reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kupki-temat rzeka

reklama
hej dziewczyny

Karmie piersia i moje dziecko nie robi kupki juz ponad tydzien:(

Pediatra mowi , ze to normalne, ale ja nie moge zrozumiec jak takie malnstwo, przez ponad tydzien nie moze kupki zrobic, dodam , ze je normalnie, do tego podaje herbatke koperkowa , przegotowana wode , od czasu do czasu masuje brzuszek i probowalam takze pomoc termometrem.
:-(
MAM PROSBE; CZY ZNACIE INNE SPOSOBY NA BRAK KUPKI

pomocy!

nie musisz się niczym zamartwiać u dzieci karmionych piersią to normalne. Położna mówiła mi jeżeli malutki nie będzie miał kilka dni kupki to nie trzeba się przejmować bo może jej nie być nawet do 8-9 dni . no i faktycznie mój maluszek nie miał kupki 3 dni a potem zaczęło się normować i teraz ma kupkę co dwa dni z samego rana. ;-)

dziekuje za odpowiedz...

mala placze wieczorami prezy sie i probuje , ale niestety poczekam jeszcze 2 dni ...

a podaje sie moze herbatke rumiankowa, doda ze moje dzeicko nie ma jeszcze 2 m-cy

no to może faktycznie ma wzdęcia i nie może zrobić tej kupki. ;( w aptece możesz kupić specjalne czopki dla takich maleństw. Ja sobiście nie używałam więc nie powiem ich nazwy.
A zamiast herbatki rumiankowej lepsza będzie koperkowa :-)

Tak zdecydowanie lepsza będzie koperkowa :tak: I spróbuj może położyć maluszka gołym brzuszkiem na swój brzuszek jak sie tak pręży. U mojego pomagało też suszenie suszarką do włosów, lekko ciepłym strumieniem, przez pieluszke tetrową połozona na brzuszek. I może spróbuj mu masaż brzuszka zrobić w ciepłej kąpieli, jeżeli lubi się kąpać. A o czopki lepiej spytac pediatre, bo jezeli to wzdęcia to może lepsze by były kropelki??? Myśmy nie używali, na szczęscie Lolowi pomagały te metody o których pisałam. Pozdrawiam i życze powodzenia.

Sprobuj moze troszke Gripe Water (to woda koperkowa z apteki), ja kupilam jeszcze taki maluski termoforek dla dzieci i tylko te dwie rzeczy pomagaly. Mojej kolezance poradzono napoic malucha ciepla woda z odrobina brazowego cukru - pomoglo.

bede probowac dalej nie mam wyjscia, ale jesli chodzi o czopki, to nie moge nic dostac , bo nie mieszkam w Polsce, a tutaj nie maja nic takiego bez recepty i nie musze inne sposoby wykorzystac:( oprocz czopkow...

ile razy dziennie powinnam podawac herbatke i jesli wiecie przed czy po karmieniu?
#

dziekuje i pozdrawiam:)

Teoretycznie przy cycku nie dopaja się dzieci i nie podaje herbatek zwłaszcza w pierwszym miesiącu. Na wzdęcia lepszy espumisan. Można dopajać w upały i podawać tyle ile dziecko chce. Najlepiej po łyczku przez cały dzień. Ale herbatką nie zaszkodzisz więc podawaj ją według zapotrzebowania i potrzeb dziecka. (ja chyba przez pierwsze 4 miesiące nic nie podałam bo młody ani myślał pić coś oprócz mleka)

Moja miala okres,ze robila 2 kupy na miesiac!!!!!!!!!! Wogole nie meczyla sie nic.. szukali przyczyn , az znaleźli- poczatki niedoczynnosci tarczycy.. Pozniej sie rozwinela ta neidoczynnosc. od kiedy mala dostaje hormony kupy sa kielka razy dziennie :-) Gastrolodzy faszerowali mala syropkiem na zaparcia i nic.... sami byli w w szoku :-)

Probuje byc troche spokojniejsza, ale cos nie bardzo mi to wychodzi....:(
tak mysle, bo karmie piersia ale czasem musze podac mieszanke Milupa bo nie mam az tak duzo czasami pokarmu. wlasnie tego ostatniego dnia podalam corci i do dzis kupki brak, a wypila ok30ml.... czy ma to jakis zwiazek z brakiem kupki???

pozdrawiam

reklama
Probuje byc troche spokojniejsza, ale cos nie bardzo mi to wychodzi....:(
tak mysle, bo karmie piersia ale czasem musze podac mieszanke Milupa bo nie mam az tak duzo czasami pokarmu. wlasnie tego ostatniego dnia podalam corci i do dzis kupki brak, a wypila ok30ml.... czy ma to jakis zwiazek z brakiem kupki???

pozdrawiam
nic się nie martw.!
jeżeli skończyła miesiąc to herbatki możesz dać ok 100 ml dziennie. z tego co wiem to nie podawaj przed spaniem :) no i te ciepłe okłady na brzuszek też mogą wiele pomóc. Już niedługo wszytsko się za pewne unormuje Powodzenia!

Do góry