub by sie ogolnie zorientowac...
ale jesli Cie cos powaznie niepokoi to lekarz, DOBRY!!! LEKARZ

to juz drugi Twoj temat o kupkach... wg mnie to zupelnie normalne reakcje malenkiego, niedojrzalego ukladu trawiennego...
moze cos ciezszego zjadlas - zdarza sie... sa na to srodki dorazne typu Esputicon - powinien Ci to powiedziec lekarz podczas wizyty patronazowej... oraz to, ze caly swiat nie kreci sie wokol dzieciecej kupki... :)

glowa do gory... zrob liste tematow, ktore Cie interesuja ws pielegnacji niemowlecia i spytaj lekarza lub poloznej podczas najblizszew wizyty... :)

reklama
Moja Nastka przez pierwszy miesiąc stękała przez sen. Po prostu ciężko jeszcze jej się trawiło. Od zawsze też sporo ulewała. Ulewa do tej pory (a ma już 10-ty miesiąc). Szczególnie jak napiła się mleka, czasem nawet godzinę po posiłku. Taka chyba jej uroda.

Do góry