reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
Maks codziennie je jabłko z brzoskwinia na deser, albo jablko z bananem :) Wszystko mu bardzo smakuje i kupki są ładne.

nimfii mały jadł słoiczek jabłko i brzoskwinia, ale nie bardzo mu smakowało:baffled: w porównaniu z jabłkiem i jabłkiem z bananem jest dosyć gęste i może dlatego mu nie pasowało:confused2: ale żadnych problemów brzuszkowo kupkowych nie było:tak: dzisiaj planuję mu podać jabłko z jagodami i zobaczymy jak z tym smakiem:-)

tak jak dziewczyny jablko-jagoda ulubiony deser Maji :tak:, ale takze jablko-banan, jablko-gruszka, a takze winogrona. mysle ze maliny tez mozna bo przeciez jest kaszka z malinami od 4miesiaca (tak mi sie wydaje)

Dziewczyny... czy podawla ktoras z was brzoskwinie, maline, albo jakies owoce jagodowe? Jesli tak to jak dziecko zareagowalo? ;-)
Napiszcie tez jaki owoc podalyscie oprucz jablka?

jabłko + banan, gruszka, jabłko + brzoskwinia, jabłko + jagoda = ulubione deserki Zuzi, nawet w kolejności :-D
podałam jej też jakiś musik owocowy w którym były maliny i też było wszystko w porządku :tak:

Mam problem, chciałabym wprowadzić Zuzce rybę, bo na mnie h.v. naciska, że już czas, ale nie wiem jak się do tego zabrać. W sensie chciałabym po prostu zrobić małej rybkę na parze i dodać do warzyw, ale nie wiem który gatunek ryby będzie najlepszy na początek...

nie wiem czy rybkę to już mozna....

A ja znam dobry sposób na cieknącą dziecku ślinkę:tak:. Tylko tez nie wiem czy można:sorry:... Ale co tam, u nas podziałało:tak::-). A są to .... chrupki kukurydziane:-D. Wsiąka w nie ślinka a mała jest wniebowzięta , że może wreszcie coś trzymać i wkładać do buzi a nie tylko piąstki. Na raz potrafi , (oczywiście z moja pomocą) wsunąć 12 chrupek.:-D

Ja dziś zaczęłam podawać mięsko - oczywiście słoiczkowe. Uzupełniałam też zapasy i jak stanęłam przed półką z jedzonkiem to tak sobie pomyślałam, że tych smaków to jest za dużo. Weronika jeszcze nie jadła dwa razy tego samego dania - to znaczy z 2 słoiczków, bo tak to 1 słoiczek ma na 2 :tak:

reklama
pbg - nie wiem jaką można, ale wiem, jaką z pewnością nie można. PANGA to taki syf, którego nawet dorosłym nie polecają. Więc każdej z nas odradzam pangę :)
a wydaje mi się, że rybki hodowlane są dobre i ewentualnie ryby morskie.

Do góry