reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinarne zachcianki Marcówek :)

Deizzi mmhh... z tymi pierogami z grzybami to mi zapachniało wigilią... chyba skusze sie i zrobie tez wczesniej niz w grudniu ;)
A dzisiaj racuchy z jabłkami bo chodzą juz za mna od kilku dni

reklama
U nas dziś tortilla z kurczakiem ;)
A ja aż się boję stanąć na wagę..praktycznie nie ma dnia, żebym nie wciągnęła pączka, albo prawie całej tabliczki czekolady..ale mam taką chcicę na słodkie, że szok!

Dziewczyny, u mnie to samo... a to wafelki, a to czekolada.. a ostatnio nawet pochłonęłam paczkę czipsów :zawstydzona/y:.
Chyba teraz dopiero zacznie się tycie :dry:.

mnie tez od jakiegos czasu ciągnie do słodkiego (od 3 dni na sniadanie jem miód;) )
a dziwne jest to tym bardziej ze:
1 będzie chłopak
2 nigdy słodyczy nie lubilam i nie jadłam

a ja dzisiaj robiłam 3 rodzaje puree: z groszku, marchewki i ziemniaków... Do tego pieczeń z sosem i kalafior... Sz. zjadł wszystko, a ja prawie nic, bo mi zaraz było źle... Mały daje popalić, kopie po wszystkim co mam w brzuchu, więc może przez to nie mogę za dużo jeść... W każdym razie jedzenie było dobre:)

Hej Dziewczyny :)

jak u Was jest ze zdrowym albo po prostu odżywianiem w ciąży ?
Czy jecie więcej warzyw, owoców ?
Ja staram się coś lepszego w siebie wciskać ale nie zawsze wychodzi i zaaawsze jak zjem jakieś frytki, chipsy czy nawet parówki to mam straszne wyrzuty sumienia :(
Piję dużo 100% soków i tym trochę nadrabiam ...
ale może macie jakieś pomysły czy nawet gotowe przepisy na coś dobrego a zdrowego i pożywnego ?
Ja od siebie mogę polecić fajny przepis na zupkę z zielonego groszku
(link: Raz Dwa Trzy Kuchnia: Kremowa zupa z zielonego groszku ) zamiast z kostki to robię ją na wywarze z kury.

Może jeśli macie jakieś propozycje to coś wrzucicie i zrobimy dla siebie i dzieciaczków coś dobrego ? :)

reklama
Warzywa i owoce jem codziennie, ale nie wiecej niz wczesniej.
Biore witaminy wiec czasami niezdrowe rzeczy też pożeram:-D
Ogólnie lubię sałatki więc jak mam sałate, ogórka, pomidora i cebulkę nie myślę zbyt dużo tylko kroje i pożeram z sosem do sałatek.
Na śniadanie i kolacje dorzucam do kanapki ogórka zielonego i pomidora. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi
Dziś robiłam bitki, kluseczki i do tego buraczki. Pychotka

Do góry