reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kulinaria

reklama
A ja wlasnie skonczylam wcinac racuchy i teraz popijam herbatke owocowa:-)
Strasznie mam ochote na krokiety z kapusta i barszczyk:tak:Ale to dopiero moze w poniedzialek.

A...i zrobilam dzis wafla:-)
 
Joasiu mase do wafla wyszperalam w necie na jakims kulinarnym i ja przerobilam wg. siebie wiec przepisu nie mam:tak:Ale podaje przepis na ciach, ktore robilam ostatnio i jest pyyyycha:-)

Ciasto z masa ananasowa i beza

Biszkopt:
5 jaj
5 lyzek maki
5 lyzek cukru
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia

Beza :
4 bialka
1 szklanka cukru
20 dag kokosu

Bialka ubic z cukrem i delikatnie dodac kokos mieszajac lyzka. Piec 20 min. na tej samej wielkosci blaszce co biszkopt. Blache nalezy wylozyc papierem do pieczenia lub alufolia.

Masa ananasowa :
1 puszka pokrojonego ananasa
1 budyn smietankowy
1 lyzka cukru
1 kostka masla

Syrop z ananasow odlac do szklanki. Jezeli nie bedzie calej szklanki tego soku to nalezy dopelnic ja woda.
Na tym ugotowac budyn z rozbeltanymi 2 zoltkami - wystudzic.
Maslo i budyn zmiksowac na puszysta mase i nastepnie dodac ananasy - wymieszac lyzka.

Przekladamy :
Biszkopt (mozna nasaczyc troszke) -> masa -> beza.

Wstawiamy do lodowki. najlepiej smakuje na nastepny dzien - jest bardziej wilgotne. No niebo w gebie:-)

img1062s.jpg
 
reklama
Do góry