reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

Chyba byłoby mi ciężko przetrwać tydzień widząc jak dziecko się męczy, bo u nas mała miała biegunkę 3 dni i na szczęście herbatki i jakieś delikatne środki od pediatry pomogły, a i tak strasznie się stresowałam.

reklama
No niestety na biegunkę nie ma innego lekarstwa niż czas. W szpitalu tylko nawadniają. Trzeba patrzec jak dzieci cierpią. Tak jest zresztą z każdą chorobą. Żal ściska

Powiedzcie mi czy kupka w ktorej sa takie biale paproszki jest dobra? rzadka, zółta ale takie paproszki biale sa. Mala dalej na piersi. Boje sie ze to ten sluz, ktorego nie powinno byc.

witam,od jakiegoś czasu moja mała ma problemy z kupką-strasznie się pręży a przy tym płacze i trochę pokrzykuje.Pediatra przepisał ten właśnie syropek.po ok.tygodniu stosowania kupka idzie lżej ale jest taka jakby zgluciała i przy tym zielona.Czy któraś z was drogie panie miała styczność z tym syropem i jakie były objawy stosowania.

pozdrawiam...

Ja podawałam DEBRIDAT synkowi przez 3 miesiące jako środek na kolkę gazy i kupkę żeby łatwiej robił. Kupka bywała czasem zielonkawa ale konsystencja przypominała musztarde kolor zazwyczaj też. Poprawa nastąpiła po 2-3 tyg stosowania.

A moja małą jak zaczęła mieć problemy z kupką zaczęłam podawać jej deserek z Gerbera o smaku sliwkowo jabłkowym lub same śliwki i problem przeszedł tego samego dnia.

witam drogie mamy

od 3 tyg powoli i ostroznie wprowadzam malutkiemu jablko,marchew kleik.. teraz juz zjada caly sloik gerber i wypija 50ml soku i od tych wiekszych ilosci ma kropeczki nie widoczne ale wyczuwalne reka na policzkach klatce piersiowej czasem na nozce,, malutki e drobne krosteczki..

a wczoraj zrobil zielona kupke jak ciastolina b,sie meczyl przy tym..robie kupke co 2-3 dni,a dzis jak nigdy brzydko pachnaca zolta luzna bryje i ziemnymi trzema bobkami jakby.. hmm czy te zmiany to normalna reackja na zminae diety czy to zadatki do alergii na pokarm? bo malutki wyglada dobrze wesoly spi a do tego te upaly stad ciezko znalesc przyczyne marudzenia placzu drazliwosci malucha przed snem ..hmm jak Wasze dzieci fizjologicznie reagowaly na rozszerzanie diety moj skonczyl 4 tyg i od 2 mca jest na butli dodam

witam drogie mamy

od 3 tyg powoli i ostroznie wprowadzam malutkiemu jablko,marchew kleik.. teraz juz zjada caly sloik gerber i wypija 50ml soku i od tych wiekszych ilosci ma kropeczki nie widoczne ale wyczuwalne reka na policzkach klatce piersiowej czasem na nozce,, malutki e drobne krosteczki..

a wczoraj zrobil zielona kupke jak ciastolina b,sie meczyl przy tym..robie kupke co 2-3 dni,a dzis jak nigdy brzydko pachnaca zolta luzna bryje i ziemnymi trzema bobkami jakby.. hmm czy te zmiany to normalna reackja na zminae diety czy to zadatki do alergii na pokarm? bo malutki wyglada dobrze wesoly spi a do tego te upaly stad ciezko znalesc przyczyne marudzenia placzu drazliwosci malucha przed snem ..hmm jak Wasze dzieci fizjologicznie reagowaly na rozszerzanie diety moj skonczyl 4 tyg i od 2 mca jest na butli dodam

moja corka robiła podobnie... mocno cisnela ale nie plakala przy tym.
z tm ze zawsze pdawalam jej do jedzonka sok jablkowy zawsze rozluzni troche kupka... a marchew zatwardza kupke. dlatego zawsze patrzalam co podaje by podac chociaz soczek ktory jej to ulatwi.
co do krosteczek o ktorych piszesz byc moze to alergia.. radze po malu wprowadzac i patrzec po czym mu wychodzi i wtedy odstawic to na jakies 3 tyg i pozniej ponownie sprobowac wprowadzic.
a zielone kupki tez moga sie zdarzac przy nowosciach w zywieniu ale zwracaj uwage jak czesto takie sa.
te brzydk opachnace moga sie zaczac po malu robic bo juz maly je wiecej niz samo mleczko.

reklama
moja amelka ma skonczone 3 miesiace i dzisiaj spadla z mojego lozka i nie wiem co robić.Przez sen przekrecila sie i spadla,wwysokość była mała i nawet nie zapłakała,z moich obserwacji nic jej nie jest sprawdzilam czy nie ma zadnych uszkodzen czy wszystko ma sprawne i nawet guza na czole nie ma,czuje sie dobrze i nie ma zadnych niepokojacych objawow-czy jest potrzeba zrobic coś jeszcze???? ----- NASZCZĘŚCIE PO DŁUŻSZEJ OBSERWACJI STWIERDZONO ZE AMELCE NIC NIE JEST I DALEJ JEST WESOŁĄ KRUSZYNKĄ A JA TERAZ WIEM ZE MUSZĘ BARDZO UWAŻAĆ :D

Ostatnia edycja:
Do góry