reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
No niestety na biegunkę nie ma innego lekarstwa niż czas. W szpitalu tylko nawadniają. Trzeba patrzec jak dzieci cierpią. Tak jest zresztą z każdą chorobą. Żal ściska
witam,od jakiegoś czasu moja mała ma problemy z kupką-strasznie się pręży a przy tym płacze i trochę pokrzykuje.Pediatra przepisał ten właśnie syropek.po ok.tygodniu stosowania kupka idzie lżej ale jest taka jakby zgluciała i przy tym zielona.Czy któraś z was drogie panie miała styczność z tym syropem i jakie były objawy stosowania.
pozdrawiam...
pozdrawiam...
Ja podawałam DEBRIDAT synkowi przez 3 miesiące jako środek na kolkę gazy i kupkę żeby łatwiej robił. Kupka bywała czasem zielonkawa ale konsystencja przypominała musztarde kolor zazwyczaj też. Poprawa nastąpiła po 2-3 tyg stosowania.
Rodzice Oliviera
Zaciekawiona BB
witam drogie mamy
od 3 tyg powoli i ostroznie wprowadzam malutkiemu jablko,marchew kleik.. teraz juz zjada caly sloik gerber i wypija 50ml soku i od tych wiekszych ilosci ma kropeczki nie widoczne ale wyczuwalne reka na policzkach klatce piersiowej czasem na nozce,, malutki e drobne krosteczki..
a wczoraj zrobil zielona kupke jak ciastolina b,sie meczyl przy tym..robie kupke co 2-3 dni,a dzis jak nigdy brzydko pachnaca zolta luzna bryje i ziemnymi trzema bobkami jakby.. hmm czy te zmiany to normalna reackja na zminae diety czy to zadatki do alergii na pokarm? bo malutki wyglada dobrze wesoly spi a do tego te upaly stad ciezko znalesc przyczyne marudzenia placzu drazliwosci malucha przed snem ..hmm jak Wasze dzieci fizjologicznie reagowaly na rozszerzanie diety moj skonczyl 4 tyg i od 2 mca jest na butli dodam
od 3 tyg powoli i ostroznie wprowadzam malutkiemu jablko,marchew kleik.. teraz juz zjada caly sloik gerber i wypija 50ml soku i od tych wiekszych ilosci ma kropeczki nie widoczne ale wyczuwalne reka na policzkach klatce piersiowej czasem na nozce,, malutki e drobne krosteczki..
a wczoraj zrobil zielona kupke jak ciastolina b,sie meczyl przy tym..robie kupke co 2-3 dni,a dzis jak nigdy brzydko pachnaca zolta luzna bryje i ziemnymi trzema bobkami jakby.. hmm czy te zmiany to normalna reackja na zminae diety czy to zadatki do alergii na pokarm? bo malutki wyglada dobrze wesoly spi a do tego te upaly stad ciezko znalesc przyczyne marudzenia placzu drazliwosci malucha przed snem ..hmm jak Wasze dzieci fizjologicznie reagowaly na rozszerzanie diety moj skonczyl 4 tyg i od 2 mca jest na butli dodam
witam drogie mamy
moja corka robiła podobnie... mocno cisnela ale nie plakala przy tym.
z tm ze zawsze pdawalam jej do jedzonka sok jablkowy zawsze rozluzni troche kupka... a marchew zatwardza kupke. dlatego zawsze patrzalam co podaje by podac chociaz soczek ktory jej to ulatwi.
co do krosteczek o ktorych piszesz byc moze to alergia.. radze po malu wprowadzac i patrzec po czym mu wychodzi i wtedy odstawic to na jakies 3 tyg i pozniej ponownie sprobowac wprowadzic.
a zielone kupki tez moga sie zdarzac przy nowosciach w zywieniu ale zwracaj uwage jak czesto takie sa.
te brzydk opachnace moga sie zaczac po malu robic bo juz maly je wiecej niz samo mleczko.
reklama
moja amelka ma skonczone 3 miesiace i dzisiaj spadla z mojego lozka i nie wiem co robić.Przez sen przekrecila sie i spadla,wwysokość była mała i nawet nie zapłakała,z moich obserwacji nic jej nie jest sprawdzilam czy nie ma zadnych uszkodzen czy wszystko ma sprawne i nawet guza na czole nie ma,czuje sie dobrze i nie ma zadnych niepokojacych objawow-czy jest potrzeba zrobic coś jeszcze???? ----- NASZCZĘŚCIE PO DŁUŻSZEJ OBSERWACJI STWIERDZONO ZE AMELCE NIC NIE JEST I DALEJ JEST WESOŁĄ KRUSZYNKĄ A JA TERAZ WIEM ZE MUSZĘ BARDZO UWAŻAĆ
Ostatnia edycja:
Podziel się: