reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinaria

Luczynko, Twoja kremowa szarlotka jest pyyyyyyyyyyszna:-):-), polecam wszytskim ten przepis. No wlasnie dzis mam gosci i bede sie chwalic super wypiekem:tak::tak:. Dzieki za przepis:-):-)

reklama
Luczynko, Twoja kremowa szarlotka jest pyyyyyyyyyyszna:-):-), polecam wszytskim ten przepis. No wlasnie dzis mam gosci i bede sie chwalic super wypiekem:tak::tak:. Dzieki za przepis:-):-)

Ciesze sie, ze smakowalo :-)

Ja teraz mam tydzien, zeby znalezc jakis kolejny ciekawy przepis na przyszlym weekend :tak:Czekam na propozycje :-)

luczynko ja tez zrobilam szarlotke z budyniem wg twojego przepisu- boska!!!!!!!!cudo!!!!i teraz podalam przepis kolezance :))))dziekujemy:)))

luczynko ja tez zrobilam szarlotke z budyniem wg twojego przepisu- boska!!!!!!!!cudo!!!!i teraz podalam przepis kolezance :))))dziekujemy:)))

Ciesze sie :-) Nie przypuszczalam, ze ta szarlotka zrobi taka furore wsrod Lutówek :-p A przepis mam z gazetki :cool2:

Moge podac jesli chcesz przepius na sero - makowiec:-), ktory pieklam w sobote. Jest pycha i latwy:tak::-)

Wrzucaj przepis, wrzucaj :tak: Nawet jesli nie upieklabym go w ten weekend to napewno na swieta w grudniu, bo wlasnie nie chce mi sie w tym roku robic dwoch ciast-sernika i makowca i zastanawialam sie juz, ktore z tych dwoch wybrac. A teraz bedzie opcja 2 w 1 ;-) Czekam Kochana na przepis!

reklama
Wklejam tutaj ten przepis, bo już kiedyś zamieściłam go na wątku głównym, ale ten jest chyba bardziej odpowiedni:-D

PAWIE OCZKA

Ciasto:
1,5 kostki margaryny lub masła
1,5 szklanki cukru
1,5 łyżki oliwy
15 łyżek wody
3 łyżki kakao
6 jaj
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Margarynę (lub masło), cukier, oliwę, wodę i kakao zagotować i dodać resztę składników (białka muszą być ubite na pianę). Ciasto wyłożyć na blachę.

Masa serowa:
0,5 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
0,5 kostki margaryny lub masła
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
4 żółtka

Zmieszać wszystkie składniki i na wyłożone ciasto nakładać łyżką kupki serowe z masy.

Piec około 30-40 minut w temperaturze 180.

P.S. Ta blacha, którą tu widzicie na zdjęciu jest zrobiona z dwóch porcji:-) (u mnie nie da się inaczej, bo mam takich smakoszy w domu:-p)

Wklejam foteczkę tego przepysznego ciacha:-D

DSC04033.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry