reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia

u mnie w Lidlu ostatnio pustki były straszne...:-(,
ale za to dzisiaj zrobiłam racuszki (i oczywiście swoją porcję zjadłam w trackie pieczenia:-D)

reklama
Ale się najadłam, zaraz peknę. Poszalałam, zobaczymy co na to cukier powie, bo nie dośc że 80g kaszy gryczanej, to jeszcze 60 buraczków, a one tym razem słodkie mocno. Do tego były warzywa na patelnie i cukinia podduszona z czosnkiem (granulowanym) i pietruszką, a wszystko zatopione w sosie twarogowo-śmietanowym z ziołami. Mniam. Obym nie przeskoczyła magicznej 130 na glukometrze, chociaż jak teraz patrzę to chyba jednak przesadziłam :-(.

Edit
jestem w szoku, 107, super, no to jutro zestaw posobny, mniam :-D.

Ostatnia edycja:
Kluliczku - szalejesz :-D ja znowuż miałam wczoraj ucztę śledziową :-)
a dziś na obiad moje ulubione pierogi - z kapustą i grzybami :-D będę lepić i przy okazji farsz podjadać :tak::-D

Kluliczku to cukier super!! Oby tak dalej :-)
Mamjakty ja sie na początku rybami opychalam. Teraz jakos nie moge, bo mam po nich zgage. Takie pierogi sama bym zjadla ;-)

Taaa, cukier super, a na dzieńdobry miałam 129 po sniadanku :wściekła/y:. Ale to wina tego przeziębienia, "rano" wstałam odpowiednio wczesnie i głodna jak wilk, a rano powinnam zjadac tylko 1 kromke chrupkiego i to do 9. No nic, od jutra już będzie lepiej, bo już się wychorowałam.

Na jutro zrobie sobie zupę ogórkowa z mrozonki i kaszę gryczaną do warzyw i może mieska :-). A dziś na kolację rybkę bym zjadła, hmmm, zobaczę.

Pierogi, mniam, jak dobrze pójdzie to za paręm miesięcy pozwolę sobie na jakieś 3... A może na wigili 1 zjem.

reklama
ja uwielbiam wszystkie pierogi bez względu na nadzienie:-D...
już sie nie mogę doczekać uszek świątecznych i innych pierogowatych;-)
mamjakty ale mi smaka zrobiłaś na te pierogi...:tak::-D
zwłaszcza że ja jeszcze bez śniadanka:zawstydzona/y:...

Do góry