reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

reklama
a ja dzisiaj na obiadek szykuje leniwe pierożki:-pz tymi sałatkami to nie kuscie bo mi nie wiele brakuje zeby wpasc w szal pichcenia a mezus powiedzial zebym zachowala energie na swieta :tak:

a ja dzisiaj w domku mam imprezkę. tatuś ma imieniny i będę mogła się ponajadać do woli samych smakołyków. a najbardziej się cieszę z sałatki w kurczaka. w sumie sama ją robiłam, ale jak nie ma okazji to mi się za bardzo nie chce. jeszcze jutro rano czeka mnie zrobienie drugiej sałatki z tuńczyka, bo druga tura gości przyjedzie. mniam mniam.

Celinka na co czekasz??:-) akurat sałatka zrobiona była tradycyjnie , ale mam wersję dla leniwych - tydzień temu taką robiłam: dwa słoiczki warzywek + jabłko + jaja i por = gotowe!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

Dzisiaj mam gości i od rana (tj. od 11 bo późno wstałam :-D a to do mnie nie podobne). Upiekłam ciacho i zrobiłam 2 sałatki. Nie wiem czy znacie sałatkę tęczową a tej drugiej nie znam nazwy - z kalafiorem?.
Sałatka tęczowa: 5 ugotowanych marchewek, por – tylko białą część drobno pokroić (pokroić i posolić, odstawić na chwilę aż zmięknie), jajka ok. 5÷6 sztuk,czerwona papryka – 1 sztuka, puszka kukurydzy, puszka ananasów (odsączyć i pokroić w kostkę).
Na dno miski wylać kilka łyżek sosu z majonezu wymieszanego z małym jogurtem. Sól i pieprz do smaku . Składniki układać warstwami w podanej kolejności a na koniec wylać na całość większą część sosu.

Druga sałatka: ugotować kalafior i pokroić w kwiatki, 5-6 jajek ugotowanych na twardo pokroić w kostkę - najlepiej na sitku, 3 obrane ze skóry pomidory pokroić w ćwiartki. Ostudzone i pokrojone składniki wyłożyć na miskę i polać sosem czosnkowym (majonez, śmietana lub jogurt + zgnieciony czosnek wg uznania + sól do smaku).

Smacznego :-):-):-) jak by ktoś chciał spróbować. Ta 2 jest super szybka.
A ja dzisiaj jestem zdrowaśka :-D:-D:-D zrobiłam sobie sok ze świeżych jabłek, marchwi i buraka z odrobiną cytryny. I na dodatek bardzo mi smakował :szok::szok::szok:.

ide gotowac rosolek wolowo-drobiowy...z duza iloscia mieska,ktore bede zajadac...szczerze to do 15 tygodnia nie moglam patrzec na mieso,a teraz codziennie mi sie chce!!!! moje dziecko bedzie miesozerne!!!

w końcu znalazłam to francuskie ciasto i uraczyłam całą rodzinkę tymi ciasteczkami (nie wiedziałam jakie będą lepsze i część zrobiłam na słodko a resztę na "słono") i sama tez się nieźle najadłam :-D

Dziewczyny, a czy któraś z Was spotkała się kiedyś ze zjawiskiem pod tytułem ciasto Herman? Takie ciasto na zaczynie drożdżowym krążącym w formie łańcuszka i przekazywanym sobie przez znajomych?

Koleżanka mnie spytała, czy kojarzę jak zacząć ten łańcuszek, bo ma ochotę. Myśmy piekły to w czasach licealnych, ale już nic nie pamiętam :-)

reklama
Do góry