reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinaria

reklama
Mój J. uwielbia krokiety z nadzieniem jak do ruskich pierogów (kiedyś zrobiłam nadzienie i nie chciało mi się tych pierogów lepić, to nasmazyłam naleśników, zawinęłam i cześć. Tyle, że sobie później odsmażał).

A dzisiaj zrobiłam smalec:-) Taki z cebulką i majerankiem. Pycha. Ale w chacie śmierdzi:confused2:

A ja nie umiem zrobić krokietów :-(
Zawsze mi się przy smażeniu rozwalają :-(

Za to wczoraj jak się zabrałam, za pieogi z mięskiem, to mi wyszło ponad 60 ;-)
Zjedliśmy na obiadek ze skwarkami, a resztę zamroziłam. Będzie na czarną godzinę :-)

Aninaka ty mi tu normalnie z nieba spadlas:-D:-D:-DA ja tak uwielbiam ruskie tylko moj M nie:no:Wiec jak bede robic krokiety, to zrobie farsz do ruskich i beda "ruskie krokiety":tak::-D
No dzieki Ci kobieto dobra :*

Kalemeon moze za duzo farszu nakladasz:tak:Moj M tak lubi pierogi z miesem, ze on przygotowuje wszystko:szok:a ja tylko lepie:-)

Nooo, to moj doslownie wszystko:-D:tak:Dostal przepis od wiekowej cioci i kupuje jakies tam miesa, gotuje, mieli doprawia i - co najwazniejsze to ciasto zagniata bo ja niestety nie umie:eek::zawstydzona/y:tzn probowalam ale z kiepskim skutkiem:tak:

Nooo, to moj doslownie wszystko:-D:tak:Dostal przepis od wiekowej cioci i kupuje jakies tam miesa, gotuje, mieli doprawia i - co najwazniejsze to ciasto zagniata bo ja niestety nie umie:eek::zawstydzona/y:tzn probowalam ale z kiepskim skutkiem:tak:

Jakie "niestety"?:-)
Mój J. kiedyś stwierdził, że mi schabowe za bardzo nie wychodzą i on będzie je robił sam. Na początku trochę się wkurzyłam, bo co on mi będzie o gotowaniu gadał. Ale zanim się odezwałam, ugryzłam się w język i powiedziałam: "Masz rację kochanie. Coś mi nie wychodzą.":-D:-D:-D
I tak jakoś często mam ochotę na schabowe:-D:-D:-D

Jakie "niestety"?:-)
Mój J. kiedyś stwierdził, że mi schabowe za bardzo nie wychodzą i on będzie je robił sam. Na początku trochę się wkurzyłam, bo co on mi będzie o gotowaniu gadał. Ale zanim się odezwałam, ugryzłam się w język i powiedziałam: "Masz rację kochanie. Coś mi nie wychodzą.":-D:-D:-D
I tak jakoś często mam ochotę na schabowe:-D:-D:-D

I to jest patent na facetów :-D
Mój też wiele rzeczy wie najlepiej i umie zrobić lepiej :-) Ja zawsze przytakuję.
I rosołu nie muszę gotować, jajecznicę w niedzielę na śniadanie dostaję i od czasu do czasu bigos ugotuje :-) A mój komentarz: "Kochanie, nikt nie robi takiego dobrego jak Ty" :-D

reklama
Do góry