reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinaria

reklama
uwielbiam zagladac na ten watek tyle ciekawych pomysłów, tylko troszke wam zazdroszcze bo ja kulinarna noga jestem :-) a i bym zapomniała robilam z tutejszego pomysłu szarlotke z budyniem- PYCHA na drugi dzien tylko maciupki kawałek został :-) z całej blachy

Szarlotke z budyniem robie juz od jakichs hmm...9 lat i jest to ulubione ciasto moich chlopakow:-);-):tak: Zapach podczas pieczenia jest niesamowity:szok:Ledwo zdazy wystygnac i juz musze kroic:-D

proszę bardzo :-)

TARTA ZE SNICKERSAMI

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
140g sera mascarpone
110g twarożku
50g drobnego cukru
3 jajka
5 batony Snickers, pokrojone na małe kawałki
mleko, do posmarowania z wierzchu

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200C. Wyłożyć ciastem formę do tart o średnicy 20cm. Nie obcinać wystających kawałków ciasta. Wymieszać mascarpone, twarożek i cukier, do uzyskania gładkiej masy. Wbić jajka po jednym, cały czas mieszając. Wmieszać kawałki Snickersów. Przelać masę na wierzch ciasta i równo rozprowadzić. Wystające kawałki ciasta zawinąć na wierzch i posmarować mlekiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180C i piecz przez kolejne 25minut. Ponownie zwiększyć temperaturę do 200C i piec przez jeszcze 20 minut, aż ciasto nabierze złocistego koloru.

Dziewczyny, a ja mam propozycje! A nawet prosbe ;-)

Niedlugo beda swieta. Kazda z nas pochodzi z innego regionu Polski, kazda ma inne smaki i gusta no i inne tradycje panuja w kazdym domu. Dlatego moze podzielimy sie przepisami na potrawy swiateczne, ktore sa w naszych domach w okresie bozonarodzeniowym. Co Wy na to? Ja jestem otwarta na propozycje i testy jedzeniowe:-D, wiec chetnie wyprobowalbym cos innego w tym roku. Moglby to byc przepisy zarowno dan glownych, jak i deserkow czy przystawek.

Fajny pomysł :-)
Ja zawsze najbardziej czekałam na "tort wigilijny". Właściwie ma się wrażenie że to tylko mak, ale jest fantastyczny. Jak wrócę do domu mogę wrzucić przepis.

reklama
proszę bardzo :-)

TARTA ZE SNICKERSAMI

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
140g sera mascarpone
110g twarożku
50g drobnego cukru
3 jajka
5 batony Snickers, pokrojone na małe kawałki
mleko, do posmarowania z wierzchu

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200C. Wyłożyć ciastem formę do tart o średnicy 20cm. Nie obcinać wystających kawałków ciasta. Wymieszać mascarpone, twarożek i cukier, do uzyskania gładkiej masy. Wbić jajka po jednym, cały czas mieszając. Wmieszać kawałki Snickersów. Przelać masę na wierzch ciasta i równo rozprowadzić. Wystające kawałki ciasta zawinąć na wierzch i posmarować mlekiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180C i piecz przez kolejne 25minut. Ponownie zwiększyć temperaturę do 200C i piec przez jeszcze 20 minut, aż ciasto nabierze złocistego koloru.

To ja zrobię to ciasto jako tort na urodziny mojego męża - 12 grudnia, a jak nie wytrzymam to juz na ten weekend, brzmi smakowicie. Na ten weekend zrobiłam tą szarlotkę z budyniem - pycha!

Do góry