reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kupki-temat rzeka

reklama
hej dziewczyny

Karmie piersia i moje dziecko nie robi kupki juz ponad tydzien:(

Pediatra mowi , ze to normalne, ale ja nie moge zrozumiec jak takie malnstwo, przez ponad tydzien nie moze kupki zrobic, dodam , ze je normalnie, do tego podaje herbatke koperkowa , przegotowana wode , od czasu do czasu masuje brzuszek i probowalam takze pomoc termometrem.
:-(
MAM PROSBE; CZY ZNACIE INNE SPOSOBY NA BRAK KUPKI

pomocy!

nie musisz się niczym zamartwiać u dzieci karmionych piersią to normalne. Położna mówiła mi jeżeli malutki nie będzie miał kilka dni kupki to nie trzeba się przejmować bo może jej nie być nawet do 8-9 dni . no i faktycznie mój maluszek nie miał kupki 3 dni a potem zaczęło się normować i teraz ma kupkę co dwa dni z samego rana. ;-)

dziekuje za odpowiedz...

mala placze wieczorami prezy sie i probuje , ale niestety poczekam jeszcze 2 dni ...

a podaje sie moze herbatke rumiankowa, doda ze moje dzeicko nie ma jeszcze 2 m-cy

no to może faktycznie ma wzdęcia i nie może zrobić tej kupki. ;( w aptece możesz kupić specjalne czopki dla takich maleństw. Ja sobiście nie używałam więc nie powiem ich nazwy.
A zamiast herbatki rumiankowej lepsza będzie koperkowa :-)

Tak zdecydowanie lepsza będzie koperkowa :tak: I spróbuj może położyć maluszka gołym brzuszkiem na swój brzuszek jak sie tak pręży. U mojego pomagało też suszenie suszarką do włosów, lekko ciepłym strumieniem, przez pieluszke tetrową połozona na brzuszek. I może spróbuj mu masaż brzuszka zrobić w ciepłej kąpieli, jeżeli lubi się kąpać. A o czopki lepiej spytac pediatre, bo jezeli to wzdęcia to może lepsze by były kropelki??? Myśmy nie używali, na szczęscie Lolowi pomagały te metody o których pisałam. Pozdrawiam i życze powodzenia.

Sprobuj moze troszke Gripe Water (to woda koperkowa z apteki), ja kupilam jeszcze taki maluski termoforek dla dzieci i tylko te dwie rzeczy pomagaly. Mojej kolezance poradzono napoic malucha ciepla woda z odrobina brazowego cukru - pomoglo.

bede probowac dalej nie mam wyjscia, ale jesli chodzi o czopki, to nie moge nic dostac , bo nie mieszkam w Polsce, a tutaj nie maja nic takiego bez recepty i nie musze inne sposoby wykorzystac:( oprocz czopkow...

ile razy dziennie powinnam podawac herbatke i jesli wiecie przed czy po karmieniu?
#

dziekuje i pozdrawiam:)

Teoretycznie przy cycku nie dopaja się dzieci i nie podaje herbatek zwłaszcza w pierwszym miesiącu. Na wzdęcia lepszy espumisan. Można dopajać w upały i podawać tyle ile dziecko chce. Najlepiej po łyczku przez cały dzień. Ale herbatką nie zaszkodzisz więc podawaj ją według zapotrzebowania i potrzeb dziecka. (ja chyba przez pierwsze 4 miesiące nic nie podałam bo młody ani myślał pić coś oprócz mleka)

Moja miala okres,ze robila 2 kupy na miesiac!!!!!!!!!! Wogole nie meczyla sie nic.. szukali przyczyn , az znaleźli- poczatki niedoczynnosci tarczycy.. Pozniej sie rozwinela ta neidoczynnosc. od kiedy mala dostaje hormony kupy sa kielka razy dziennie :-) Gastrolodzy faszerowali mala syropkiem na zaparcia i nic.... sami byli w w szoku :-)

Probuje byc troche spokojniejsza, ale cos nie bardzo mi to wychodzi....:(
tak mysle, bo karmie piersia ale czasem musze podac mieszanke Milupa bo nie mam az tak duzo czasami pokarmu. wlasnie tego ostatniego dnia podalam corci i do dzis kupki brak, a wypila ok30ml.... czy ma to jakis zwiazek z brakiem kupki???

pozdrawiam

reklama
Probuje byc troche spokojniejsza, ale cos nie bardzo mi to wychodzi....:(
tak mysle, bo karmie piersia ale czasem musze podac mieszanke Milupa bo nie mam az tak duzo czasami pokarmu. wlasnie tego ostatniego dnia podalam corci i do dzis kupki brak, a wypila ok30ml.... czy ma to jakis zwiazek z brakiem kupki???

pozdrawiam
nic się nie martw.!
jeżeli skończyła miesiąc to herbatki możesz dać ok 100 ml dziennie. z tego co wiem to nie podawaj przed spaniem :) no i te ciepłe okłady na brzuszek też mogą wiele pomóc. Już niedługo wszytsko się za pewne unormuje Powodzenia!

Do góry