reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

Celinkooooooo, ale z tym ciastkiem to przesadzilaś:ninja2:. Ja teeeeeeez chceeeeeeeeee i jeszcze ta fotke wkleilas. Bez serca nooooo!!!!:-p zezarlabym wszystko co slodkie - a najgorsze jak zaczynam sie powstrzymywac, to jak mam zalamke i tak zjadam dwa razy wiecej niz normalnie........ buuuuu!!!;-)

reklama
a ja dzisiaj pichcilam placek po cygansku...pierszy raz w zyciu i musze powiedziec ze calkiem calkiem...najwazniejsze ze moj mezus sie najadl do syta:-D

mam pytanie, czy ktoś zna jakieś sprawdzone przepisy, gdzie w roli głównej jest seler? mamy nadmiar tego warzywa - wczoraj wchłonęłam ogromną ilość sałatki właśnie z selera i marchewki, ale nie zamierzam, tego w kółko jeść :no:

no ale właśnie to jest seler ze słoika, a on jest w takiej zalewie specjalnej - myślisz, że można takiego surowego użyć?
no i chodzi mi też o jakieś dania ciepłe z selera, o ile takowe istnieją ;-)

do tej warstwowej niezbyt..

surówka

zetrzec seler, jabłka dodac smietane posiekane orzecy i sparzone rodzynki pycha!!!! do gotowania to nie znam niczego z selerem

jedynie natke dodawałam do bigosu na słodko z młodej kapusty i z duza iloscia marchewki

ja robie takie duszone jarzyny (marchew pietrucha i seler, ) do nózek z kurczaka Podiekam nozki przyprawione a potem dodaje jarzyny (lubie jak jest duzo wegety) i dusze z miesem tez pycha

ja kiedyś jadłam selera smożonego, którego wyprodukował specjalnie dla mnie ojciec mojego kolegi ze studiów. kucharz-marynarz to miał pomysły;
normalnie łep selera obierasz, kroisz na plastry średniej grubości i smażysz na gorącym oleju obustronnie. solisz.
ogólnie było dobre:-D

reklama
mamjakty tylko ja kroje wtedy jarzyny w plasterki a do ryby sie trze na grubej tarce takie jak do ryby sa super do klopsów mielonych (smażysz takie klopsiki a potem dusisz je w tych jarzynach z przecierem pomid ale niezbyt duzo tego przecieru

Do góry