reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

hej dziewczęta dawno mnie nie było (2 dni haha)
Ja w piątek dałam Nikusiowi surowe jabłuszko zmieszane ze słoiczkiem i tak mnie załatwił z kupą jak wam pisałam w sobotę też dałam mu zmieszane z kaszką i na wieczór miał mega boleści i nie chciał zasnąć Więc surowe odstawiamy a wczoraj dostał marchewkę z rosołku i ziemniaczka i był wniebowzięty i za przykładem mikimauro dałam mu danonka wszamał całego i wszystko ok aż się oblizywał a wieczorkiem kupa super

ardzesh ja swojemu daję jak jest tak z 0,5 godz po jedzeniu cyca to wiem że nie jest mega głodny no i rączki też muszę trzymać mimo jego złości i jakoś daję radę i jest coraz lepiej próbój i bądź twarda a będzie lepiej

reklama
a u nas oprócz cycusia to praktycznie nic do picia... soczku nie probowaliśmy a herbatkę owszem wypije ale z łyżeczki!. problem jest w upalne dni... na spacerku nic innego nie chce tylko cycusia wiec już pól świata mnie naga widziało:-)

a u nas oprócz cycusia to praktycznie nic do picia... soczku nie probowaliśmy a herbatkę owszem wypije ale z łyżeczki!. problem jest w upalne dni... na spacerku nic innego nie chce tylko cycusia wiec już pól świata mnie naga widziało:-)

ja to się wcale tym nie przejmuję wywalam cyca i pije bo uważam że to tak jak komuś się chce pić to kupuje napój i oije a dziecko co ma zrobić czekać aż łaskawie ludziska się odwrócą:-p:laugh2:

ja też się nie przejmuję karmieniem małego publicznie, wyciągam cyca i tyle;-) tylko mąż zazdrosny;-);-) w sumie to staram się tylko usiąść w jakimś wmiarę spokojnym miejscu bo Mati się zaraz odwraca jak coś usłyszy i po karmieniu:no:

Dziś Miłoszek mało je nawet nie chciał zupki woli jakoś dziś herbatki może przez pogodę i ma te ząbkowanie

Ostatnia edycja:
jolek i dobre podejście :tak: oby tak dalej.
Zuzia mało pije ogolnie tych soczków - a jak już to tylko taki z wodą. Więcej piła jak było gorąco - teraz pogoda w kratkę i ona dokładnie tak je nawet mleko i obiady :eek:

Dzisiaj dodałam do marchewki dynie z ziemniakami posmakowało Miloszkowi gorzej z brokułami woli jeść jak mało jest w danej zupce.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny... czy podawla ktoras z was brzoskwinie, maline, albo jakies owoce jagodowe? Jesli tak to jak dziecko zareagowalo? ;-)
Napiszcie tez jaki owoc podalyscie oprucz jablka?

Moj po podaniu odrobiny brzoskwini zaczol robic po 3-4 kupy dziennie :eek: a wczesniej ledwo jedna twarda robil :sorry: brzoskwinka pomogla na zaparcia ale naprawde trzeba z nia uwazac, bo za duza ilosc to moze byc powod biegunki :confused2:

Dzis dorzuce mu odrobine malinki do kompotu jablkowego i zobaczymy jak na to zareaguje ;-)

Do góry