reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinaria

reklama
uwielbiam zagladac na ten watek tyle ciekawych pomysłów, tylko troszke wam zazdroszcze bo ja kulinarna noga jestem :-) a i bym zapomniała robilam z tutejszego pomysłu szarlotke z budyniem- PYCHA na drugi dzien tylko maciupki kawałek został :-) z całej blachy
 
Szarlotke z budyniem robie juz od jakichs hmm...9 lat i jest to ulubione ciasto moich chlopakow:-);-):tak: Zapach podczas pieczenia jest niesamowity:szok:Ledwo zdazy wystygnac i juz musze kroic:-D
 
proszę bardzo :-)

TARTA ZE SNICKERSAMI

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
140g sera mascarpone
110g twarożku
50g drobnego cukru
3 jajka
5 batony Snickers, pokrojone na małe kawałki
mleko, do posmarowania z wierzchu


Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200C. Wyłożyć ciastem formę do tart o średnicy 20cm. Nie obcinać wystających kawałków ciasta. Wymieszać mascarpone, twarożek i cukier, do uzyskania gładkiej masy. Wbić jajka po jednym, cały czas mieszając. Wmieszać kawałki Snickersów. Przelać masę na wierzch ciasta i równo rozprowadzić. Wystające kawałki ciasta zawinąć na wierzch i posmarować mlekiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180C i piecz przez kolejne 25minut. Ponownie zwiększyć temperaturę do 200C i piec przez jeszcze 20 minut, aż ciasto nabierze złocistego koloru.

 
Dziewczyny, a ja mam propozycje! A nawet prosbe ;-)

Niedlugo beda swieta. Kazda z nas pochodzi z innego regionu Polski, kazda ma inne smaki i gusta no i inne tradycje panuja w kazdym domu. Dlatego moze podzielimy sie przepisami na potrawy swiateczne, ktore sa w naszych domach w okresie bozonarodzeniowym. Co Wy na to? Ja jestem otwarta na propozycje i testy jedzeniowe:-D, wiec chetnie wyprobowalbym cos innego w tym roku. Moglby to byc przepisy zarowno dan glownych, jak i deserkow czy przystawek.
 
Fajny pomysł :-)
Ja zawsze najbardziej czekałam na "tort wigilijny". Właściwie ma się wrażenie że to tylko mak, ale jest fantastyczny. Jak wrócę do domu mogę wrzucić przepis.
 
reklama
proszę bardzo :-)

TARTA ZE SNICKERSAMI

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
140g sera mascarpone
110g twarożku
50g drobnego cukru
3 jajka
5 batony Snickers, pokrojone na małe kawałki
mleko, do posmarowania z wierzchu


Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200C. Wyłożyć ciastem formę do tart o średnicy 20cm. Nie obcinać wystających kawałków ciasta. Wymieszać mascarpone, twarożek i cukier, do uzyskania gładkiej masy. Wbić jajka po jednym, cały czas mieszając. Wmieszać kawałki Snickersów. Przelać masę na wierzch ciasta i równo rozprowadzić. Wystające kawałki ciasta zawinąć na wierzch i posmarować mlekiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180C i piecz przez kolejne 25minut. Ponownie zwiększyć temperaturę do 200C i piec przez jeszcze 20 minut, aż ciasto nabierze złocistego koloru.


To ja zrobię to ciasto jako tort na urodziny mojego męża - 12 grudnia, a jak nie wytrzymam to juz na ten weekend, brzmi smakowicie. Na ten weekend zrobiłam tą szarlotkę z budyniem - pycha!
 
Do góry